Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Jotros sam se prvi put probudila sa osmehom na licu.Bez one stege u grudima od koja kao da vam je izbila čitav vazduh iz pluća.Moram priznati čudno sam se osećala.

Onda idem sa mojim Anđelom u Mek.Smejemo se.Vrtim je na onoj pokretnoj stolici.Vraćamo se.Uspavljujem je.

Ponovo nema one stege.Pokušavam da dišem dublje ne bih li videla da li će se vratiti.Nema je.

Razmišljam,Postoji jedna osobina ( sem one koju sam u jednom postu već nabrojala-uzdići nekoga da bi ga spustili ) zbog koje se stidim što sam ljudskog roda.Ona ide ovako:Što smo mi prema nekome bolji,to je on prema nama gori.Kao da je to proporcionalno.U ljubavnim vezama,brakovima,petljanjima...kako god sve je to još više puta predimenzionirano.

Da sam zauzela čvrst stav i rekla mužu kada se iselio da ja želim razvod ( a verujte imala sam više ja razloga da ga želim )potpuno sam uverena da bi sada još uvek bili u braku ( ili živeli zajedno kako želite ) Ali ne,ja sam zapela da spasim brak pa da spasim.I što sam ja zapinjala da ga više spasim to on nije ni uzeo u razmatranje za njegovo očuvanje.Sada kada ga pogledam mislim čak da me još uvek voli ali od svih tih njegovih pretnji i inata,protivljenju svakoj mojoj reči to ne može da dođe do izražaja.

Što me dovodi do virtuelnog.Moju ljubav veliku.U početku nisam želela ni da se vidim sa njim.To mi je bilo nebitno.Želela sam da sve ostane tako kako jeste.Hranila se slovima iz njegovih postova i mailova.Uživala da ih iščitavam dok sam grickala čokoladice ili pila vino i želela da sve tako ostane.da se ništa ne menja ( e zato Eha potpuno razumem ).

A onda smo se spetljali.Onoga trenutka kada sam počela da mu dajem sebe on je to počeo da uzima i sve manje daje meni sebe.Što sam ja išla više ka njemu,on se povlačio.Što sam ja više ljubavi iskazivala on je manje svoje davalo.Proporcionalno potpuno.

Istina je da sam želela da ga na neki način odbijem mojim postovima .Znam da je čudna logika ali nije toliko kada uzmete u obzir da je klasičan balkanac i da što mu se više približavate on se udaljava.

Mislim da sam uspela u tome.Sve dok se naša komunikacija nije svela na sačuvaj Bože nivo a on uzdignuo sam sebe u nebesa.Koliko mislim jedan čovek može da se umisli i poraste kao nekakvo pecivo.

Uostalom čak i da niste više zajedno čovek treba da ima neko poštovanje i prema svom bivšem ( ok ukoliko nema nekog opravdanog razloga zbog čega ne bi imao...).Pa zaboga Vi ste tog nekog nekada voleli.Bili ste sa njim.To Vam je isto kao sebe da ne poštujete.Taj neko je bio Vaš izbor.

Neverovatno je koliko ja umem da istrpim stvari kada mi je do nekoga stalo( da ne kažem kada nekoga volim ili sam volela ) ali sve ima svoju granicu.I tada u mom umu zasija ona crvena lampca koja označi kvrc i kraj nekim stvarima.

Šta to onda znači ?

Da u ljubavi što manje sebe treba da dajemo ?

Kakva je to onda ljubav ?

Zar ljubav nije bezgranična ?

Zar ne treba da se dajemo u potpunosti ?

Zar su patetični i jadni oni koji predaju svoje srce ?

U šta smo se pretvorili ?

Nažalost na većinu od postavljenih pitanja i sama bih odgovorila sa DA.

Izgleda da ja onda nisam sa ove planete i da hitno treba da se selim na Mars.

Neću ja tako.Ne želim tako.Ne mogu tako.Polovično.Jadno.Da razmišljam šta i koliko.Da merim ljubav na grame i kašičice i stavljam iz u dnevnu dozu.

Koliko bi bila dnevna doza ljubavi ?

Nekoliko poljubaca.Čašica skrivenih osećanja.Jedno lažno volim te.Jedno iskreno želim te.

Ne ide to tako kod mene.Ako je tako neka sam i sama i ne treba mi niko.

Iako...ja još uvek u dubini svoje duše verujem da nije tako.Zaprvo verujem da ima osoba koje se ne rukovode dnevnim dozama ljubavi.

Ponovo pokušavam da duboko udahnem.Nema stege.Osećam miris slobode.


Princeza nemira želi Vam prijatan dan ! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ма колико се двоје договоре... знаш како је код договора и преговора, тешко да су обе стране презадовољне...
#9, 08.07.2011 - 20:21
Ti svoje ja svoje:)) Al neću više samo ću da te poljubim :) p.s.po stoti put al ne žalim :))
08.07.2011 - 21:44
vitezkoja (41)
ovo za corku sala nemoj da mlatis preko tastature bicu dobar tebemi ne razumem ni tebe ni njega vise moram da sednem i porazgovaram sa oboje ali stvarno van ovoga uz pice da se razjasnimo
#8, 08.07.2011 - 19:45
hahaha prvo da se taj i ja sretnemo :))
E sve bih dala ali sve bih dala da Vas vidim na okupu i popijem sa Vama kafu.Ma život bih dala :)
p.s.ne pokušavaj o njemu da mi izvlačiš neke informacije :))
08.07.2011 - 21:39
Па није то моја воља ... то је прилагођавање ситуацији... што се мене тиче дневна доза љубави па и секса је... докле год имамо снаге
#7, 08.07.2011 - 19:38
Eto vodiš opet si kao ja :))
08.07.2011 - 21:30
Па нисам смуљао... дневна доза није константна као ни дневна доза хране итд... зависи од човека до човека... а поготово је овде проблем јер двоје учествује, мора бити договора... а договор ретко задовољи потпуно обе стране углавном су то уступања итд...

Е сад нећу да те љубим, ниси ни ти мене
#6, 08.07.2011 - 19:31
hahahaha kakav dogovor.Vidi se da si isti kao ja :)
Tu samo taktika koju ja ne poznajem.Taktika,taktika i samo taktika od koje sam operisana.Čim pričaš o dogovoru i ti si :))
Uvek te ja ljubim čak i kada te napišem :)
08.07.2011 - 19:33
vitezkoja (41)
ma kakvi zastupnik njegov on jos vrsi proveru pa jos da ga zastupam pa da zaglavim u corku zbog bavljenjem posla bez dozvole za rad nije me potplatio ,pa tvoj virtuelni nije je uzvracao evo reko
#5, 08.07.2011 - 19:21
Eto vidiš opet ti.Još ću da pomislim da si ti on .Jer niko sebe ne ume da veliča kao on.Možda jedino ja hahaha
Ozbiljno sada.Znaš ti dobro da je bilo uzvraćeno i nemoj da si mi napisao još jednom da nije jer ću da te mlatnem preko tastature.
Svi znaju da je bilo izvraćeno jer ne može jednostrana ljubav da bude tako opisana :)
E sada Grčke tragedije što opevam to je posebna priča ali to su samo prstići i tastatura,Ništa više .Zna i on to a znam i ja :)
Kakvu ćorku ? To ne razumem :)
08.07.2011 - 19:37
Ма колико се двоје договоре... знаш како је код договора и преговора, тешко да су обе стране презадовољне...
#4, 08.07.2011 - 19:06
E sada si smuljao a dnevnu dozu nisi rekao :)))
Pošto slično razmišljamo mogu da mislim hahaha
08.07.2011 - 19:12
citer (48)
pustiš petla na prag a on hoće u kuću sakupio Vuk Karadzić
#3, 08.07.2011 - 18:54
Zar ti ne glasaš za piletinu 'Kakav petao sada ? :))))
08.07.2011 - 19:15
vitezkoja (41)
umes da doziras dovoljnu kolicinu ljubavi samo oni je nisu uzvracali zato se sve to rasturilo inace nebi moglada toliko pises o ljubavi da je ne poznajes i da je dajes kad dođe on koji zna uzvrati dozu znaces da znas da odrzis vezu i da volis do besvesti
#2, 08.07.2011 - 18:45
Ti kao da si zastupnik od znamo koga i kao da te je potplatio on.
Ko nije uzvraćao ? Hajde kaži...pred svima :)))
08.07.2011 - 19:16
vitezkoja (41)
treba je uzimati u malim kolicinama ceo dan da bi duze trajala da se ne predozira i onda se ona izgubi i mora da bude obostrana jer bez toga doza ljubavi gubi dejstvo
#1, 08.07.2011 - 16:15
Slažem se da mora da bude obostrana !
A da diziram ne umem...zato i ne umem da sačuvam nijednu vezu :)
08.07.2011 - 18:35