Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

POŽUDA U MALECNOJ KUTIJI

Zurim u tanjir pun kokica.Ne smem da ih dotaknem.Meni bi trebalo zabaraniti da jedem.Kada bih jela doručak,ručak,večaru užinu...ne bi oblakoder mogao od mene da se vidi.Ovako sa jednim obrokom dnevno moja kilaža uspeva da balansira.Kako uopšte uspevam da se ugojim a da jedem potpuno istu količinu hrane ? ( iako semenke raznorazne ne računam.One su mi porok :)

Što veću kontrolu želela da nad svojim telom imam ( što verovatno dataira iz vremena kada sam se bavila baletom pa smo hranu morali da sabiramo na bodove-nikada se potpuno nisam otresla toga )to je imam manje.Koliko god ja kontrolisala shvatam da telo kontroliše mene a ne ja telo.

Pade mi na pamet da je tako bilo i u mojim vezama.Što sam više želela da imam kontrolu ona mi je sve više odmicala.

Rekoh Vam,što sam ja više prihvatala te sa kojima sam bila u vezi i njihove vrline i mane to su oni manje prihvatali mene.Što sam im se više približavala oni su se od mene odmicali.

Što sam ih više uzdizala oni su se udaljavali.Što je donekle i logično.Muškarac želi da se večito oseća kao lovac iako je zaprvo on taj koji je ulovljen.Sve što žena vrlo dobro zna ali takođe u jednom momentu prestane da se igra mačke i miša i pokaže muškarcu da je na posletku ipak upala u njegovu mrežu ( koju je kao što rekoh zaprvo ona sama plela ).

E od tog momenta nastaje PAF !Početak kraja.

Možda nije tako u svakoj vezi.Možda sam samo ja na takve nailazila.Ljudi ostaju u braku i po 30,40 god do kraja svojih života.

Pa se onda pitam da li za to čitavo vreme neprestano igraju žmurke ?

Da li se on ponaša kao da lovi a ona kao da je nikako ne može uloviti ?

Ili je jednostavno brak nešto drugo.

Brak čini puno toga.Prihvatanje.Tolerancija.Poverenje.Privrženost....Zaista ima toliko toga da se ne usuđujem da nabrajam.Ali gde je tu ljubav ?

Kad bolje razmislim možda upravo sklop svega toga i jesta prava ljubav ali gde je onda ona zaljubljenost,zanesenost,divljačka požuda koja umove razara ?

Nestaje sa svakodnevnim brigama.

Utapa se u rutinskim obavezama.

Bledi sa svakodnevnicom kao nekakva stvar u izlogu koja je večito na suncu.

Igrice prestaju.Igrači su premoreni.Rekviziti istrošeni.

Koplja spuštena.

Mnogi potraže tu divljačku požudu na drugom mestu.Mnogi je i dobiju.za nekoga je ona smrtni greh ,za nekoga samo prolazni period,za nekoga uobičajena pojava.

U svakom slučaju priznali to ili ne svi je nekako nesvesno tražimo,priželjkujemo.

U isto je vreme smatramo bezvrednom.Kinjimo.Omalovažavamo.Oni koji joj podlegnu ispadaju najveći ološi.Gubitnici.Zapisano je da treba da je se stide.Plaše.

Oni se postavljaju na optuženičku klupu pred najstrožije sudije.

Zaprvo toliko sve ide u beskraj da iako su doživeli nešto izvenredno oni počinju da se stide sami sebe.To razara.Više od osuda koje svet upućuje.

I kao što to obično biva,ono što najviše jurimo,u čemu najviše uživamo...to najviše osporavamo,kritikujemo ,osuđujemo.

Koliko ljubav ima veze sa brakom .Hm možda to nije pravo pitanje.Bolje bi bilo...koliko požuda ima veze sa brakom ? Prava požuda ?

Rekla bih Vam nikakve !

E vidite dobih jedan komentar danas ( nikako čovek nije loše mislio,znam) ali u kome mi on lepo kaže da mi žene planiramo svadbu na prvom sastanku.Takva sam bila i ja.Tako da mu naravno neću zameriti.

Ali tokom vremena sam naučila da ono što zaista želim izgleda nikako ne ide uz brak ili zajednički život.

Sada će me mnogi osuditi,znam.I ja sam nekada o braku sanjala.Za isti se borila.Ali sada jednostavno tu zanesenost i čaroliju želim da sačuvam netaknute.U nekakvoj kutijci.Ne želim da ih krzam i nagrizam.Želim samo da traju dokle traju i ostanu tako netaknute i veličanstvene i kada se prekinu.Znamo da ništa večno nije.Ali sem požude nije večna ni ljubav.

Ne proklamujem ovim postom prevare.Niti mi je tako nešto palo na pamet.Samo smatram da već jednom treba da prestanemo da osuđujemo sve ono što nas usrećuje.


Princeza nemira Vam želi laku noć.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (61)
..brak ili mrak...
#2, 17.06.2011 - 00:26
Tako nekako
17.06.2011 - 00:31
vitezkoja (42)
.Muškarac želi da se večito oseća kao lovac iako je zaprvo on taj koji je ulovljen.Sve što žena vrlo dobro zna ali takođe u jednom momentu prestane da se igra mačke i miša i pokaže muškarcu da je na posletku ipak upala u njegovu mrežu ( koju je kao što rekoh zaprvo ona sama plela ).Zurim u tanjir pun kokica ma sta ja da komentarisem brak kad ga nisam ni okusio to je za mene nesto strano
#1, 16.06.2011 - 23:56
Hahaha viteže,sada si nam izmešao misli malo )) ma da a ovog čovečuljka što si mi stavip sa ovom koktelom koji me tako na nekoga podseća da se smrznem ))
Kissić
17.06.2011 - 00:09