Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Glava mi spuštena na jastuku.

Telo umorno beživotno leži.

Moja osećanja kao da igraju u nekakvom brzom ritmu.Pa izvode skokove,sklanjaju se sa pozornice.Ustupaju mesto novim.Ona stara ne shvataju da je predstava davno završena.Aplauzi utihnuli.Zavese se za njima skopile.

Pa se onda vraćaju na pozornicu.Mešaju sa novim.Ne utapaju u koreografiju.Ne poznata im je.Žele da se uklope po svaku cenu.Ne ide.

Pitam se kako to da kao po pravilu biram pogrešne muškarce.One neumojlive,nedodirljive,operisane od svakih emocija.One koji luke ne poznaju .One za koje je ljubav kao nekakav stranac kog nikada ne žele da upoznaju.

Da li se to stiče po rođenju ? Da li su mi čim sam se rodila u srce stavili nekakav magnet koji ih privlači bez greške ? Ili ih ja sama pronalazim ?

Oni kao da stoje u nekakvom izlogu.Smeše se.Cena im najviša.Nemam toliko novca.Uzimam na dug pa ga onda otplaćujem mesecima.

Shvatam da su oni sa nižom cenom zaprvo puno skuplji.Da vrede više.Da su ti koji su skuplji prave knjige koje vredi iščitati.Ovi koje biram su kao oni jeftini romani kojima je cena viša samo zato što su komercijalni.To mi i dalje ne smeta da ih čitam sve dok ne shvatim da je priča uvek ista,kao u Meksičkim serijama.Samo su promenjeni glumci.

I baš kao što biram pogrešne tako zaobilazim one prave koji biraju mene.Zaustavim se ,pogledam,kažem...nije ovaj za mene.Ovaj je suviše ispravan.Meni trebaju oni sa greškom.Oni koji se bez stida u blatu valjaju.Oni koji moral ne poznaju.

Ne može ih uhvatiti ni vojska čitava,jata raketa,munje nebeske što protežu se oblacima.

Ne mogu ih smiriti ni poljske livade,balade,Andjeli što u snove dolaze.

A onda se za trenutak zamislim i shvatam da sam kao oni.Grešnica sramnim ljubavima ukaljana.Shvatam da sam čitavu igru od njih naučila.

Ne ponosim se time.Oh,naprotiv !Opirem se mračnim silama strasti da me u vatre večne ne stave.Dušu mi zauvek orobe.

Toliko sam se ogledala u grešnicima da sam i sam jedna od njih postala.

Gledam u te knjige,prave pravcate knjige.Knjige koji se ne nameću šarenim i sjajnim koricama.Provokativnim naslovima.Gledam i znam da one su prave.Da možete da ih čitav život čitate,nikada da Vam ne dosade.A onda se ponovo vraćam jeftinim romanima i iščitavam iz od korica do korica.

Znam zašto ih biram.Prave knjige nikada ne mogu stojati rame uz rame sa jeftinim romanima.Biram ih jer sam i ja jedna od njih.Korice sjajne .Naslov ostavlja bez daha.Priča uvek identična.

Možda mi i jeste mesto tu,da sedim kraj njih na polici grešnika.

Ustajem iz kreveta.Prislanjam glavu na prozor.Gledam u svetla grada.Koliko li je samo nas grešnika koji čekaju jedni sa drugima da se sretnu,istu priču jedni drugima ispričaju ?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ponocnik57 (61)
Svakim blogom sve zrelija!!!Cestitke i divljenje!!!Najiskrenije!!!Mah maH
#4, 28.06.2011 - 07:02
Hvala...hvala od srca.Poljubac
28.06.2011 - 13:42
citer (49)
zar te nisu učili da dug nije dobar drug ;))
#3, 26.06.2011 - 23:24
))) Jesu ..pohvalila sam te juče u postu ali ne čitaš )
Učili al u glavu mi ušlo nije )
26.06.2011 - 23:26
vitezkoja (42)
mozda su korice u pitanju lepo izgledaju privlace paznju prijaju oku a one prave sa neuglednim koricama se kaze ove nisu za nas a one vise vrede a malo im se poklanja paznje sjaj je u modi ,e i ove jeftine knjige su pocel da pomalo lice na ove skupe da se nekom svide ali ne vredi ne cene se vise dobar naslov vec cena
#2, 26.06.2011 - 23:15
Viteže...da,ni naslovi ne prodaju više knjige nego upravo cene...
26.06.2011 - 23:17
afrodita72 (45)
PRINCEZICE...NEMA BEZGRESNIH..SAMO POSTOJI...STO VISE ZNAS, ZELIS..VISE PATIS, SAMIM TIM, DRUGACIJI SI.. RETKO KOJE KNJIGE, TOLKO SU INTERESANTNE, DA IH TREBA CITATI, DVAPUT ILI VISE PUTA. TAKVE KNJIGE IZDVAJAJU SE, CUVAJU...PAMTEEEE. KO RAZUME SHVATICE. LJUBIM TE.
#1, 26.06.2011 - 22:43
Razumela .Shvatila.Ljubim te najjače
26.06.2011 - 22:46