Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Sedim na terasi.Stopala su mi podignuta na ogradu.Dopuštam da me blagi povetarac miluje.Grmi.Volim kada grmi.Volim i kada pada kiša.Ne volim kada je statično.Jednolično.Onda kao da nisam u sopstvenom elementu.

Neznam više ni da li mislim na Tog..nije zaslužio.Gledam u grane jablanova koje se polako njišu.Misli kao da mi na vetru lelujaju.Ali kao da uvek skrenu u istom pravcu.

Postoji jedno ne pisano pravilo u ljubavi.Što se više primičete emocijama ka jednoj osobi,ona se od vas udaljava.Što se više primičete ona se odmiče.To je kao nekakva kletva.Ako se odaljite eto nje k vama.

Ko koga zavodi ?

Iskreno mišljenja sam da je žena ta koja na ovaj ili onaj način zavodi uvek.Veoma je moguće da će ista ta žena naštimovati da sve izgleda kako bi ispalo da je muškarac taj koji je zaveo nju.Prostije rečeno žena lovi a pravi se da je ulovljena.Muškarcu godi da on ispadne taj koji je osvojio plen.Ženi godi da bude ta koja je osvojena.

To Vam je kao nekakva optička varka.Svesno laganje i zavaravanje koje niko ne priznaje da bi svima bilo lepo.

Ok,postoje i slučajevi kada muškarac želi da osvoji ženu i to uporno čini.Ali nikada neće uspeti u tome ukoliko u jednom trenutku ona ne odluči da bude osvojena i počne da se pretvara da tobože ne želi da bude sa njim.Sve dok konačno ne bi popustila i prepustila mu se.

Šta nastaje posle ?

To zavisi od nas.Ukoliko na trpezu osećanja iznesemo previše raznovrsnih jela koje nudimo osobi sa kojom smo u vezi,ta osoba će biti sita pre nego što jelo i proba.Ili će se pak prejesti .Za kratko vreme nauživati u ukusima i nastaviti da traži nove.

Mi ćemo se pitati gde smo to pogrešili kada smo bili dobar sluga.Toliko se trudili.Tražili recepte.Izvodili kulinarske veštine i na posletku služili uz naše srce.

Onda ćemo danima i danima ispitivati sebe a i tu osobu zbog čega joj jela koja smo poslužili ne odgovaraju ? Da li treba da promenimo aromu ? Začin ? Ukus ?

Što joj više budemo ugađali i propitivali je to će nas ona popreko gledati izgledajući kao da se prejela.

Zato sve treba dozirati na kašičicu.Po jedna svaki dan.Nikako pun lonac.Nije zdravo.

Nikada nisam umela da igram ove igrice.Valjda zbog toga nikoga nisam ni uspela da zadržim.Uvek da osvojim.Nikada zadržim.

Generalno je najveći problem što sebe previše poklanjamo drugima.

Kada bi postojala nekakva merica koja bi nam pokazala koliko treba dozirati ljubav bilo bi mnogo lakše.Jednostavnije.

Ali ne postoji.Treba samo to da odmerimo.

Kuhinja ljubavi je raznovrsna.Samo onaj ko vešto ume da spravlja jela ostaje u njoj.

Šteta što nekada zaboravimo da su najlepša jela upravo ona najjednostavnija.Ona koja se spremaju bez recepta i uz ne mnogo truda.

Tada ih slađe i kušamo.

I još nešto ( pomalo sirovo za mene priznajem ,izvinjavam se ):Nikada,nikada nemojte da pljujete u tanjir iz kog ste jeli.

Sve Vas pozdravlja princeza nemira i želi Vam prijatno veče.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (54)
#1, 20.02.2015 - 23:28