Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ne,nije ovo jedno od onih jutara kojima se rastežem u krevetu,pijem kafu na terasi i gledam bulevar kroz stopala.Anđeo me probudio u 6 pa je zapela da idemo na park. E onda se kroz čitav Maxi drala onu reč na j.... pa su nas svi gledali u čudu a ona im ponosno govorila tata me naučio.Pa smo onda svratile u Mek pa se pola sata svađala sa zaposlenima da joj otključaju tobogane bez kojih ne može ( pri tom samo da Vam napomenem da ima 2 godine ).

Tata je uzima.Vraćam se u stan.Haos u njemu vlada a sestra treba da mi dođe.Sređujem po malo.Na posletku shvatam da je još uvek jutro iako imam utisak kao da je prošao čitav dan pa onda ipak kuvam tu kafu i gledam bulevare kako se ukršaju kroz stopala.Mislim na Eha.Nema ga.Još uvek nije u zemlji.A onda hvatam sebe kako ponovo ispisujem šta treba da kupim,šta da uradim...

Nekada sam bila kraljica spiskova.Sve sam zapisivala.Od kako mi se dogodio razvod...sve je prestalo.Onda me zapljusnula ona čarolija koju opevam u onim postovima koje svrstavam pod Grčke tragedije.Imala sam osećaj kao da mi se čitav život zaustavio.

Spiskova više nije bilo.Nisam gledela tv,nisam kupovala novine...Radila sam samo ono osnovno i...volela.Da to je prava reč.

Dobih juče jedan komentar od drage mi osobe u kome mi je saopšteno da ću videti kako ću postati jaka tek kada shvatim da mi se sve to izdešavalo i da više ništa ne može da me dotakne.E vidite tako se ja osećam već neko vreme.

Događa se oko mene sve i svašta.Stvari kome bi me nekada iz takta izbacivale ostavljaju me potpuno ravnodušnom.Sećam se koliko sam se nervirala zbog sitnica nekada.

Nije samo o sitnicama reč.Imam osećaj kao da me ništa više ne dodiruje.I taj virtuelni kog toliko opevam...trebalo je kao da se iznerviram zbog toga u šta se pretvorio a ja imam utisak kao da čitavu tu priču posmatram sa strane,iz nekog drugog ugla.Kao da nisam ja glavni akter.Kao da gledam nekakav film koji mogu kada želim samo eto klikom na jedno dugme da prekinem .

Mislim da i on zna da su mi ti tekstovi važniji nego on sam.Pa tako je i počelo.Pisala sam ih da bih ga udaljila od sebe ( mogu Vam reći uspela sam dosta ,ima logike )

Da li je sve to dobro ?

To kada Vas ništa više ne dotiče ?Kada se ničega više ne plašite ?Kada se ničemu posebno ne nadate ?

Neki bi rekli da sam veoma jaka,neki pak da sam isprazna.Oni koji su prošli ovaj stadijum znaju i čemu govorim.

Lično mislim da su onu staru ja sahranila očekivanja,planovi i želje.

Uglavnom očekujemo previše.Od drugih ljudi.Od nas samih.Mi smo samo obična ljudska bića.Zrnca prašine koje umišljaju da su stene.Pa onda još ta zrnca prašine pokušavaju stene da pomere.

Ništa nije večno.Ni prijateljstva.Ni ljubavi.Ni sreća.Ni tuga.Pa ni mi ljudi.

Međutim kada nam se nešto loše dešava toliko se okupiramo time da oko sebe ništa ne vidimo.Možda nam upravo tada ono lepo promiče pred nosom a da toga svesni nismo.

Uvek sam bila od onih koji puno očekuju.Rukovodila sam se time što više očekuješ više ćeš i dobiti pa se neprestano razočaravala.

Prima balerina,da živim u Barseloni,da imam bogatog muža...i to sve sa samo 14,15 god kada ni o čemu pojma nisam imala.

Pa sam onda krenula da realizujem sopstvena očekivanja...

U nekim trenucima se činilo da ću sve zamišljeno postići.U nekima sam bila na pragu da to učinim.Ali nikada nikada nisam sebi umela da kažem e sada je dosta ,zadovoljna sam onim što imam.

Sve ovo što mi se izdešavalo nateralo me je da cenim ono što već imam.Svoju slobodu,Anđela,stan...Po prvi put u životu nemam velika očekivanja.

Jedino...bojim se da sam izgubila sposobnost da ikada više volim.

Možda je to jedino očekivanje koje imam pored onog da dete izvedem na pravi put.

Kao da sam konačno pogledala u nebo i rekla e sada je dosta !

Mislim da svi to treba povremeno da uradimo i barem ponekada se osvrnemo na ono što je tu,ono što već imamo i budemo zadovoljni zbog toga ne tražeći više.

Eto to su bila neka moja jutarnja razmišljanja i otkrovenja....

Princeza nemira želi Vam lep dan !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
onda si bolje obavestena od mene ja tako ne shvatio
#5, 09.07.2011 - 22:49
Ma šta ti je.Skoro pa da nisam ni u kontaktu sa njim...
10.07.2011 - 08:25
vitezkoja (42)
sta sam reko lepo za njega kod tebe rekao da nije dobar sto nije ispostovao dogovor i ostale neke kom ti rekla da ga branim neslusa me nevredi ocu ja ali ne slusa on mene
#4, 09.07.2011 - 22:35
:))) Ma sluša on tebe :)) Ništa se ja za to ne brinem :)
09.07.2011 - 22:44
vitezkoja (42)
odbija kontakt sa zastupnikom ma tuje pise ima posetu cica na postu pa ga ne uznemiravam radi covek de da ga prekidam u poslu mozda se uplasi pa nece posle da svraca kod njih
#3, 09.07.2011 - 18:56
Pa da zastupni u punoj pripravnositi :)
za mene nikada kod njega tako nepto ne kažeš :))
09.07.2011 - 22:26
vitezkoja (42)
Sve ovo što mi se izdešavalo nateralo me je da cenim ono što već imam.Svoju slobodu,Anđela,stan...Po prvi put u životu nemam velika očekivanja. Kao da sam konačno pogledala u nebo i rekla e sada je dosta !
#2, 09.07.2011 - 18:40
:))))) E to je tako danas a već sutra kuku gde je tvoj klijnet :))
09.07.2011 - 18:47
citer (49)
slušaj ako ti dolazi sestra ne dolazi ti sanitarna ispekcija ili raspremaj ili uživaj u svom stambenom prostoru , uostalom ti si princeza
#1, 09.07.2011 - 15:01
Hahahaha Da znaš i ona mi je to rekla :)))
Pa naravno heheh bez princa princeza :))
09.07.2011 - 15:15