Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Gledam u Savu.Nikada nisam volela reke.Pomisao da mogu da zavirim na drugu stranu obale nije mi bila interesantna.Uvek sam više volela mora.Nepregledna prostranstva.Nedokučivost.Za more me vezuje plavetnilos za reke sivilost.Sada mi sivilost odgovara.Volim da sedim pokraj vode.Iz nekog nepoznatog razloga blizina vode mi neverovatno prija.

Osećam se kao da mi je neko izduvao sav vazduh iz pluća.Pokušavam da udahnem ali ne ide.

Razmišljam kako sam i po mužu i po virtuelnom ja za sve kriva.

Zar nisu obe osobe na neki način krive ? Zar ne treba o tome da se razgovara malo ?Ja sam kriva i paf !Razvodi se odmah.Brak je složena i kompleksna ustanova koja ima uspona i padova.Zar na prvoj prepreci treba da se odustane i ostavi dete bez porodice ?

Predložila sam mu da se pomirimo.Da treba da misli na dete a ne na nas.

-Ti si sve kriva.Ti se nećeš promeniti nikada.

Zar ne treba svi da se menjaju ?Uklapaju ?Pronalaze kompromise.Nikada se nisam usuđivala da krivim čak ni njega koji je otišao naprasno iz kuće zbog enormne gluposti i tražio razvod sutradan.Znamo zašto se razvodi.Njegova mama me ne voli.On voli svoju mami...Kako god.Ja sam bila koja je i nakon svih pretnji pokušala.Samo se pitam dokle ću ja tako da polušavam ?Dok se potpuno ne istrošim.
Kraj je,U sredu će biti i definitivan kraj.Nemojte misliti da se radujem tome.Ovo je najgori period u mome životu.Ali bolje da živim sama sa detetom nego sa osobom koju za to dete nije briga ( na delima ).

Kraj je i sa virtuelnim.Po ko zna koji put rećićete ali ovoga puta odluka je definitivna.Nije kraj kada raskinete sa nekim nego kada raskrstite sa sećanjima.Nije to lako.Ali onoga trenutka kada se nešto u vašem umu prelomi.Onoga trenutka kada shvatite da je prošao čitav dan a da na tu osobu niste ni pomislili e onda je kraj.

Razmišljam kako sam uvek preuveličavala stvari.Idealizovala te koji su bili samnom u vezama ( naročito ovog virtuelnog...).Samo sam ja mogla da pravim od mrava supermena ,od žabca princa,od običnog neobično,od zemaljske požude vanzemaljsku ljubav,od idiota duvnog muža....
Sve to ja mogu kada hoću.I to ne zarad njih.Zarad sebe same .Da bih se ja lepo osećala.Da bih plutala po oblacima.Ja sam u njihovom životu bukvano bila kvasac koji je njihov ego uvećavao za nekoliko hiljada puta a onda se i oni sami umišljali da su ko zna šta .

Dakle ja i jesam kriva.Zato što sam ih previše volela.Slavila.Hvalila.Idealizovala.

Poznato je da bih dušu prodala za minut čarolije u kojoj sam se opijala.Ali isto tako i da dođe vreme kada mi kvrcne u glavi,kada se sve čarolije pogase a prinčevi pretvore u žabce.

Ja i niko drugi do ja nije kriv za sve to.U svom tom zanosu da osetim nešto neverovatno ili ga se prisetim poklanjala sam im toliko ne zaslužene pažnje.Trebalo je samo da se istog momenta okrenem i odem.

I šta sam dobila za uzvrat.Da sam samo ja kriva i da ništa ne valjam.

Možda bi ovo moglo nekada da funkcionišem.Nekada kada nisam bila ledena kraljica.Kada sam sve primala k srcu a svaka me laž ili uvreda ranjavala direktno u srce.

Ovoga puta je sasvim drugačije.Rado bih sada zapevala pesmu Nataše Bekvalac koju nikada u životu pre razvoda slušala nisam ( iskreno ni sada ali ima 3 pesme koje vrtim u krug )
ZNAM NEVALJAM,ALI PO SEBE.

Iskreno,ne bih nikako bila na mestu onoga ko samnom stupi u vezu u budućnosti i potpadne pod moje kandže.

Imala sam dobre učitelje.

Volela bih samo da sve parčiće prošlosti bacim u Savu i da ih ona nepovratno odnese.Nekud daleko.Neka ih potopi.Neka ih niko više nikada ne vidi.

Ne proklamujem ja nikakvu slobodu ali tako je kako je.I zato neću da plačem i kukam nego ću pokušati da kako moja sestra to ume da kaže napravim od limuna limunadu i u slast je popijem.


Princeza nemira Vas sve pozdravlja i želi Vam lep dan !
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

svetlanasu (59)
napravi limunadu sa više šećera pa neće biti kiselo!!i glavu gore!
#4, 15.06.2011 - 23:15
Pa naravno...samo tako i nikako drugačije...pozdrav veliki!
15.06.2011 - 23:23
ово се често дешава,хтели ми то или не
#3, 15.06.2011 - 21:43
Naravno silni i idemo dalje...
15.06.2011 - 22:52
vitezkoja (41)
Iskreno,ne bih nikako bila na mestu onoga ko samnom stupi u vezu u budućnosti i potpadne pod moje kandže. jao preso u .Samo sam ja mogla da pravim od mrava supermena ,od žabca princa,od običnog neobično,od zemaljske požude vanzemaljsku ljubav,od idiota duvnog muža....
Sve to ja mogu kada hoću.I to ne zarad njih.Zarad sebe same .Da bih se ja lepo osećala Poznato je da bih dušu prodala za minut čarolije u kojoj sam se opijala.Ali isto tako i da dođe vreme kada mi kvrcne u glavi,kada se sve čarolije pogase a prinčevi pretvore u žabce.
#2, 15.06.2011 - 21:25
)))) eto suštine teksta viteže ) kiss
p.s.nikada nisam bila Anđeo
15.06.2011 - 21:37
333Jovan (59)
..pokušaj od pola limuna da napraviš limunadu i popiješ...a drugu polovinu ostavi za 'onoga'..
#1, 15.06.2011 - 20:59
Jovane davno to nekada beše...sada čitav limun za sebe pa ma koliko kiseo bio..
15.06.2011 - 21:38