Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

GDE JE NESTALO ONO NEŠTO LEPO ?

Šetam se kejom.Gledam u Savu.Ispisujem sve što treba da izreknem na brakorazvodnoj parnici u sredu.Nisam želela da uzmem advokata.Sigurnija sam u sebe nego u druge.Osećam knedlu u grlu.U sredu treba da se jasno izdeli život.Ja tebi ovo.Ti meni ovo.Kao u nekakvoj piljarnici.Šta je ostalo od svih onih obećanja? Od ljubavi ? Planova ?

Misli mi lutaju ka promociji knjige na kojoj sam sinoć bila.Svaka se pesma prožela kroz moju dušu.Najbolja prijateljica mi je nekoliko puta naglasila da te pesme kao da su pisane za mene ili kao da sam ih i sama pisala.Svetlana,recenzent,kojoj sam neizmerno zahvalna što me je pozvala tokom obraćanju prisutnima izjavila je da je danas takva poetika retka.

Razmišljam kako se sve vremenom menja.Niko više kao da nema sluha za ljubav.Sve što je lepo smatra se patetičnim.Ismejava.Kritikuje.Omalovažava.Osuđuje.Ne gleda.Pored lepih stvari prolazimo jednostavno okrećući glavu kao da će nas povrediti ukoliko pogledamo u njih.

Toliko sam prelepih pesama i blogova ovde pronašla ( niti u jednom trenutku na svoj blog na aludiram ),toliko savršene poezije.Nažalost pregledane jedva 2 ili 3 puta.

Sa druge strane davimo se u glupostima koje oči bodu.Prepiskama.Pljuvanju drugih pred očima javnosti.Uvek imamo da izjavimo nešto loše.Lepo da prećutimo.

Kao da smo izgubili sopstvene živote pa nam trebaju tuđi da ih živimo.Sve ono što ne umemo sebi da kažemo i te kako umemo drugima.Tu smo vešti na rečima.

Umemo da delimo savete i kritike nepozvane kao one papiriće koje u sandučiće ubacuju.Sanduče se prepuni ali papiriće i dalje ubacujemo.

Sa druge strane do to činimo zaboravljamo da stvaramo.Oblikujemo.Načinimo nešto naše.Ostavimo nekakav trag za sobom.

Zagazili smo duboko u glupost.Bespotrebno.Nevažno.

Privlače nam pažnju zlodela nikako dela.

Svi kinje net.Svi vise na njemu.Kad bolje razmislim ja ga nekako volim.Mogu da sedim u bade mantilu sa sve maskom na licu i ispisujem reči ljubavi.

Nekako kao da izađete na ulicu i vičete da nekoga volite pred svima.I taj neko viče da voli vas.

Mislim da smo se toliko orijentisali na gluposti da smo zaboravili i na neke prednosti koje net nudi.Mogućnost i sklapanje poznanstva koja će nam pružiti naprimer nekakvu šansu.

Znam da je sve danas instant.Pa i ljubavi ( da ne kažem veze ) ali to je jednostavno posledica ovoga vremena.Nemamo ni za šta strpljenja.Volje da borbom.Plutamo po površnosti.Davimo se u lažnom moralu.Ispijamo sujetu.Orijentišemo se na zlobu.

Gde je tu sve ono nešto lepo ?

To lepo kao po pravili zaobilazimo.Kudimo.Tresemo sa nas kao nekakvu bolest.Teramo od sebe.

Izgubili smo osećaj za lepo.

E to ,isključivo to smatram bolešću modernog doba.

Dajte mi malo lepog,od samo jedne kašičice mogu da se nahranim i budem sita danima.

Tu su bila neka moja zapažnja i razmišljanja ovoga jutra.


Princeza nemira Vam želi lep i prijatan dan !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (61)
..pa...dobro...ćutaću...u buduće....ako ti odgovara...
#3, 19.06.2011 - 22:20
333Jovan (61)
...lepo je pratiti te kako pišeš...pa još imatite za prijatelja...vidiš da ima lepog...bar malkice...
#2, 19.06.2011 - 21:24
Pa Jovane šta si mi sve rekao danas ...dobro hajde da ti verujem
19.06.2011 - 22:12
поремећене су људске вредности,важне су накарадне ствари,идемо у европску унију која се распада
#1, 19.06.2011 - 20:59
Kada mi uđemo i do kada uđemo neće ni postojati )) kiss
19.06.2011 - 22:11