Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

PATI PA VRATI (NEKE REČENICE SAM ĆAPILA OD MOJIH ANĐELA)

Pišem poruku sestri.

-Sestrice,3 osobe su mi u jednom danu rekle da sam ne moguća i da ne mogu nikako samnom.Mama,muž,virtuelni.Jesam li ja stvarno takva ?

-Ma jok šta ti je? Nemoj da se tripuješ.Oni samo hoće da igraš kako oni sviraju.Ti to ne radiš.I zato to govore.I meni tako govore.

Obožavam sestru.Iskreno sada tek shvatam koliko mi je život bio nezanimljiv bez nje.

Umemo nas dve i da se prepiremo.I jedna drugoj pravdu isterujemo ali ona je uvek nekako tu.Kao da bdi nadamnom i ne dozvoljava da mi se nešto loše desi.

Kad smo već kod dragih osoba.Pomenuću u jednom kontekstu mog najboljeg prijatelja Marssovca.

Budući da je kopiranje tako popularno ovih dana :) Malkice ću da gricnem od njegovog teksta koji je na mene ostavio snažan utisak.Volela bih da ga ovde objavi.On ne želi :(

Uprkos tome što gledamo iz različitog ugla nad dvoje smo veoma često istog mišljenja.

Neke njegove tekstove mogu da potpišem i kažem kao da sam ih sama pisala.Zaprvo tako sam i pisala dok se nije pojavio onaj kog ne želim da pominjem.

Marssovac u tekstu kaže kako se u ljude iznova razočaravamo ali opet sa druge strane poverenje ne gubimo jer kako bi inače objasnili ponovno razočarenje ?

Kaže on još puno toga.Ali princeza nemira ne bi bila u svom stilu kada sve ne bi preokrenula u ljubav.

Ljubav.Reč koja nema definiciju a opet ima milion objašnjenja.

Koliko smo se samo puta u ljubavi razočarali ?

Ako smem da se usudim rekla bih da razočarenje ide rame uz rame sa ljubavi.

Zbog čega ?

Suviše očekujemo.Idealizujemo osobu u našim umovima.Oblikujemo je onako kako mi želimo a ne realno kakva jeste a potom se razočaravamo i patimo.

Dobro.Nismo samo mi krivi.I ta osoba se na početku u periodu zanesenosti predstavlja nešto drugačije od onoga što jeste.Lepše.Našminkanije....Ni mi sami ne stvaramo.Potreban nam je model koji nam ta osoba pruža i po kome stvaramo.Dakle za tu lažnu sliku krivi smo oboje.

Po mom shvatanju ( koje ćete najverovatnije osporiti ali nema veze tu smo da svako iznese svoje mišljenje )u svakoj vezi uvek poprimamo neke osobine od te osobe sa kojom smo u vezi.Ako ne osobine onda određene vrste ponašanja koje kasnije koristimo u narednoj vezi.

Kada nekoga zaista volimo od njega poprimamo.Pomalo se na njega ugledamo.On nam je na neki način uzor.

Ako je ta osoba razočarala na neki način nas,vrlo je verovatno da ćemo u narednoj vezi i mi na sličan način razočarati tu drugu osobu.Ne kažem da mora da dođe do raskida ili da to činimo svesno ali nesvesno...naše će srce tako reagovati jer je poprimilo uzore.

Opet unatoč svemu,ma koliko se razočaravali...eto nas.Dočekamo novu ljubav obnovljeni,regenerisani i ponovo zapadamo u zanos.

Ali da li smo zaista obnovljeni ili se naše srce samo zalepi pa se rasprši pri prvoj prepreci ?

U svakoj narednoj vezi manje praštamo,manje se dajemo...

Kao da se ponašamo po sistemu pati pa vrati.

Opet...dolaze nove ljubavi.Moj prijatelj Marssovac definitivno ima pravo.Kako objasniti da smo izgubili veru kada novu ljubav ipak dočekamo ?

Ma koliko se razočaravali nikada ne možemo učiniti to toliko da izgubimo veru u ljubav ( ili kako Marssovac kaže u ljude uopšte ).

Ljubav je čudna biljka koja nikada ne umire.Ona se ne menja menjaju se samo osobe ( maznula od sestre ovo ).

Po meni recept za ispunjen život je imati uz sebe uvek dobre prijatelje.Lično ih ja malo imam.Ali one koje imam smatram Anđelima.

-Sestrice ,kako to da ja uvek nađem i volim kretene ?Jadna sam što ih volim !

-Da to nikada više rekla nisi.Ljubav je dar od Boga! Treba da si srećna! Ne ume svako da voli!

Eto vidite sada zašto je toliko volim.

P.S.Ponos mi je i čast što sam preuzela neke teme i rečenice od sestre mi vilebezkrila i najboljeg prijatelja marssovca.Čast bi mi još veća bila i da oni neke preuzmu od mene.
Lepo treba prenositi.Tako kod mene to funkcioniše.


Princeza nemira želi Vam lepe snove!
.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

citer (49)
ne imenuj onog što ne želiš da ga pominješ , tražiće repliku pa će zasedanje dugo trajati Skupštinaaaa
#1, 20.07.2011 - 23:33
Slažem se ! U pravu si !Primedba usvojena !
Ljubim te
20.07.2011 - 23:37