Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ona gleda u ormar prepun garderobe.Razmišlja koji donji veš da obuče.Toliko ima kompleta na kojima još uvek vise kartončići na kojima je ispisana cena.Toliko puta je želela da ih obuče.Ali on je tako retko kod kuće.Gotovo da više i ne primaćuje išta novo što stavi na sebe.

Nekoliko godina braka je učinilo svoje.Sve je postalo nekako rutinski.Mehanički.To nije želela.Nije izgledalo da će tako biti tokom njihove veze pre braka ili onih prvih nekoliko slatkih meseci koje su provodili na putovanjima.Mislila je da će čarolija trajati večno.

Primiče se ogledalu i motri svoju figuru.I nakon porođaja izgleda savršeno.Čini se da sada izgleda nekako bolje nego pre.

Gleda na sat.Nema ga.Znala je ko je on.Znala je da je uspešan poslovan čovek koji neće biti u mogućnosti da puno vremena provodi sa porodicom.Prvih nekoliko godina je bila zaokupljena neprestanom brigom oko deteta ali sada kada je dete krenulo u školu shvatila je da joj vreme sa njim nedostaje.Sve više zatiče sebe kako provodi večeri uz mali ekran.

Često odlaze na večere ali na tim skupovima i šaradama se oseća usamljenije nego kada je sama sa sobom.

Dolazi.Dočekuje ga u novoj spavaćici.Spušta torbu i ljubi je.Kaže joj da se skine.Čini to.Spušta je na pod i prodire u nju.Ona zuri u plaofon.Ne oseća ništa.Sve je nekako mehanički.Kao da mora da odradi iz dužnosti.Pokušava da susretne pogled sa njegovim ali on je ne gleda.Gleda u prazno i grubo ulazi u nju.

Kaže da mora hitno da ide.Poslovni sastanak.Oblači se hitro i izlazi iz kuće.Ona ostaje da naga leži na podu.Zna da ide nekoj.Uvek je tako.Uvek to zna samo ćuti iz straha da će ga izgubiti.Da će joj se brak raspasti.Ne želi to.

Koliko je samo puta prećutala nakon završenih sumnjivih razgovora koje je obavljao preko telefona.Koliko puta dok je ne najavljeno izlazio ostavljajući za sobom glupe izgovore.

Znala je da ide drugoj.I ona je nekada bila ta druga.I ona je krala mrvice koje su se,mislila je,u pogaču pretvorile.Kako se samo prevarila.

Čuje kako vrata treskaju.Ne želi da ustane sa poda i obuče se.Ostaje nepomična.Nekoliko suza nečujno joj se slivaju niz obraze.

PRIČA DRUGA

Skida mu majcu dok je podiže i naslanja na zid.Sve traje kratko.Ona mora da ide.U međuvremenu joj zvoni telefon.To je njen muž.Kaže joj da hitno treba da dođe jer su se ni od kud u njegovoj kući stvorili njeni roditelji.On ne može dugo sa njima.

Kaže mu da mora da krene.Da će se potruditi da dođe sutra u isto vreme ali da ništa ne obećava.

Izlazi iz njegove kancalarije.Dobija poruku od muža.VOLIM TE.Pita se da li i on to piše mehanički kao i ona.Da li i on oseća da se guši ?

Zašto se uopšte udavala ?Nikada nije mogla da sklopi ni nekoliko meseci veze pre braka.Venčala se samo 3 meseca nakon što su se upoznali.

Želela je brak.Kao i svaka žena,dobro većina žena.Ali ni slutila nije da će je izluđivati da svakoga dana radi jedno te isto sa istom osobom.

A onda je našla njega.Tek zabave radi.Tek toliko da proveri da li je još uvek u formi za petljanje.Zavođenje.To kao da joj je oduvek bila profesija.Zavodnica.

A onda se udala i umesto zavođenja i flerta dobila varjaču i šerpe.Koliko će još moći da izdrži u braku ? Koliko još dana,meseci,godina isto .Samo isto.Opet isto.

Nije ona za to.Kada samo pomisli da sada treba da sedi sa njenima i mužem.Još jedno dosadno veče.Još jednom joj se sudbina kezi u lice.Nije to želela .Nije imala na umu da to načini od života.Neki ljudi jednostavno za brak nisu stvoreni.

Vadi iz velike torbe jednu tabletu za smirenje i guta je na suvo.Oseća kako joj oči vlaže suzama.

Brak nije lak.


Uz naznaku da ove priče nemaju nikakve veze sa njenim životom,princeza nemira Vas sve pozdravlja i želi Vam ugodno veče.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (60)
..bračno stanje....a stanja mogu biti svakojaka..ma briga te a već prolazi..Ti imaš Anđela...
#1, 04.06.2011 - 23:34
Imam Anđela.To je najvažnije.Ostalo...sve kao što si lepo rekao prođe...
05.06.2011 - 08:22