Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
lovebird blog

DVANAEST PUTEVA KOJI VODE DO SPOZNAJE1. Čežnja

Ako osećate istu čežnju i žeđ za jedinstvom sa Mnom kao onaj što danima leži na vrelom suncu Sahare oseća čežnju za vodom - tada ćete Me spoznati.

2. Mir uma

Ako ste mirni poput neuzburkanog jezera - tada ćete Me takođe spoznati.

3. Poniznost

Ako ste ponizni poput zemlje, što se da oblikovati u bezbrojne oblike - tada ćete Me spoznati.

4. Očajanje

Ako doživljavate očajanje poput onog koje navodi čoveka na samoubistvo i osećate da ne možete da živite bez Mene - onda ćete Me ugledati.

5. Vera

Ukoliko imate potpunu veru, onu koju je Kalijan imao u svog Učitelja - verujući da je noć iako je dan, zato što je Njegov Učitelj tako rekao - tada ćete Me spoznati.

6. Vernost

Ako ste mi verni onako kako je vama veran vaš duh, koji vas prati do kraja života - čak i onda kada ga niste sasvim svesni, i u sreći i u patnji, nikada se ne okreće protiv vas - onda ćete me spoznati.

7. Kontrola putem ljubavi

Kada vaša ljubav prema Meni odagna strasti prema čulnim stvarima - tada ćete Me spoznati.

8. Nesebično služenje

Ako posedujete vrlinu nesebičnog služenja koje nije opterećeno željom za rezultatima, nalik na sunce koje služi svet obasjavajući sve stvoreno - travu na poljima, ptice u vazduhu, zveri u šumi, celokupno čovečanstvo zajedno sa grešnicima i svecima, bogatima i siromašnima - tada ćete Me osvojiti.

9.Odricanje

Ako se Mene radi odreknete svega fizičkog, mentalnog i duhovnog - tada ćete Me imati.

10. Pokornost

Ako vaša pokornost bude tako spontana, potpuna i prirodna kao što je svetlost oku ili miris nozdrvama - tada ćete Mi doći.

11. Predavanje

Ako je vaša predanost Meni tako iskrena, kao što se čovek koji pati od nesanice prepušta iznenadnom nastupu sna bez straha - tada ćete Me pridobiti.

12. Ljubav

Ako osećate onu ljubav koju je sveti Franja osećao prema Isusu - ne samo da ćete Me spoznati, već ćete Mi pričiniti i veliko zadovoljsto.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar: