Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

BESKRAJ PODLOSTI LJUDSKE ZLOBE

Premorena sam.Noću jedva da sklapam par sati sna.Volela bih da kukam,pošteno sednem i razmislim ali jednostavno nemam vremena.

Pričala sam sa Ehom.Taj čovek iz mene zaista izvuče uvek sve najbolje iako se na prvu loptu čini da je jedan od retkih koji mi sasuje istinu u lice nakon izgovorenog dobar dan.Upitah ga zbog čega uvek mora da je tako direktan.Da mi kaže sve to što misli.Čak i da misli ( a znam da tako misli ) zašto mi za promenu ne kaže nešto lepo.

-Princezice ja nisam kao ostali.Pričam ti samo onako kako jeste ne ono što bi volela da čuješ.Sem toga ti što ti lepo pričaju samo će iskoristiti priliku da te kasnije dočakeju i podmetnu ti nogu.

U pravu je.Mudrovanje i pametovanje je glavna karakteristika našeg naroda.Mi smo najpametniji.Niko iznad nas nije ( ovo mudrovanje i savetovanje se u većem broju slučajeva na žene odnosi ).Svi sve znaju o drugima i šta je za druge dobro a niti jednoga trenutka se ne zapitaju da li je to što oni rade dobro.

Nikada nisam imala puno prijatelja.Zaprvo moji prijetalji mogu da se nabroje na prste jedne ruke ( pa još da ostaje po koji prst koji ih ne nabraja ).Nisam se kretala u velikim društvima.

Osnovna i srednja se odvojala na relaciji škola-baletska škola.Nisam imala vremena za društvo čak ni da sam želela.

Fakultet na relaciji Beograd-Kipar.U Beograd sam dolazila samo da bih spremala ispite i izlazila na njih.Na Kipru sam uvek bila u malecnoj probranoj grupici.

Nije da sam žalila što je tako.Naprotiv.Uvek kao da sam bežala od velikih grupa.Sada svakoga dana sve više i više ( a naročito preko interneta ) mogu da se uverim koliko daleko ide daleko ljudska pokvarenoist i sujeta.

Eho je u pravu.Jedna od najjadnijih ,najpodlijih i najnižih osobina ljudskih je najpre nekoga uzdizati da bi pokušao da ga tresneš o zemlju.

I da sedim i satima smišljam kako nekome da naudim tako mi nešto nikada na pamet palo ne bi !
To su jednostavno podli ljudski oblici uvaljani u prividno ljubazne osobe koje se ljube u vazduh i tapšu te radi reda.

Neverovatno je kako niko od nas ne primaćuje ništa lepo.Svi primećujemo samo gluposti koje neprestano bodu oči.Ne prihvatamo lepo.Niti onoga ko ga stvara.

Volimo da gledamo kada neko pati i pridržavamo ga da ne padne ali ukoliko se barem za trenutak nasmeši odmah ga ljoskamo na dno.Uspeh i sreća su jednostavno ne prihvatljivi.Ljubav takođe.Ukoliko vide da si srećan odmah pokušavaju da nas ubede da to ipak nisi.Da smo samo umislili.

Najpodlije od svega je kada nas iznevere naši najbliži.Onima kojima smo najviše verovali.

Nemojte pogrešno da razumete,ja shvatam da prijatelji ili ljudi oko nas nisu nikakvi Sveci .Da svi grešmo.Da niko nije savršen.Da ne treba sada od njih očekivati ko zna šta.Međutim ako neko svesno ide ka tome da razara nekoga pri tom smišlja,kuje,ispituje,čitav doktorat od toga spravi onda samo kažem sebi da je ljudska vrsta jednostavno najniža vrsta na planeti.

Zanosimo se da smo napredovali.Možda i jesmo ali samo u razaranju samih sebe i društva kao celine.

Ponekada mi se čini kao da sam zarobljena u beskrajnoj podlosti ljudske zlobe .

Možda bi sujetu,opakost i zlobu jednom za svagda trebali da proglesimo bolestima i počnemo da smišljamo lek za njih.

Oguglala sam na takve stvari.Ne dotiču me.Ali se iznova samo divim osobama koje umeju da ih prezentuju.U takvim trenucima me je sramota što ljudskoj vrsti pripadam.

Eto malo sam promenila i ja temu.Nisam pisala o ljubavi.Barem ste se malo odmorili :)


Princeza nemira Vam želi lep ostatak dana!
Vidimo se večeras :)


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
Možda bi sujetu,opakost i zlobu jednom za svagda trebali da proglesimo bolestima i počnemo da smišljamo lek za njih.
Najpodlije od svega je kada nas iznevere naši najbliži.Onima kojima smo najviše verovali.U takvim trenucima me je sramota što ljudskoj vrsti pripadam.
#3, 17.06.2011 - 23:17
Viteže ponovo si iszmiksovao.Nije me starmota u takvim trenucima..ne obrći tekst ) Osim ako to nije tvoje mišljenje.U tom slučaju cenim !
18.06.2011 - 08:17
citer (49)
tebi treba provod večeras a ne Karike zato princezo namontiraj se i pravac negde na pićence da odmoriš glavu , sve što pišeš je tako ,al ovde se stvari jako sporo menjaju , kad se s tim pomiriš ostalo ti kilo živaca više
#2, 17.06.2011 - 21:07
))))))) rekoh da te obožavam !
Ne mogu večeras stvarno nisam za provod...ali biće biće
Veliki poljubac !
17.06.2011 - 21:46
333Jovan (61)
...kod tebe je osetan nedostatak ljubavi....ne tvoje već ka tebi...
#1, 17.06.2011 - 17:40
JOvane ...nije ovde u tome reč.Sve kako sam napisala je istina čista.Sa ljubavi ovo veze nema.
17.06.2011 - 19:03