Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
pathfinderbg blog

GSP: Neće biti restrikcija grejanja u vozilima tokom leta

Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) saopštilo je danas da tokom leta neće biti restrikcija grejanja u vozilima tog preduzeća te da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu.

U GSP-u kažu da je izvršen remont svih grejnih tela u vozilima gradskog prevoza, kao i da su tokom proleća izvršene tople probe koje su protekle „izuzetno uspešno“.

- Građani mogu da očekuju da će cela grejna sezona, koja traje od 1. jula do kraja septembra, proteći u najboljem mogućem redu. Obezbedili smo dovoljne količine energenata koje će biti dovoljne da temperatura u vozilima javnog prevoza konstantno bude na optimalnih 55 stepeni. Ukoliko eventualno dođe do iskakanja pojedinih grejnih jedinica iz sistema, naše ekipe će otkloniti sve kvarove u najkraćem mogućem roku – navedeno je u saopštenju gradskog prevoznika.

Ipak, na osnovu ranijeg iskustva, očekuje se da će najbolje grejanje biti u starijim vozilima koja, uprkos lošoj toplotnoj izolaciji, uspevaju da dostignu najviše temperature zahvaljujući izuzetno jakim grejačima proizvedenim u Rusiji i Ukrajini, a koji se sami aktiviraju čim spoljna temperatura pređe 32 stepena.

Kada je reč o novijim vozilima, kod pojedinih je konstatovano da tokom vožnje dolazi do hlađenja unutrašnjosti, što je, kako kažu u GSP-u, anomalija fabričke prirode, tako da stručnjaci ovog preduzeća trenutno rade da otklanjanju kvarova i uvođenju problematičnih vozila u zacrtane grejne standarde.

- Gradsko saobraćajno preduzeće neće dozvoliti da se ponovo dese slučajevi promrzavanja putnika tokom letnje sezone, kao što se to desilo prošle godine. Naši putnici moraju da budu zaštićeni od svake mogućnosti da im zdravlje bude ugroženo na bilo koji način tokom vožnje, pa id mogučnosti da promrznu u izuzetno nepredvidljivim mesecima kao što su jul ili avgust – zaključuje se u saopštenju GSP-a.

Grejna sezona u vozilima GSP-a, trajaće do 1. oktobra, kada će se preći na zimski režim koji podrazumeva rashlađivanje unutrašnjosti vozila. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

RRAAKK (53)
A služe li topli čaj na ulazu?
#1, 28.06.2011 - 09:47
Samo na medjugradsim linijama.Do Obrenovca i Lazarevca daju i keks
28.06.2011 - 12:30
 

Korisnik
offline pathfinderbg (42)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova