Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
aaaaasomi blog

Otadžbina se brani Facebook-om

Sigurno ste svi vi koji iole pratite dnevnu stampu i koristite razne socijalne mreže čuli za trenutno najomraženiju ličnost među srbima. Da to je upravo ona američka voditeljka Chelsea Handler. Žena koja koja je u svojoj emisiji iznela bujicu uvreda upućenih srpskom narodu, pritom neznajući ama baš ništa o nama, čak vrlo verovatno da Srbiju ne može ni na karti da nađe.

Opet ne možemo reći da je to nešto novo što smo čuli o nama od strane stranih voditelja, političara, "poznatih" ličnosti. Često su se predhodnih godina, naročito onih kada su opravdavani ratovi i sankcije prema nama, mogle čuti najgnusnije izmišljotine i laži o srskom narodu. Gutali smo ih, ćutali, pa se verovatno često i zapitali da li je moguće da su oni u pravu?! Nisu!!! Svakako da nisu!!!

Grupa mladih entuzijasta koja je shvatila da se Srbija u današnje vreme može braniti samo znanjem i domišljatosti je uspela da uradi ono sto mnogi naši političari nisu. Pokrenuvši stranicu na FBu je uspela da skrene pažnju na problem kako domaćoj tako i stranoj javnosti. Najednom su se svi zapitali da li je moguće da neko iznosi takve stvari u etar. Poseban naglasak treba staviti na to da su sve to postigli bez vređanja dotične i bilo koga drugog, samo iznošenjem stvarnih činjenica o Srbiji. Da li je to pravi način borbe? Meni se čini da i te kako jeste.

Izvinjenja nekih učesnika emisije su brzo stigla. Izvinjenje dotične voditeljke i kuće na kojoj radi se još čekaju. Ali sama činjenica da su njen postupak mnoge ugledne ličnosti osudile je dovoljno priznanje i vera da se takve stvari neće ponavljati.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline aaaaasomi (32)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova