Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Erka blog
Ideal mačo muškarca je nešto što se kod devojaka negovalo još od malih nogu. One su na na osnovu toga izgradile sliku "pravog muškarca" koji zna šta hoće i koji zna da ih muški zavede i obori sa nogu. Ono što im se naročito čini izazovnim kod ovakvih muškaraca, jeste činjenica da je do njihovih emocija teško dopreti. One veruju da su oni emotivni momci ali koji svoje emocije retko pokazuju jer to se ne uklapa u ideal mačo muškarca. Iako su one često iznervirane činjenicom da im on ne pokazuje svoje emocije, muškarac koji bi prema njima bio blag, pažljiv, pun razumevanja, ne bi im bio interesantan. Takav muškarac je običan šonja, ništa sličn ovom pravom muškarcu koji emocije daje na kašičicu.
Dakle veliki broj žena upoznat je sa profilom mačo muškarca i usvojile su ga kao svoj tip muškarca sa kim teže da ostvare vezu. Ono što, medjutim, veliki broz žena ne zna, jeste da ispod ovog površnog šarma i muževnih osobina (koje su zapravo jedna lažna sigurnost u sebe i odlučnost) leži emocionalna tupost i praznina. Ispod te muževne snage, vrlo često nalaze se ništa drugo do psihopatska obeležja ličnosti.

Psihopata onakav kakav postoji u stvarnom životu, ne mora da ima kriminalni dosije. To nije spihopata koji će da vas izbode u tuš kabini ili da vas ubije na spavanju. Psihopata u stvarnom životu može biti upravo taj koji odiše snagom, deluje sigurno u sebe, vrlo je zavodljiv i šarmantan, prosto vas obara sa nogu...Ovakav muškarac je najčešće izuzetno manipulativan i vrlo uspešan u prikrivanju svoje patologije.

Pokazatelji psihopatske ličnosti

GRUBOST - On je sklon grubom ponašanju. Lako se potuče, preti drugima, ima ispade besa... Od njega ćete često slušati o nasilju u svom životu. Lako plane i radi opasne stvari kao što je prebrza vožnja, udaranje zidova i udaranje stvari. Uvek će vas ubediti da su drugi krivi. Jedna od njihovih glavnih karakteristika jeste bes.
UBIJANJE VAŠEG SAMOPOUZDANJA - Psihopata vas uporno spušta. On konstantno ispravlja vaše greške i koriguje vaše ponašanje. On će vam reći da ste predebeli, ružni, da loše pričate ili loše izgledate. Ponižavanje i uništavanje vašeg samopoštovanja omogućava mu da se prema vama loše odnosi kao da ste to zaslužili. Sa jedne strane on vas ponižava a sa druge veliča sebe.
EMOTIVNA KLACKALICA - On ima faze kada je potpuno emotivno odsutan, hladan, nepristupačan. Ne želi da komunicira i deluje ljuto bez ikakvog razloga. Stalno vam nešto zamera i sve mu smeta. Nakon ove faze, on iznenada upada u fazu kada je beskrajno sladak i pažljiv, radi sve one stvari koje je radio kada ste započeli vezu. Kada nastupi ta slatka faza, vi se nadate da je on raskrstio sa svojim lošim osobinama. Uzalud se nadate!
POSESIVNOST I KONTROLA - Zabranjuje vam da izlazite, stalno vas provera, zabranjuje vam komunikaciju sa drugim muškarcima. Čeprka po vašem telefonu, proverava vašu poštu, pretura po vašoj tobri... Posesivnost i ljubomora koju demonstrira možete protumačiti kao pokazatelja ljubavi. Oni, medjutim nisu znaci ljubavi već sredstva kojima on postiže potpunu kontrolu nad vašim žovitom.
SEKSUALNI PROMISKUITET - On vrlo često vara i to radi vešto, retko bude uhvaćen na delu. Iako on laže i vara on se ne oseća krivim povodom toga, ponekad on može da se suoči sa svojim greškama (najčešće kada je otkriven) i posledicama svog ponašanja, pošteno, hrabro i muški. On može da plače, grca, moli i obećava da se to nikada više neće ponoviti. Ovaj nastup je, još jedan vid manipulacije. Nakon što mu oprostite greške, on će ih ponoviti .
PANIKA ZBOG RASKIDA -Izuzetno se plaši ideje raskida, osim ako ta ideja nije njegova. Plaši ga ideja da može biti odbačen od strane partnerke. Za njega je to neprihvatljivo i učiniće sve da to spreči. Nije retkost da se slomi, rasplače, moli, obećava da će se promeniti ili čak preti samoubistvom. Obasipa vas telefonskim pozivima, zove vaše rodjake, prijatelje i moli ih da vam prenesu koliko vas voli. Nakon što vas privoli da ga primite nazad, on neko vreme postaje sladak i pažljiv. Posle toga njegova potreba da vas kontroliše postaje još veća.
PATOLOŠKA EGOCENTRIČNOST -On je uveren da je uvek u pravu i da sve radi ispravno. Njegove potrebe su uvek na prvom mestu. Neprijateljski je raspoložen svakoj kritici i burno reaguje na nju.
UVEK SU DRUGI KRIVI -On nikada ne preuzima odgovornost za svoje ponašanje. Ako vas je prevario nije on kriv već sve te žene koje ga zavode.
NE VOLI VAŠE PRIJATELJE I PORODICU- Okreće vas protiv vaših prijatelja i porodice. Po njemu vaši prijatelji bi mogli negativno uticati na vaš odnos i mišljenje koje vi imate o njemu. Zbog toga počinje ružno pričati o vašim prijateljima. Često se dešava da i vašu porodicu ne može da podnese jer ne može da podnese ideju da vas deli sa bilo kim.
NESPOSOBNOST ZA LJUBAV - Psihopata ne ume da voli. Njegova patološka egocentričnost i emotivna tupost mu to ne dozvoljavaju. On u ženi ne vidi biće sa kojim istinski može da uspostavi intiman odnos. Žena je za njega funkcija. On od nje nastoji da stvori sredstvo za zadovoljenje sopstvenih potreba: lutku, domaćicu, seksualnu robinju ili majku. Lutka mu služi da bi je pokazao drgima i tako sebi podigao ego. Domaćica mu služi da sedi kući i zadovoljava njegove potrebe. Seksualna robinja je žena koja robuje svim njegovim seksualnim perverzijama. Majka je ona koja podržava njegove poslovne uspehe, koja ga pazi, čuva i brine o njemu. Ona je često pametna žena koja je zaslužna za njegove uspehe ali za koje on preuzima zasluge. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: