Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Anđeo me budi u 6h.Ustaj mama nema više spavanja.Istrenirana kao u vojsci ustajem,pravim doručak .Ne,za sebe ,razume se.Za Anđela.Nije ni završila lupa na vrata.Idemo u Mek.Idemo u Mek.

U Mek i idemo.Rekoh Vam ja u pitanju su tobogani.Nikako hrana.Možda samo jedva nekoliko krompirića i sok.Znala sam da ću na kraju morati da se pentram i po toboganima.Odjednom shvatam da mi se u jurnjavi prosula kafa koju sam naručila ( da se hajde ne bi reklo da nikada baš ne pijem kafu) i da mobilni pliva u njoj ( ako čita moja sestra ovo eto joj odgovora zašto poruke ne stižu :)

Mek je pun.U njemu i stari i mladi. Kao da hranu dele besplatno.Ovaj restoran brze hrane u kome u inostranstvu obeduje uglavnom sirotinja a kod nas da ne kažem dobro stojeći nije baš jeftin po meni ali dobro.Uostalom shvatam da ja baš ja ne bih trebala da dolazim u njega jer nisam baš u poziciji trenutno što se novca tiče budući da mog muža ( koji nikako bivši zvanično da postane ) ništa ne zanima.

Zatim odlazimo u Maxi.Tu ne možemo da dođemo takođe na red.I to u sred prepodneva radnog dana.Ako ste se zapitali da li su me pustili zbog deteta-ne nikako.Još su me popreko gledali.

A onda razmišljam.

U ovoj zemlji je toliko nezaposlenih,vlada opšta nemaština,besparica...opet nekako svi sve imaju.

Supermarketi prepuni .Ako se slučajno zbog praznika zatvore na jedan dan nastane čitava pometnja.Čik idite u kupovinu pred ma koji praznik.Nećete nikada stići na kasu.Ljudi kao da se tada spremaju za višemesečno putovanje bez hrane .

I centar je uvek pun radnim danima.Prodavnice odeće.Kafići...šta god želite.

Svi kojim slučajem imaju nove mobilne telefone i kompjutere.

Svi nekako idu na letovanja.

Svi su lepo obučeni.

Svi se nekako snađu za mesto življenja.

A para nigde.Posla nigde.Pokušajte samo da pronađete posao u ovoj zemlji.Nemoguća misija.To je međutim posebna priča.

Odakle ?

Da li smo svi počeli da životarimo na kredite ?

Niko više ne uzima prema mogućnostima ,već se sve kupuje prema željama?

Kako to da u tako bednoj državi svi sve imaju ?

Posle kažu ja sam kontradiktorna sa svojim stavovima :)

Ko će da reši ovaj paradoks ?

Jednom me je virtuelni pitao kako sam proputovala pola sveta a nisam nešto situirana ( sada tek nikako ).Ne znam.Uvek sam sve premeravala,Štedela za putovanja ( za koja živim),uzimala popuste,nalazila smeštaje.

Na Kipru sam čak i radila jedno vreme ...ali sam pretežno bila kod tog mog (i to u posebnom stanu odvojeno od njega jer je imao neke stanove za izdavanje).Sećam se kako sam ja samo želela da radim a on bio jedan od onih ( na koje i ovde i tamo nekako uvek nailazim ) koji su smatrali da žena treba da bude kući ako je u mogućnosti i ima novca.Ne mogu da se žalim.Kraj mora mi stvarno ništa nije manjkalo.

Opet umem ja i ovde i tamo da živim na instant nudlama 2 nedelje ako treba ali da kupim omiljene cipele.

Kredite međutim i minuse nikada nisam volela.To mi je što mi je...Kad imam trošim.Kad nemam gladujem.Naravno situacija se nešto promenila od kako sam dobila Anđela.Ali opet...

I sada zapažam da manje više sve imamo uprkos tome što mi je plata duplo manja zbog bolovanja ( na kome ne želim da sam ali moram kako me ne bi otpustili...)

Dobro umem ja da platim račune mesec dana kasnije a da u među vremenu kupim suknjicu.Sve to stoji ali nekako uvek sve dođe na svoje.

Ponekada se pitam kako ovaj narod uopšte preživljava ?

Preživljava nije prava reč.Kako uspeva sve da proprati i ima ?

To će za mene ostati večita dilema.

Izgleda da su nam krediti stari dobri drugovi od kojih nikako da se rastanemo.I koji će nas jednoga dana uništiti.

Ili...je u pitanju neka magija :)


Princeza nemira želi Vam lep i prijatan dan.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Tosa-sale (40)
Sve ovo što si gore napisala ima samo kod nas Srba niko ništa ne radi niti zarađuje a živi normalno...niko u svetu nemože da shvati nas Srbe zato nas i zezaju...
#5, 14.07.2011 - 21:08
:)) Ni ja čakne mogu a Srpkinja sam :)
14.07.2011 - 21:56
Ja se ponekad divim samoj sebi kako umem da nekako obezbedim sve..postala sam pravi finansijski mag što se mog novčanika tiče. ljubim
#4, 12.07.2011 - 17:44
Znam i ja sam :)
Ti,posebno...
Eto ipak si pročitala za telef.Znači ipak me čitaš hehe
Šalim se.Ljubim sestricu
12.07.2011 - 18:39
vitezkoja (41)
na ovo nemoguce dati odgovor nigde posla ili ga ima malo a trosimo kao da novac nice u saksiji samo ga posadis i on nikne .Kako uspeva sve da proprati i ima ?To će za mene ostati večita dilema.Odakle ?
#3, 12.07.2011 - 15:22
Ne znam viteže...i za mene.I za mene ...
12.07.2011 - 15:27
citer (47)
po sudbinskim toboganima se ti pentraš stalno , da li tražiš čoveka pauka ne znam , nije valjda da je extremno pile zakazalo , brateeee ni pilad više nisu ono što su bila
#2, 12.07.2011 - 14:10
Joj ima da te ubijem jednom :))))) Ali stvarno :)))
Da,da čoveka pauka tražim hahaha
Piletinu mi ne diraj ! :))
12.07.2011 - 14:20
citer (47)
kako da ti ovo objasnimo mi obični smrtnici kad ni visperni ekonomski stručnjaci sa strane to ne shvataju što ti postavljaš teška pitamja po vrućini pa to je čudo jedno , imaš inspiraciju
#1, 12.07.2011 - 14:03
Hahahaha pa insiracuju imam čim izađem iz kuće što se ove teme tiče...a nekada ni da izlazim ne moram :)) Znam da ne mogu da odgonetnu stručnjaci ali nema veze nek ja napišem.
ps.Jesam ti rekla ja jutros da ću ipak da se pentram po toboganima onim :))
12.07.2011 - 14:07