Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
goran0808 blog
U izlogu trgovine kućnim ljubimcima pojavio se natpis “PRODAJU SE PSIĆI”. Neki je dječak pročitavši natpis odlučio ući u trgovinu da se raspita. “Koliko koštaju psići?”, pitao je vlasnika trgovine.

“Između 30 i 40 dolara”, odgovori trgovac. Dječak zavuče ruku u svoj džep i izvuče nešto sitnog novca.

“Ja imam samo 2.37! Mogu li ih svejedno pogledati?”. Trgovac se nasmiješi i zazviždi, a iz kućice u dvorištu došeta ponosna kujica sa svojih pet mekanih loptica. Jedno je štene vidljivo zaostajalo za drugima. Mali se dječak odmah sagne i nježno podigne šepavo štene.

“Šta nije u redu s ovim psićem?” Trgovac mu objasni da se štene okotilo s jednom kraćom šapom i da će zato uvijek šepati. Dječak je uskliknuo:

“To je štene koje bih volio kupiti!”. Trgovac reče:

“Ovo štene ne moraš kupovati, ako ga zaista želiš, ja ću ti ga pokloniti!” Na to se dječak rastužio:

“Ne želim da mi ga poklonite. Ovaj je psić jednako vrijedan kao i ostali. Želim ga kupiti po punoj cijeni. Sada ću vam dati 2.37 i po 50 centi svaki mjesec sve dok ga ne otkupim!” Na trgovčevo iznenađenje, dječak povuče nogavicu svojih hlača i pokaže svoju iskrivljenu, invalidnu nogu koju je podupirala metalna šipka. Tada tiho uzvrati:

“Ni ja nikada neću moći trčati, ni skakati. Ovo štene treba nekoga ko će ga razumjeti. Nekoga ko će o njemu brinuti i voljeti ga baš takvog kakav jeste.” 

Nikada ne procjenjujte nekoga po onome što ne može učiniti, već po onome što može.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

RadeT (67)
Mnogo poučna i dirljiva pricica.
#3, 06.07.2011 - 20:28
Jako lepa pričica! Al, nemoj više, hoćeš da me rasplačeš, bree!
#2, 02.07.2011 - 16:54
#1, 02.07.2011 - 13:12