Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Volim jutra.Nekako je sve sveže.Bistrije.Čistije.Moje misli kao da se iskristalšu.Kao kada obrišete prozor prepun pare pa progledate.

Iz nekog razloga izjutra mnoge stvari činim drugačije nego što bi to trebalo predhodne večeri.Nestrpljiva i inpulsivna kakva jesam obično sve to uradim predhodne večeri pa onda razmišljam kako možda i nije trebalo.To nije dobro.Inpulsivne osobe i nagle su najčešće one koje se vode za svojim srcem.

To je još gore.Što bi moj eho rekao hajde još i srce ali um,um je zeznuta stvar.

Da vidimo kada me neko iznervira,povredi ( i pri tom ne mislim samo na prestanak ljubavi,to ne može da me povredi koliko bezobrazluk ) ta osoba za mene jednostavno nestaje.Nema je.Nije dostojna šak ni da pomislim na nju.Briše se u mome umu.Ne odlazi čak ni u folder sećanja.

Moji folderi sećanja prepuni su lepih uspomena.Kao da u glavi imam nekakav ugrađen mehanizam koji briše sva loša.Kao nekakav zaštitnički omotač.

Otprilke i sve te moje bivše ,neko vreme nakon raskida okarakterišem kao divne veze koje su se eto slučajno završile.Ranije sam mislila da to činim zbog drugih.Da bih imala lepo da pričam.Sada shvatam da je to isključivo zbog mene same.

Ja sam ta koja želi da se seća samo lepog.

Razmišljam kako bih ja da sam bila u braku sa nekakvim kazanovom ( kakav je bio ovaj poslednji ) verovatno opstala dugi niz godina.On bi me lagao.Ja bi znala da me laže ali pravila se da verujem.Prosipao bi mi ušećerene reći i ja ih gutala kao šećer što se stavi na limun.

U jednom trenutku bih postala ravnodušna i sve bi postalo mehanički i rutinski.I te laži.I to moje prihvatanje istih.

Uostalom za mene prevara nije razlog za razvod braka.Niko nikoga ne poseduje.Niko ne može nikome da zabrani da bude sa nekim.Svako u braku je barem jedanput ako ništa drugio poželeo da bude sa nekim.Svi smo mi ljudi.

Prevara ne može ali ne poštovanje i bezobrazluk mogu da budu razlozi.

Dobila sam muža koji nikada nije pogledao drugu.A opet izgleda da je njegova mama opasnija od svake žene sa kojom bi me prevario.

Sećam se kada sam bila u savetovalištu ( u koje nas je sud uputio ,on nije želeo da ide pa sam išla sama ) kako sam sedela u čekaonici sa ženom 40 tih godina.Bila je sva iznurena.Rasejena.Pitala me zbog čega sam došla.Objasnila sam joj.Kada sam ja nju upitala rekla mi je da ju je prevario muž.

-Ne razumem.Da li ste još uvek zajedno ? Da li ste mu oprostili ? upitala sam zainteresovano.

-Oprostila sam njemu.Ali nisam sebi oprostila zbog toga što sam mu oprostila.

-Zašto smatrate da je to toliko važno ? Važno je da se vratio.Odlučio se za vas.Čujem sebe kako govorim mehanički.

-Nikada mi ne bi rekao da sama saznala nisam.Sada ne mogu da živim sa tim.Oprostila sam mu.Za njega se sve završilo.Za mene nije.Nikada neće.

Sećam se kako sam jedva čekala da izađem i udahnem svež vazduh.

Ova priča mi je ostala duboko urezana u misli.Zašto sam takva? Kakva sam to postala ?Počela sam da mislim da je čak i preljuba normalna stvar ?

Sve je u životu postalo tako rutinski.Ta žena istinski pati.To je ono što me je u čitavoj priči najviše dotaklo.Znam,jednostavno znam da ja ne bih da me je muž prevario,vratio mi se i da smo nastavilo život po starom .Ako uopšte to može nazvati starom...ali dobro,zajednički život.

I da je nije prevario ne bi bilo isto.Rutinski rituali svakodnevnice uništavaju zanesenost,čarolju.Čak i da niko nikada nikoga u braku ne prevari ne bi bilo isto.

A onda shvatam...možda ja tako razmišljam zato što ne bih imala dovoljno vremena i strpljenja pa bih ja prevarila muža.

Oduvek sam volela da imam nekoga.Keca u rukavu.To je sve bilo pre braka.Nakon što sam se venčala nije ih bilo.To mi je verovatno najviše i smetalo.

Ti tzv kečevi u rukavu često su postajali glavni.A ovi drugi kečevi u rukavu i obrnuto.

Da se razumemo ne bih ja varala u vezama.Nego je uvek morao da postoji taj neko drugi.Kao što je ona moja najveža i jedina ljubav postojao do momenta venčanja.Tada smo prekinuli svaki kontakt.

Prevaru ipak ne smatram valjanim razlogom za razvod.Ostajem pri tome.Možda grešim.Možda sam sebična.Brak čini mnogo više od jednog sexualnog iskustva radi razonode.

-Možda je on voli...čula sam tu ženu kako govori.On je voli.Nikada ne bi ni prekinuo da ga nisam uhvatila.

E to je već nešto drugo.Ukoliko je ljubav upletena tu se čak i moja čula uključuju.Tada zaista neznam šta bih radila.Zar je to uopšte i važno ?

Ono što je važno jeste da shvatam da mi ne treba po prvi put nikakav kec u rukavu.

Ono što mi treba je neko ko će me oboriti sa nogu i uspeti da obriše sve predhodne ljubavi.

A onda ću da ih lepo složim u folder lepih sećanja.Svaku sa drugom naznakom.

I nadam se nikada ne otvorim takav isto za njega.

Da li ljubavnici zaista kec u rukavu ?

Ne bih rekla.Koliko znate njih koji su ostavili svoje brakove i pohrlile ljubavnicima ?Ja barem nikoga.

Kec u rukavu su oni sa kojima niste u vezi.Ali su uvek nekako tu i kao da znate da bi sa njima bili da niste sa tim kojima jeste.Ali je sve to prećutno.Sve dok jedom možda ne bude sprovedeno.

Želeli to da priznamo ili ne,kec u rukavu ne retko postaje najvažniji.

Princeza nemira Vas pozdravlja i želi Vam lep i ugodan dan.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

acogrizli (54)
#8, 20.02.2015 - 23:22
vitezkoja (42)
ovde sam vitezkoja a tamo sam stalker ti znas kako ja funkcionisem uvek iskren i spreman na salu i sve izokrecen u svoju korist znam da si do sada to shvatila ja sam nepopravljiv dok me neka ne usrafi
#7, 30.05.2011 - 21:56
Znam Ti si moj miljenik )
31.05.2011 - 00:40
neki to rade(mislim na prevaru)iz znatizelje,neki iz samopouzdanja za zeljom da nadvladaju svoj um,a neki jer se dogodi i to s razlogom jer im u vezi obicno nije sjajno i nije izgradjena na dobrim temeljima,neki pak iz znatizelje da voljenu osobu naprave ljubomornom,medjutim osobu koju volis moras i postovati i graditi na uzajamnom poverenju.Partner nam treba biti i prijatelj i u otvorenom odnosu bez tajni i lazi,nema mesta prevari jer je ljubav nesto vrhunsko cemu tezimo celog zivota,a da prevara moze biti dobar znak za okrenuti novi list-moze.Stoga samo treba sam sebe preispitivati i svesno donositi odluke o svom zivotu,a da idemo kroz njega gazeci i na neki nacin ozledjujuci druge bas i nema smisla jer ipak smo ljudi...svesna bica i najveca razina evolucije.
#6, 30.05.2011 - 17:58
Legendo...potpisujem tvoj komentar od reči do reči...napisah još jedan post na sličnu temu...videćeš.Mislim da ga nisu još objavili...ljubim te
30.05.2011 - 18:11
citer (49)
mislim da je ovo malo više -šta bi bilo , da je bilo a čovek nikad ne zna kako će reagovati u datoj situaciji ...moje skromno mišljenje , veliki pozz
#5, 30.05.2011 - 15:32
Za mene možda i jeste tehnički...ali treba razmotriti...ljubim te
30.05.2011 - 16:54
vitezkoja (42)
evo i ovo josipa lisac -karte na stol
http://youtu.be/zIrkGuhju_8
#4, 30.05.2011 - 13:31
Znači i ovde smo sa pesmama nastavili ))
30.05.2011 - 18:16
vitezkoja (42)
mozes da budes moja dama iz rukava da te imam uvek tu pri ruci ,lep tekst .za ovo lubavnici/e kec iz rukava neznam nisam probo pa neznam kako to izgleda a za prevaru prevari sebe samnom
#3, 30.05.2011 - 13:01
Zauzela sam ti mesto u redu ))
Stalkeeeeer šta će ti ovaj bre djavo ? Ne ide uz tebe uopšte ))
30.05.2011 - 17:01
333Jovan (61)
..pa ako te prihvatam oberučke Ti možeš da uzmeš oba...rukava...
#2, 30.05.2011 - 12:02
Jovane...šta bi ovo..udarila me vrućina neka..sunce jako uh...
30.05.2011 - 17:01
333Jovan (61)
..ja imam dva rukava..pa i dva keca,samo koji li je u igri...Pozdravljam !!
#1, 30.05.2011 - 10:29
Jovane tako dakle ! Sada sam te uhvatila )
Svaki kec u po jednom rukavu Nije ni to loše .Poljubac
30.05.2011 - 11:59