Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Budim se.Posmatram bulevare.Ispijam kafu.Pravim spisak šta treba da kupim.Šta da uradim.Prošlo je toliko vremena od kako tako nešto nisam uradila.Nekada sam bila kraljica spiskova.Sve je na njima bilo ispisano.Od obaveza preko namirnica,odeće koju želim da kupim.A onda...jedno vreme sam jednostavno prestala da ih ispisujem.Više mi ništa važno bilo nije.Pitala sam se da li sam tada prestala ili počela da živim.To se pitam i sada.Pomalo se čudno osećam .Kao da sam izašla konačno iz te neke zanesenosti.Krenula dalje.Ne znam...

Komentar Viteza Koje i Afrdite me je naterao na razmišljanje.Oboje su mi veoma dragi.Možda sam se upravo zbog toga kada sam pročitala njihov komentar malo propitala.

Dakle oboje su na neki način rekli da tražim potvrdu ljubavi od virtuelnog.Da sam zbog toga otišla.

Na onom drugom blogu su neprestano drvili o onoj izreci ako nekoga voliš treba da ga pustiš da ode.Samo tako je to prava ljubav.I sama sam na neki način to učinila.

Ja sam bila ta koja je možda zvanično označila kraj iako se čini da je on taj koji je kraj odabrao.

Ako je ta izreka tačna a mi sebični ,kao što i jesmo i radimo ponovo sve samo da bi sebe zadovoljili,da li zaista kada pustimo nekoga da ode očekujemo samo potvrdu ,čekamo da se vrati da vidimo da li nas je zaista voleo ? Jer onda to ponovo nije vidite uzvišen čin.Sa jedne strane ga puštamo sa druge očekujemo.

Pa su onda smislili i onu ako te voli vratiće se,ako se ne vrati onda je i bolje što je otišao.

Meni se čini da su sve te izreke smišljene da budu kao nekakva uteha ostavljenima.Možda grešim.

Samo te dve osobe znaju da li se zaista vole.Niko im to ne može reći.

U ljubavi ništa nije nemoguće.Barem ja tako mislim.Ima nedodirljivih,nedostupnih...to je istina.Ali za pravu ljubav ništa nije ne moguće.Za nju jednostvano,kao i za sve ostalo u životu moramo da se borimo.Ona se desi iznenada.To je istina.Ne biramo je.Ali za ljubav se treba boriti.

Onda ta izreka nije tako ni loša.Nije ni loše ako tražimo potvrdu ljubavi.Ali ukoliko to zaista činimo radi nas samih.Možda jedino i samo tada možemo da budemo načisto sami sa sobom ko je tu koga i koliko voleo.

Odemo.Nema ga.Paf !

Izlazimo iz sopstvenih iluzija i ramova idiličnoh slika i shvatamo da možda onda prave ljubavi nije ni bilo.Jer prava ljubav je samo obostrana.

Za trenutak se vratim ,odškrinem vrata prošlosti,prosto ne mogu da poverujem da sam sve umislila.Da ljubavi nije ni bilo.Čak odbijam da poverujem u to.

Najveća zabluda u ljubavi je što mislimo da smo vezali tu neki osobu za sebe kao nekakvom lepljivom trakom i da će tako trajati zauvek.Da smo je vezali zato što nas voli.

Prava ljubav se samo slobodom meri.Mi smo uvek sami.Ma šta umišljali.I da smo sa tim nekim opet smo sami.To je jednostavno odlika svakog nezavisnog živog bića.

Mislim da je sve to bilo tako i veliko zato što niko nije bio u kavezu.Kada je nešto nemoguće ( a opet tvrdim da je u ljubavi sve moguće ali ok ) čini se da ste u nekakvom beskraju i plutate neizvesno po oblacima.Oslobođeni ste planova,obaveza,svakodnevne stege,niste primorani ni na šta,jednostavno ne morate da budete jedno sa drugim...tek tada shvatite da li je to prava ljubav.

Možda sam ja i grešila.Zato što sam zahtevala da mi svakoga dana na neki način pokaže da me voli.Grešila što mi je večito trebala ta potvrda.

U ljubavi nema niti potvrda niti garancija.Dajemo je.Za uzvrat ne dobijamo ništa.Tamo nas negde gore oni koji odlučuju upisu na crticu čekanja možda.I to je sve.

Zato i ne bi trebalo nikada da tražimo potvrde ( a čini se da se pomenute izjave upravo na njima baziraju ).Možda je to najveća greška koju činimo.

Opet,to smo samo mi ljudi,obična,nesavršena bića koja uvek postupaju vođena sopstvenom voljom i instiktima i ostavljaju tako malo prostora za želje drugih da to nismo ni svesni.

Svi mi samo tražimo potvrde ljubavi i pokušavamo da ih na neki način dobijemo.

A ljubav ne može da se meri nikakvom potvrdom.

Nekako sam čvrsto ubeđana da je ljubav u nama .U našem umu.I možda vitez ima pravo.Sve dok mi ne odlučimo da odemo iz srca te neke osobe.To se neće ni dogoditi.

I ne zaboravite,samo jaki i hrabri umeju da vole ,kukavice čekaju da budu voljene ( ovo sam preuzela od mladje ja KadZidoviPlacu)

Malo konfuzno,kontradiktorno znam.Ali šta drugo očekivati od princeze nemira ? :)


Svima Vam želim lep i prijaten dan !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vitezkoja (42)

Opet,to smo samo mi ljudi,obična,nesavršena bića koja uvek postupaju vođena sopstvenom voljom i instiktima i ostavljaju tako malo prostora za želje drugih da to nismo ni svesni.
#3, 18.06.2011 - 13:42
Hvala viteže....upravo je tako...
18.06.2011 - 13:52
afrodita72 (45)
MILA MOJA, RAZMISLJAMO ISTO...U LJUBAVI NEMA POTVRDE..ILI JE IMA ILI NEMA. ZA PRAVU LJUBAV NEMA PREPREKE...ZA SVE U ZIVOTU, TREBAMO SE IZBORITI..ALI LJUBAV DAJE SE, OSETI SE..NEZNA JE KAO PAHULJA, VRELA KAO VATRA, SNAZNA KAO STENA....OSETI SE,I KADA SE LJUBAV UDALJAVA OD NAS, IAKO TRCIMO ZA NJOM, MOLIMO, PLACEMO, PITAMO SE, ZASTO?ZASTO ME, ISTOPI..ZASTO OPECE..ZASTO U SITAN PRAH, PRETVORI? KAD NA TAKVA PITANJA, NEMA ODGOVORA..TEK, KOJA PRAZNA REC...SVE JE RECENO...ZATO NAM PREOSTAJE JEDINO DA SE POVUCEMO I NESMETAMO...LICNO MISLIM, DA PAMETNI LJUDI PRICAJU O SVEMU, PA CAK I KADA SE RASTAJU, SEDNU POPRICAJU I RUKU PRUZE JEDNO DRUGOM...SAMO KUKAVICE OKRECU LEDJA, ODLAZE BEZ RECI..NEOKRENUVSI SE DA VIDE BOL, KOJU OSTAVLJAJU IZA SEBE. TEMA JE SAMO TAKO DISKUTABILNA. LJUBIM TE.
#2, 18.06.2011 - 13:31
Vidi da sam mladja ti.Opet te potpisujem...tako je ! Ljubim i ja tebe
18.06.2011 - 13:32
333Jovan (61)
...to si ti...takva kakva jesi...
#1, 18.06.2011 - 12:19
Da,bša takva kakva jesam...
18.06.2011 - 12:46