Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

PRIZNATI NEKOME DA GA VOLIŠ-LUDOST ILI MUDROST?

Ništa lepše nego kada dan počnete uz jaku crnu kafu na terasi sa nogama podignutim na stočić i ugrabite svoje parče mira .Slušate samo zvukove automobila i tramvaja i poklonite vreme sebi.

Pre izvesnog vremena,na onom drugom blogu moja sestra je napisala post povodom mojih izjava i postova .Mislim da se zvao PRIZNATI SVOJE VRLINE I MANE-MUDROST ILI LUDOST ?
Istog momenta sam joj odgovorila da je neka čuda mešavima mudrosti i ludosti.Kasnije se ispostavilo da je ipak tas na vagi prevagnuo na ludost.

E sada,da li je mudrost ili ludost priznati nekome da ga volimo ?

To je tema mog današnjeg posta.

Na tekst ŠKOLA TAKTIKE,dobila sam veoma iskren mail od jednog muškarca.Da ne detaljišem sada,otprilike mi je napomenuo da ukoliko zaista želim da ga osvojim treba da se pravim da sam ne osvojiva.Da taktiziram.Da pomisli da nikada ne može da me ima.

Iskreno se zahvaljujem na ovom mailu.Retko danas ima iskrenih ljudi.Svi mudruju,pametuju,dele savete,dijagnoze ali retko ko će Vam reći ono što zaista misli.

E sada ,vidite,znam ja to vrlo dobro.To sam u tekstu i napisala.Ne umem da taktiziram.Ali mogla bih bar za momenat da se pravim blesava i pokažem mu da ne može da me ima.Toliko mogu.

Međutim pitanje je da li to zaista želim.

Po mojoj teoriji ako muškarcu priznaš da ga voliš ,istog momenta se njegov ego uvećava toliko da se od ega ne vidi ni njegov lik i on momentalno briše ( čast izuzecima,takvog imam iskustva )

Dakle ako sam mu rekla da ga volim a on to pročitao po mojoj proceni trebalo bi da se udalji od mene sada ili da se umisli sačuvaj Bože,što mu dođe na isto.

Možda sam ja to izjavila baš zbog toga.Ne zbog njega.Zbog sebe prvenstveno.

Jedan komentar dragog mi bića je to najbolje objasnio.

Logično je bilo da to uradim kako bih skinula kamen sa leđa koji neprestano vuklim.Kako bi sada moja energija krenula u nekom drugom smeru.

Da li je priznati nekome da ga volimo ludost ili mudrost ? Pitam ovoga jutra ja Vas.

I kada je ljubav obostrana to ništa ne menja stvar.Ako znate da nekoga uvek možete da imate neće Vam više biti interesantan.Samo ćete ga udaljiti od sebe.

Ne mudrujem,ne pametujem,ne teoretišem...samo sam se to ovoga jutra zapitala dok sam upijala miris sveže skuvane kafe.

Uostalom mene je zaista teško razumeti a još teže je pohvatati moje misli.Zato vam nikada neću zameriti ukoliko to ne uspete.

Ono što je činjenica jeste da sebe uvek postavljam na prvo mesto.Kao što često imam običaj da kažem ako to ne učinim sama,niko to neće učiniti umesto mene.

Ima momenata kada to zaboravim.Srećom oni veoma kratko traju.

Ako ga i volim,sebe volim više.

Ovo su samo neka moja jutarnja razmišljanja i ćaskanja sa Vama i samom sobom.Princeza nemira Vam želi lep dan !

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cica52 (66)
nemora se nista priznati, dela govore vise od reci.
#4, 10.06.2011 - 12:03
Naravno,slažem se ... )
10.06.2011 - 13:25
не,него искреност
#3, 09.06.2011 - 13:31
)) iskrenost =ludost
09.06.2011 - 14:41
i mene to jako interesuje....

neki vole da im se kaze.....mada sa mnogima treba da se igraju zmurke i da se taktizira....
...nisam pametan
#2, 08.06.2011 - 14:50
Nisam ni ja
A to da mnogima žumrke trebaju to je posebna priča koju sam pisala u jučerašnjem postu ;) Veliki pozdrav
08.06.2011 - 14:52
333Jovan (61)
...da se sakrijem iza sebe..
#1, 08.06.2011 - 11:06
Jovane )) Tako nekako
08.06.2011 - 11:11