Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princmira1 blog

Pakao nije grob - dr. J. van Impe

Jehovini svedoci su najpoznatiji od pomenutih denominacija; navodim ih zato što su najnasrtljiviji kad se radi o njihovom učenju. Oni se smeju "troglavom" Bogu, to jest Trojstvu. Isusa predstavljaju kao po rangu nižeg od Oca i nazivaju ga arhanđel Mihail, a ljudima uvek iznova tvrde da je pakao u stvari grob. Veliki broj ljudi, koji nisu sami proučavali Bibliju, im i veruje.


Oni dolaze na vrata stana i tek što uđu kažu: "Znate li da postoje dve grčke reči,HadesiGehena, i da su obe prevedene kaopakao? Ali te reči znače grob. I hebrejska rečŠeolu Starom Zavetu jednostavno značigrob." Tako oni tvrde.

Ne želim da se ovde dugo zadržim na Starom Zavetu, jer nam je Hrist u Novom Zavetu obelodanio život i neprolaznost po Evanđelju. Želim samo da kratko napomenem ovo: postoji hebrejska rečKveber, i ta reč na našem jeziku znači - grob. Nasuprot tomeŠeolje mesto duhova umrlih. Svako ko želi da bude intelektualno pošten, trebalo bi da proveri ovo što sada navodim. To su pet stvari:

Prvo: Ako proučavate Stari Zavet, videćete da telo nikada ne odlazi uŠeol, što Jehovini svedoci prevode kao grob, već, a to piše na 37 mesta, odlazi uKveber, što upravo dokazuje da jeKveber- grob, a pakao mesto gde odlaze duhovi čim napuste telo.

Drugo:Šeolni jedan jedini put nije u Bibliji opisan na površini zemlje, aKveberna 32 mesta, što opet pokazuje da jeKvebergrob, aŠeolmesto kuda odlazi duh kada napusti telo.

Treće: Čovek nikada ne polaže drugog čoveka uŠeol, ali ga, prema 33 mesta u Pismu, stavlja uKveber, što potvrđuje da čovek može čoveku iskopati grob i položiti ga u njega, ali ne može njegovu dušu poslati uŠeol.

Četvrto: Čovek nikada ne kopa ili ne praviŠeol; Međutim, Pismo na 6 mesta govori da on praviKveber, što potvrđuje da čovek može da načini grob, ali ne i mesto za dušu.

Peto: Nikad Pismo ne kaže da neko dodirujeŠeol, ali na šest mesta govori o dodirivanjuKvebera, što potvrđuje da čovek može dodirnuti mrtvački kovčeg ili grob, ali ne može dodirnuti mesto gde odlaze duhovi.

Posle svega ovoga pogledajmo šta kaže Novi Zavet.Šeolje hebrejska reč koja se prevodi kaopakao, a to je ista ona grčka rečHades.


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: