Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

MLADJA ŽENA-STARIJI MUŠKARAC

Jutarnja kafa.Jaka.Miris se se proširio čitavim stanom.Gledam automobile.Razmišljam kako ću na tu moju zastakljenu veliku terasu ,moj omiljen kutak na stavim jedan krevet i tepih.Sećam se jednog tipa na Kipru koji je imao stan u zgradi na obali .Na terasi je bila sofa sa gomilom jastučića .More tik uz nju a nebo prepuno zvezda.Sećam se da smo drugarica i ja odlazili najviše tamo zbog te terase.

Nedostaje mi more.Ja kao da sam rodila da živim negde pokraj mora.Da uranjam u njega svaki dan.Mogla sam satima da sedim i bistrim sopstvene misli gledajući u njega.

Razmišljam kako ću da se ofarbam u plavo.Ono najsvetlije plavo od koga sam bežela čitav svoj život.Koje nikako nisam volela.Zašto da ne ? Nisam volela razvod pa se dogodio .Treba povremeno u životu sve menjati.Kod mene to međutim nije povremeno nego toliko učestalo da jedva da stignem da se prilagodim novonastaloj situaciji kad paf.Promena.

Većinu tih promena nisam želela.Jednostavno su se dogodile.A ja sam im se samo na svoj način prilagodila.

Pitam se zašto sam volela starije muškarce uvek.Nikada u životu nisam imala mlađeg tipa ( možda je vreme da se to promeni :).Iako moram priznati imala sam pogrešnu predstavu o njima totalnu.Možda sam vapila za nekakvom pažnjom.Ne znam.Iako i mladji umeju da je pruže.Možda čak i više.

Možda je to imalo veze sa onom tobože vidovitom ženom koja mi je prorekla da ću se udati za starijeg muškarca pa sam ga nekada tako često tražil u svima koji se pojave.

Nikada nisam razmišljala u stilu šta ćemo i kako ćemo za 20,30 god.Zaista...pre nego što sam se udala moje je razmišljanje išlo do venčanja.Kao da se tu podrazumevao onaj bajkoviti kraj živeli srećno do kraja života.

I tako ništa nije večno.Niko ne zna ni da li ćemo dočekati sutra a kamo li šta će biti za 20 god.Sem toga nije ni ljubav večna.I ona nestaje vremenom.Baš kao i mi sami.

Okolina u glavnom nalazi za pravo da sudi i osuđuje takve veze.Mladja žena-stariji muškarac.

Moja kao neka predstava da će me taj stariji muškarac obožavati i čuvati kao malo vode na dlanu je bila potpuno pogrešna.Muškarac ženu posmatra jednako.Čak...možda misli da može sa njom više da manipuliše baš zato što je mlađa.U glavi se stiče utisak da želi da je zaštiti ali da li je zaista tako ?

To naravno zavisi od slučaja do slučaja i toga koliko žena ma iskustva.Koliko mu dozvoli da radi ili ne radi neke stvari.

Ovakve kombinacije su me nekako oduvek privlačile.Pokušala sam da analiziram to ali ne ide...Najmanje sam se ja zaštićeno osećala sa starijima.Zaprvo ,šta uopšte znači zaštićeno ? Nikada ne možemo biti zaštićeni.Jedino što možemo da uradimo jeste da zaštitiomo sami sebe.

Ali opet nekako iako tako često osporavane ovakve kombinacije su mi najprivlačnije.

Nije važno šta će neko reći.Nisu važni društveni standardi.Mišljenje okoline ili rodbine.Važno je šta to dvoje zaista osećaju.

Važno je i da žena jednom za svagda izbaci tu pogrešnu sliku o zaštiti nekavoj koju bi joj pružio taj stariji muškarac.Da shvati da bajke ne postoje.Da ne misli da je sve u životu večno pa i ljubav.Da razume da će joj mlađi muškarac pružiti sve jednako ako ne i više i sa tim nauči da živi.Da se ne uljuljkava u vezu jer čim e uljuljkate znate i sami da propada.

A on...da je posmatra ravnoprvano.Da ne umišlja da poseduje onu vrstu moći kojom može da upravlja.Da žena treba svakodnevno da se osvaja...

Uvek se setim filma Bal na vodi kada su sa Ester svi vršnjaci želeli da budu a ona se spetljala sa onim starijim što ju je zeznuo.

Tako otprilike ide i moja priča :) Samo ne na takav način zeznuo ali na neki sigurno jeste.

Ili sam se sama zeznula što sam se sa njima petljala.Ne znam.Ali znam da to činim i dalje.I da ću verovatno činiti ...Sa tim kao da sam se rodila .Stariji muškarci kao da su mi u krvi.

Uostalom ,poznavajući sebe i kako nemam sredinu nikada, nije isključivo da me uskoro zainteresuje neki prilično mlađi muškarac :)

Eto to su bila neka moja zapažanja jutarnja i razmišljanja nikako teoretisanja i mudrovanja.Dok objave post,možda budu i večernja :)


Princeza nemira Vam svima želi lep i ugodan dan !
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

j-dijana (40)
Pa kad smo bili toliko dugo pod turskom naravno da ce jos uvek biti tako ...
narod je naviknut na to..
a sta nas briga jednom se zivi menjaj dok mozes.....
zivot je tvoj
#7, 15.06.2011 - 09:03
hahaha e baš tako...ljubim te
15.06.2011 - 09:12
Tosa-sale (40)
Ljubav nezna za granice, versku i nacionalnu pripadnos a ni za godine...to samo kod nas još uvek važi jer smo mi godinama tako vaspitavani.
Moje rašmišljanje je:
velika razlika samo na kratko i je u početku se ne primećuje razlika ali kako godine prolaze sve je primetnija razlika a i druge stvari po pitanju zadovoljavanja prirodnih potreba tj: ***sa...
Prijatan dan ti želimmmmmmmmmmmm
#6, 14.06.2011 - 16:50
)))Ja vidiš uopšte ne gledam to ništa...zato što izgleda kod mene sve to tako kratko traje...pa i ne stižem...inače razlike smo smislili mi ljudi.U pravu si potpuno !
Poljubac za Anđela
14.06.2011 - 17:09
vitezkoja (41)
ja sam za obe varijante ispadne uvek lepo kako god da sastavis kombinaciju
#5, 14.06.2011 - 16:37
Hahahaha ovaj odgovor od tebe sam očekivala ljub
14.06.2011 - 17:10
citer (48)
nemoj samo da se ofarbaš u platinasto plavo prijateljski savet
#4, 14.06.2011 - 14:43
hahahahaha ljubim te
14.06.2011 - 16:10
333Jovan (60)
...prepusti se i uživaj...surov nisam......
#3, 14.06.2011 - 12:46
A uživam sama sa sobom trenutno
14.06.2011 - 12:50
333Jovan (60)
..surov nisam nikad...a ako se plašiš analize krvi...analiziraj dušu...
#2, 14.06.2011 - 12:40
Sad si Jovane još suroviji
Duša ne može da se analizira i da želiš čak ....
14.06.2011 - 12:44
333Jovan (60)
...krv na analizu da nosiš...možda ti kažu istinu..
#1, 14.06.2011 - 12:33
hahaha u bre Jovane ))
Nemoj da si surov tako
14.06.2011 - 12:37