Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

LICE I NALIČJE JEDNOG STRAHA

Kada ostanem sama sa sobom.Kada se maske poskidaju.Štitovi odlože.Brige koje kolaju svakodnevnicom pošalju u san.Tada...mi misli vrdulaju.Lutaju hodnicima prošlosti,sadašnjosti i vešto se prepliću zamišljenom budućnosti.

Tada,kako to volim da kažem jedino mogu da sopstvenu dušu doteknem.Tada više ništa važno nije do osećaj koji me prožima tog trenutka.Tada ...smatram da jedino tada umem da oslušnem sebe.

Misli me ove večeri vode do nemirnog broda života tinejdžerke ,zaobljenog tela,crne kose.Na licu možda i previše šminke.Takva je tada bila moda,pomislih smešeći se.

Ne,ne bih se nikada vratila u taj period.Oči večito vlažne od suza.Ranjiva kao uplašena srna.Ne prestaje da iznova čita Balzaka.Gomila želja,očekivanja planova.Uverenje da će se svi ostvariti.Podizanje glave nakon svakog pada neiscrpnom nadom i samo jedan strah...strah od samoće.

Postoji jedan momenat ili događaj u našem životu koji ja zovem kvrc.Tada shvatimo da smo jednostavno previše očekivali i da se ništa od toga neće dogoditi,Pomirimo se sa tim i počinjemo da živimo kao roboti ispunjavajući sva propisana pravila običnog ovozemaljskog života.To nazivamo odrastanjem.Ja to zovem tonjenjem u crnu rupu.

Ne znam,ja kao da sam se rodila sa tim strahom da sama u životu ne ostanem.Šta god da sam u tom periodu radila taj strah je polako isplivavao na površinu.

Možda me je upravo on vodio ka tome da se sve moje ljubavi nekako preklapaju.Dolaze jedna za drugom.I to...značajne ljubavi koje su nešto u moj život donele.Ili je to možda samo sudbina.

Možda me je taj strah vodio ka tome da ljubav postavljam na prvo mesto ili se to jednostavno rođenjem stiče.

Vremenom sam se uveravala da razloga za strah nije bilo.Sve je išlo po redu.Prva simpatija.Prvi poljubac.Prvi sex.Prva duža veza.Najveća ljubav.Prva veridba.Brak.I sve onda kada je trebalo i onako kako je trebalo.

Sve dok...dok se nisam prihvatilA one pazi šta želiš izreke pa počela da osećam strah od toga da se taj strah ne obistini.

Vidim nešto mi ovih dana ne da mira.Zato me misli u prošlost zovu.Trčim ka ogledalu.Gledam u ženu zlatne kose.Ne tako oblog tela.Izraženijih crta lica koje ispisuju jednu tajnu.Jedan novi strah.Strah od toga da sa nekim budem.

Pa se pitam jesam li ili nisam ja ista ona žena koja je o večnoj ljubavi snevala?

Ona koja bi pre život dala nego da ostane sama ?

Pogled iz kog munje sevaju.Osmesi navučeni po potrebi.Zidovi oko srca nedostupni.

Opet strah...strah od toga da budem sa nekim.

Vidite sada o čemu Vam pišem danima.

Nisu jaki oni koji su postavili štitove i umeju da se odbrane.Jaki su samo oni koji umeju da vole i pate.

-Sve što nas ne ubije ojača nas,kaže veliki Niče.

Ja opet kažem da su tela i onako ništavna.Ljušture,oklopi,odela.To što nas povredi,promeni...ubije našu dušu i mi postajemo potpuno nove osobe.

To bi otprilike bili lice i naličje jednog straha.

Gledam u ženu u ogledalu.Izraz lica mi dobro poznat.Sklop bora koje izražavaju određenu zgrčenost lica .Isti kao u one tinejdžerke.

Možda me je upravo taj izraz koji gledam u ogledalu svakoga dana vratio u prošlost nezvanu.

Isti izraz a potpuno drugi strah.


Princeza nemira želi Vam lepe snove !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vitezkoja (41)
..nego da li uopšte uz nekoga mogu...taj odgovor moras da potrazis u srcu svako drugo mesanje bi bilo nametanje tuđe volje i strah bi bio opravdan . pa ako sam zastupnik zar klijent ne treba da pomaze zastupniku a on nikako ne pomaze samo odmaze unoseci zabunu u ceo proces
#2, 13.07.2011 - 00:27
Da,da ,on je rođen zabunu da unosi :))
Taj odgovor tražim...za sada je nažalost negativan...
13.07.2011 - 01:06
vitezkoja (41)
Trčim ka ogledalu.Gledam u ženu zlatne kose.Ne tako oblog tela.Izraženijih crta lica koje ispisuju jednu tajnu.Jedan novi strah.Strah od toga da sa nekim budem.Isti izraz a potpuno drugi strah.dali ce me taj volrti ovakvu kakva sam a ne samo za prolaznu vezu *** za jednu noc da ostarimo zajedno a ne na pojavu prvih bora da potrazi mlađu .strah je ponekad dobar jer tada sagledavamo stvari iz pravog ugla zivota jer pokazuje sta ce se dogoditi ako se ne osvrnemo na njegovo upozoravanje .Kada ostanem sama sa sobom.Kada se maske poskidaju.Štitovi odlože.Brige koje kolaju svakodnevnicom pošalju u san.Tada...mi misli vrdulaju.Lutaju hodnicima prošlosti,sadašnjosti i vešto se prepliću zamišljenom budućnosti tad nastupa strah proslosti i buducnosti sta dalje
#1, 12.07.2011 - 23:41
Ne,ne ...uh...da li će me taj voleti za samo neku prolaznu vezu...to je njegova stvar.Nije moja.Ne strahujem ja zbog toga...nego...strahujem da li uopšte mogu nekoga da volim ( hajde da kažemo da je onaj kog zastupaš pre izvesnog vremena rešio tu dilemu ) ali...još veći strah je da li mogu da budem sa nekim...Nije strah od toga šta dalje...nego da li uopšte uz nekoga mogu...
12.07.2011 - 23:56