Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Gledam kako kišne kapljice utihnjavaju.Melodija je sve slabija.Počinju da se stapaju sa zracima sunca.Šteta.Kiša je tako brzo otišla.Nadala sam se da ću uživati barem koji trenutak više.

Konačno sam danas komunicirala sa Ehom.

-Princezice,vidiš ja pojma nemam o tome što ti pišeš u svojim postovima.Ti samo pominješ ljubav.Šta je opšte ljubav ? Zar nije ljubav samo reč ?

Razmišljam.

Toliko se o ljubavi priča.Toliko je priča napisano,pesma spevano,filmova odigrano a opet niko od nas godinama u nazad nije uspeo da da tačnu definiciju ljubavi.

Često mi osporavaju što mešam ljubav i zaljubljenost.Ako mene pitate ja glasam za zaljubljenost.Zanesenost.Čaroliju.Izguboljenost.Za mene je zaljubljenost jaka.Za mene je ona ljubav.

Ali nije naravno.Čim zaljubljenost prestaje.Čim prestanemo da se vrtimo u krugu čarolije kao da čistite koru nekakvog voća ,čim dakle skinete koru koja je ružičasta i primamljiva uvidite da li je plod ukusan.

Upravo tada mnoge veze pucaju.Tada shvatimo da li volimo neku osobu.Ali da li je zaista tako da li zasita shvatimo da li volimo neku osobu ili jednostavno shvatimo da li možemo da je prihvatimo takvu kakava jeste sa svim vrlinama i manama bez želje da je menjamo i nastavimo da budemo sa njom.

Da li tu prestaje zaljubljenost ili prava ljubav ?

Priča o 3 P koje sadrži prava ljubav a u koje spadaju poštovanje,pažnja,privrženost donekle ima smisla ali one su samo to poštovanje,pažnja,privrženost a ljubav ? Gde je tu ljubav uopšte i šta je ljubav ?

Možda je eho u pravu.Možda pravu ljuBav osećamo samo na početku kao tinejdžeri.

Iako..i sama moram da priznam da sam se i sada dvoumim šta sam osećala u poslednjoj nazovi vezi.Požudu čistu ili se u nju ljubav protkala.

Možda ljubav i jeste samo reč.Možda je zaljubljenost ljubav.Pa posle toga idu 3 p.

Možda ljubav nije onakvom kakvom je zamišljamo pa se upravo zbog toga razočaravamo.Zato što od nje previše očekujemo ,tražimo,zahtevamo.Zato što ne shvatamo da nije večna.Baš kao što ništa večno nije.Ali dobro,o bajkama do kraja život...nas uče praktično od samog rođenja.

Nagovaram Eha već nekoliko dana da se vidimo.Nemojte sada da pogrešno razumete.Eho je moje drago biće.Bilo bi dobro da sve te reči razmenimo uživo.

-Princezice ako se vidimo mi ćemo da pričamo samo.Ti ćeš uvek za mene da budeš najposebnije i najunikatnije biće ali ja ću da te obožavam.Neka te voli neko drugi.

-Tako dakle Eho umeš da obožavaš ali ne umeš da voliš ?

-Da,za tebe su ti tvoji prinčevi a ja ću uvek da te obožavam iz senke.

I naizad shvatam da meni sada ne treba nikakva veza.Pa možda ni ljubav.Meni treba samo neko ko će da me razume i prihvati me takvu kakva jesam.Bez želje da me na ma koji način menja.

Ako smo svi tako pametni kako da niko od nas do sada nije dao tačnu definiciju ljubavi ?

Rekoh,možda je eho u pravu.Možda je ljubav samo reč.Možda je zaljubljenost zaprvo ljubav.....toliko toga...nikada nećemo saznati.

Otvaram prozor ne bih li udahnula svež vazduh nakon kiše.Smešim se.


Sve Vas pozdravljam i želim Vam prijatan ostatk dana.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

andrija73 (44)
super
#6, 09.06.2011 - 22:59
Hvala najlepše...pozz
09.06.2011 - 23:25
одговорићу ти на питање када је нађем
#5, 09.06.2011 - 13:29
Možda je tu negde samo je ne vidiš )
09.06.2011 - 17:51
vitezkoja (42)
Često mi osporavaju što mešam ljubav i zaljubljenost.Ako mene pitate ja glasam za zaljubljenost.Zanesenost.Čaroliju.Izguboljenost.Za mene je zaljubljenost jaka.Za mene je ona ljubav.

Ali nije naravno.Čim zaljubljenost prestaje.Čim prestanemo da se vrtimo u krugu čarolije kao da čistite koru nekakvog voća ,čim dakle skinete koru koja je ružičasta i primamljiva uvidite da li je plod ukusan.

Upravo tada mnoge veze pucaju.Tada shvatimo da li volimo neku osobu.Ali da li je zaista tako da li zasita shvatimo da li volimo neku osobu ili jednostavno shvatimo da li možemo da je prihvatimo takvu kakava jeste sa svim vrlinama i manama bez želje da je menjamo i nastavimo da budemo sa njom.mozda je ovo prava definicija ljubavi iz nekog ugla gledanja motda svi ne gledamo iz istog ugla pa nam se cini da je drugacije a nije
#4, 08.06.2011 - 20:07
viteže...ne znam ja više ništa .Izbućkala sam požudu i ljubav,ljubav i zaljubljenost...sve se zbućkalo )
08.06.2011 - 21:46
Nisam to mislio, nego dajes onome za koga nije....ne da li je zasluzio ili nije...
Ljubav se ionako ne daje po ko je zasluzio principu....
#3, 08.06.2011 - 19:37
Znam šta si mislio i kako.Dobro si mislio...razumela sam te.Možda se dobro nisam izrazila...
08.06.2011 - 19:43
Dobro je kad znas kome ide tvoja ljubav...nije sve za svakog...
#2, 08.06.2011 - 19:22
E evo ga komentar na mestu potpuno ! Bravo !Dobro je kada znaš,iako često ne znamo pa je olako dajemo onima koji je ne zaslužuju...pozz
08.06.2011 - 19:30
333Jovan (61)
..ljubav,karika u lancu...lepo za razmišljanje..
#1, 08.06.2011 - 16:43
Karika u lancu...hm...pojma nemam ali jeste za razmišljanje
Poljubac
08.06.2011 - 16:44