Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ilca80 blog

Pokušavao sam da se uhvatim za našu ljubav, za puku činjenicu njenog postojanja, iako su se iz dubine javljali glasovi – rugalice koji su me ismevali. Pusti je, savetovali su mi ti glasovi. Barem sada posle svega ovog, okani se bede.

Ali ja sam znao da je ljubav bolja od svega ostalog, pa makar bila i neuzvraćena,

osujećena, ili sakaluda. Želeo sam grčevito da se uhvatim za poimanje ljubavi kao stapanje duša, kao melanž, kao trijumf nečistog, polutanskog, svega najboljeg u nama nad onim samotnim, izdvojenim, oporim, dogmatskim, čistim što u sebi nosimo; ljubavi kao demokratije, kao pobeda verovanja da nijedan čovek nije ostrvo, pobeda dvočlanih Mnoštva nad svim onim besprekornim, podmuklim, aparthejdovskim Jedninama.

Upinjao sam se da odsustvo ljubavi doživim kao oholost jer ko, izuzev onog ko ljubi nema, može verovati da je potpun, svevideći i da poseduje svekoliku mudrost?

Voleti znači izgubiti svemoć i sveznanje..... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

uvek bi se odrekla sveznanja,ali možda može malo da se izbalansira..
#1, 11.06.2011 - 10:47
 

Korisnik
offline
offline ilca80 (36)
Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, BijeljinaBlogovi: tagovi
nema tagova