Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

ZANESENOST IMA PRAVA DA SE ZOVE LJUBAV

Budim se sa jakom glavoboljmom.Opipavam drugu polovinu kreveta.Prazna je.Hladna je.Dobro je.Premeštam se na nju.Teglim.Rastežem.Prislanjam glavu na hladan jastuk.Ponovo oči sklapam.

Sloboda.Mir.Tišina.Zbog istih sam toliko kritikovana i osuđivana.

Ne,nisam ja bila ta koja je razvod želela.Najmanje sam to želela sa malim detetom.Ali shvatam da se više nikada,nikada ne bih udala.Ne bih ni vezu više imala.Ne bih čak ni kod koga nikada više ni prespavala.Setila sam se sinoćnjeg razgoora sa Ehom.On mi je isto rekao.Pa sam onda pomislila kako barem jedna osoba na ovome svetu razmišlja kao i ja.

Fascinantno mi je kako ljudi ne umeju da cene slobodu i uživaju u njoj.Pa mi kažu da će mi ona ubrzo dosaditi,da nikada ne kažem da se nikada više neću udati,da mi treba neko ko će samnom starost da podeli ( nemojte pogrešno da razumete ne kritikujem te ljude,znam da mi dobro misle ) ali poznajem dobro i sebe.

Preselila sam se iz roditeljskog doma u Beograd kada mi je bilo 19.Živela sama sve do udaje ( ako ne računamo onaj mali period na Kipru iako sam i tamo bila pretežno sama ).Naučila da uživam u sopstvenom društvu.

Sećam se koliko sam želela da se udam.Osnujem porodicu.Rekoh Vam muž me je zaprosio ubrzo nakon što smo se upoznali (nisam očekivala dete pa da smo zbog toga ubrzali venčanje ).A onda se sećem i kada smo otišli kod matičara da zakažemo pa nam rekli da baš za taj dan ( želela sam da se venčamo na moj rođendan u septembru ) nema slobodnog termina pa smo odložili za oktobar,kako sam odahnula.Još mesec dana slobode.A onda sam svaki taj dan koristila kao one skupe slatkiše koje obožavate da jedete ali nećete sve odjednom pa onda grickate slatkih po slatkiš i upijate njegov ukus.

Na brak sam se za čudo ubrzo navikla.Možda zbog toga što smo u to vreme oboje puno radili ( on je svake večeri radio i privatno ) pa sam imala svoji slobodu.I onaj na Kipru je puno radio.Zaista puno pa sam često bila sama.Sećam se kako sam mislila da nema šanse da budem sa nekim sa kim ću biti 24 h dnevno i kako sam srećna što je baš tako.

Sada...mnogi ne mogu da me razumeju.Volim ja da budem u nečijem društvu.Volim da tom nekom stavim glavu na rame a stopala u krilo.Volim i da uživamo ,da se preplićemo,sladimo...sve to volim ali to je to.Nakon toga svako svojoj kući i svojoj slobodi ( ili barem ja ).

Mnogi ovo neće razumeti.Mnogi su rekli zašto si se udavala kada voliš slobodu.Što se mene tiče nikada se razvela ne bih.Prvenstveno zbog deteta.A naročito kada je ovako malo.Rekoh Vam ,meni je za brak bio potreban neko kao virtuelni.On laže ja znam da laže i kažem ok dobro je.I tako do kraja života.Niko se ne bi bunio.Ali vidite ja imam neverovatnu sposobnost da se prilagođavam novonastaloj situaciji i od nje pravim najbolje moguće.Svesna sam da to radim isključivo zbog sebe ali ako mi to ne učinimo neće niko umesto nas.

Gde tu svrstavam muškarce,ljubav,veze?

Nikada mi nije bio važan status muškarca.Ljubav ne gleda statuse.Sada opet nemojte pogrešno da razumete...nisam ja nikakva rasturačica veza ili brakova.Nikada tako nešto ne bih učinila !

Ali ono što je za mene ključno jeste da muškarac dok je samnom u društvu posmatra mene kao jedinu i da mi to pokaže.Dakle kada smo on i ja,nikoga više nema.Nek sam tada njegova princeza i (kako sam na onom drugom blogu svojevremeno napisala ) nek mu se Leticija Kasta popne na sto i igra pred njim ali za njega treba u tim momentima da postojim samo ja.Niko drugi.

Nakon toga svako ide svojoj kući.

Ljubav je sama po sebi veličanstvena.Mnogi kažu da mešam zanesenost i ljubav.Nek je i tako...Volim zanesenost.Uživam u njoj.Slavim je više nego ljubav koja se stapa kasnije u privrženost,poštovanje,posvećenost i naravno još mnogo toga a onda u zajednički život.Ali budući da me taj zajednički život ne zanima ja glasam za zanesenost.

E onda tu zanesenost ( koja po meni ima prava da se zove ljubav više nego ono što se ljubavlju smatra )odvajam od svega.Od ljudi,obaveza,planova,očekivanja,nadanja,želja i uživam u njoj dok traje.Na manje ne pristajem !

Zanesenost ima prava da se zove ljubav !

Ona nas baca u čaroliju,menja.hipnotiše,opčinjuje...uz nju lebdimo.Hedonistički nastrojena po prirodi glasam za nju.Što je najvažnije...uz zanesenost imate i slobodu

Eto,to su bila neka moja razmišljanja uz jutarnju kafu,moja,lično moja,nikako mudrovanja.


Princeza nemira svima Vam želi dobro jutro i lep i ugodan predstojeći dan !
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 18  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
Opipavam drugu polovinu kreveta.Prazna je.Hladna je.Dobro je.Premeštam se na nju.Teglim.Rastežem.Prislanjam glavu na hladan jastuk.Ponovo oči sklapam.

Sloboda.Mir.Tišina.Zbog istih sam toliko kritikovana i osuđivana.nisu shvatili kakvu slobodu trazis ne onu fizicku dobro deo i nje ali ima i ona duhovna sanjalacka sloboda kad hoces da se oslobodis i odmoris sanajuci pisajuci tekstove pesme ta sloboda coveku nekad vise znaci nego fizicka sloboda.
Zanesenost ima prava da se zove ljubav ,a sve to dovodi do onoga da nikada ne kažem da se nikada više neću udati,da mi treba neko ko će samnom starost da podeli
#2, 26.06.2011 - 23:27
Slažem se sa čitavim komentarom osim...poslednje rečenice...Ako sam rekla nikada više brak onda nikada.Ne razumem zašto je ljudima teško da shvate.Tako će biti !
26.06.2011 - 23:42
333Jovan (61)
....ljubav pobrka um i nastaje bezmlje ili ti zanesenost....
#1, 26.06.2011 - 11:34
Jovane zar ne dolazi prvo zanesenost ?
Pa neka je bezumlje baš me briga ) Ja uživam kada se pojavi
26.06.2011 - 11:38