Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Svezujem kosu u punđu.Na lice nanosim kremu.Nameštam uvežban osmeh na lice.Oči su mi umorne.Ali ipak se smejem.

Za trenutak u ogledalu vidim onu devojčicu koja je brojala zvezde uvek kada je tužna bila.Zvezda koliko i želja.U svakoj od njih vera da će se ispuniti.

U drugom trenutku vidim tinejdžerku u baletskoj sali.Onu koja uvek sedi nekako po strani.Ne razmenjuje mišljenja sa lokalnim tračarama.Brine samo o tome kakva će biti na pozornici.Koje će jačine aplauz biti nakon predstave.Što je aplauz glasniji,to je san dublji.

Onda mi misli šetaju do iste te tinejdžerke koja je sedela u hodnicima škole i uporno zapisivala beleške za svoje romane.Nije išla na odmore sa ostalim devojčicama iz razreda.Nikada sa njima nije imala o čemu da priča.

Zatim se selim u srednju školu.Veče kada sam obula mamine štikle i sako.Ofarbala kosu u crno.Slagala na ulazu u diskoteku da sam nekoliko godina starija i ušla samo ne bih li videla tamo za mene najlepšeg dečka u gradu.

Nekoliko meseci kasnije stidljiva devojčica postaje glavni gost na svim zabavama u gradu.Odjednom joj se čitav grad pruža na dlanu.Može da ima sve. Devojčica koja je čučala u hodnicima nezadovoljna što nije za nekiliko santimenatara viša i za nekoliko kilograma mršavija uspeva da smanta najvećeg zavodnika u gradu.Nikada je voleo nije.Znala je to.Ona je sanjala da će se za njega udati.Plela želje u mislima.Nebo joj od nade beše sačinjeno.

A onda i fakultet.Lutanje po svetskim metropolama.Traženje sebe.Potpuno pogrešan fakultet.Večito u nekakvim kratkim vezicama.Kao da iz nekog razloga niti jedna nije mogla da opstane duže.

Kipar.Početak 20 tih.More.Najveća ljubav.Sreća.Danonoćne zabave.Redovne večere.Sati provedeni u raznoraznim društvima.Otmenim.Saznaje da ma koliko je srećna ta sreća neće trajati večno.Suviše je razlika.Suviše slabosti.Suviše nemanja hrabrosti.

Brak.Sati provedeni u pisanju dok sam čekala muža da se vrati iz privatne firme u koju je odlazio nakon regularnog posla.Obavezan ručak subotom na reci.Grčevita borba za odlazak u inostranstvo.Borba sa njegovom mamom i svim običajima ih predhodnog veka koje nameće.Prigovorima na sve.Naročito od kada se Anđeo rodio.

Slomljena žena nakon muževljevog odlaska.Žena koja je zaboravila kakav je ukus hrane.Kakvo je vreme van.Kako uzgleda spoljašnji svet.Žena koja se svakoga dana sve više povlačila u sebe.Žena koja je najednom zapala u hipnozu.Trans.Čaroliju.Ženu koja je ljubav dotakla.Ili je barem samo tako mislila.Najednom tama.

Utrljavam kremu u vrat.Šta sve povezuje ove žene ? Ove slike ?

Pitam se da li išta zajedničko imaju ?

Šta sve te žene kojih sam se na trenutak prisetila povezuje sa ovom ženom čiji odraz upravo gledam u ogledalu ?

Pogled ?

Osmeh ?

Duša ?

Od uplašene srne pogled kao u kakve ledene kraljice.

Od nevinog iskrenog osmeh namešten,nacrtan,uvežban.Iza njega se kriju oči iz kojih sevaju munje.Pogled koji nosi vetrove.

Duša kao da moja nije.Kao da sam je udelila nekoj drugoj osobi.Iznajmila pa mi ju je ukrala za stalno.

Telo mršavije.Oblikovanije.Istančanije.

Sve se nakako umanjilo.Sve je postalo bleđe.Jednostavnije.

Pokušavam u odrazu da prepoznam barem jednu od onih žena.Ne ide.

Ova je žena drugačija.Lepša možda.Sa tek onim stotim delom duše koje su posedovale ostale žene.

Borbenija.Na izgled jača.Nedodirljiva.

Zaprvo slabija.

Jaki su samo oni koji umeju da pate,nadaju se i vole.

Princeza nemira Vam želi laku noć i lepe snove.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (60)
..da ti kupim krivo ogledalo....možda ćeš se bolje videti..
#1, 02.06.2011 - 00:55
Jovane e hvala ti ) kupi ! Možda i hoću
02.06.2011 - 01:03