Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

LJUBAV I SLOBODA-STANARI NAŠEG UMA

Spremam stan.Ispisujem šta treba da kupim.Raspremam ormar.Planiram šta ću za vikend.Shvatam da se dugo nisam ovako osećala.

Zaprvo taj osećaj traje punih nekoliko dana.

Kada sam saznalaza virtuelnog i tu dragu mi osobu iskrena da budem nisam se niti malo uzbudila.Ali moram da priznam da sam bila u dilemi.

Pitala sam se da li sam zaista uspela toliko da se uzdignem iznad svega da me ništa ne pogadja.Da li to znači da mi zaista nije stalo više do njega ili da ga pak toliko volim da je ta ljubav iznad svega toga.

Opet.To je nemoguće.Možete se Vi uzdići iznad svega.Možete svet posmatrati drugim očima ali ne i ako volite zaista nekoga.Tada Vas sve pogađa.Ranjivi ste.

Kažu da ljubav daje krila .Da u njoj hodate po oblacima a zaprvo.Da li je tako ?Meni se pre čini kao da krila može da da jedino prava sloboda .Ali ne sloboda tipa da niste više sa nekim.Nego ono Ehovo...da neko nije sa vama neprestano u mislima.

Dakle nemoguće je voleti nekoga a da vas u isto vreme oko njega ništa ne pogađa i ne zanima preterano pa ni šta on kaže ili radi.

Odaću Vam tajnu tog specijalnog osećaja.Kao da me je neko izvukao iz tamnice i iz okova.Kao da sam konašno sa druge strane rešetaka.

Kao da sam ponovo videla kakvo je vreme napolju.Kako je lepo izaći sa neim na sladoled.Kako zaprvo život ne stoji nego se jednostavno odvija.

Po mojoj teoriji,sve što nam se zaprvo događa (izuzećemo bolest i smrt) zaprvo mi proizvodimo tajnim željama naše podsvesti koje se projektuju na javu i manifestuju u događajima koji slede.

Zastala sam za trenutak i razmislila.

Nisam bila za to da se razvedem.Ne bih se svojom inicijativom nikada razvela.Međutim toliko mi je puta tokom braka palo napamet kako bih volela da više u njemu ne budem.Ne zbog toga što nisam volela svoga muža.Nego zato što sam negde duboko,u hodnicima podsvesti žudela za sopstvenom slobodom.

Mnogi kažu ljubav je sloboda.Greška !Čak i da pustite tu osobu ako je volite,odete od nje.Raskinete.To ne znači da ste slobodni ako su Vam misli njom okupirane.

Malo sam se setila i virtuelnog.U tu priču sam ušla potpuno svesno znajući da od toga nema ništa.Meni i ne treba ništa ali nije u tome stvar.Kada znate da od toga nema ništa čak i da Vam ne treba to nešto osećate se pomalo kao u slepoj ulici.

A onda sam u mislima prošetala i do verenika.Verila sam se.Ali u to vreme sam neizmerno volela onog mog sa Kipra ( i verenik je bio odatle ).Verila sam se da bih pobegla od nemoguće ljubavi a zaprvo sam zakoračila u sopstvenu podsvest.

Čak i balet nisam prestala da igram zbog povređenog zgloba.Želja za njim je verovatno odavno prestala samo sam je nekako skrivala duboko u podsvesti plašeći se da odustanem kada sam toliko postigla.Tišina nakon svakog aplauza me je činila nesrećnom.Trudila sam se samo da svaki put dosegnem što veći aplauz.Ispalo je da se baletom bavim zbog njega a ne zbog toga što to želim.

Na neki način...sve je u našoj podsvesti.I želeli to ili ne.Bežali i krili se od toga koliko kod mogli sve to ispliva na površinu i određuje našu budućnost.

Ako svi dobro promislimo zbog čega nam se nešto dogodilo (da ponovim smrt i belesti izuzimamo,svrstaćemo ih u više sile )shvatićemo da smo negde,na neki način to priželjkivali i prizivali.

Život bez ljubavi jeste prazan.Slažem se.Čovek bez ljubavi je samo mašina koja radi na baterije potreba.

Ali život u nemogućoj ljubavi je neka vrsta robije na koju ste osuđeni.

Ma koliko je mnogi podcenjivali,sloboda jedino može da se graniči sa ljubavi i parira joj.

Nijedna ljubav nije sloboda.To jednostavno nije tako.Ne pričam o tome da nije sloboda u fizičkom smislu...nego u umu.Ljubav okiva um.To je činjenica.

Sloboda,ma koliko nekada za sobom nosila težak teret dozvoljava da se zajedno sa njim vinete u oblake.

Ljubav i sloboda.

Dva najsnažnija osećanja.Dva protivnika potpuno neopipljiva.

Često na dvoboje izlaze.

Istim se mačem bore.

Od istog mača i ginu.

A zaprvo obe stanuju u našem umu.

Eto vidite zbog čega ja ne želim ni brak ni vezu ni kres šemu nego ono nešto posebno.

Možda zato što večito pokušavam da pomirim ne moguće zbog kontradiktornosti u sopstvenim stavovima.

Možda ja samo želim da smestim slobodu u ljubav ili ljubav u slobodu a znam da je to nemoguće.

Ali tim posebnim mogu samo nekako da ih približim jednu drugoj.

I da,ako stvarno volite nekoga definitivno treba da Vam je stalo i šta ta osoba misli i radi.Jer vidite od svega ostalogo možete da se ogradite ali ne i od ljubavi.

Ljubav samo postavlja ogradu slobodi.

Ovo su bila samo neka moja zapašanja .Nikako mudrovanja.

Ispijam kafu.Smešim se.Čak primećujem i šaru na novom tepihu koju nisam videla od kako sam ga kupila a svakoga sam dana u nju gledala.

Planiram šta ću za vikend.


Princeza nemira želi Vam lep dan !
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (61)
...kakva je to ljubav bez slobode...ograničena...au...
#2, 27.07.2011 - 22:23
Svaka je ljubav bez slobode
Ljubav i sloboda ne idu rame uz rame :)
27.07.2011 - 23:36
vitezkoja (42)
varas se da ljubav ogranicava um kada ljubav zaposedne um on tada cini neverovatne stvari kada neko gleda sa strane zaljubljenog coveka reko bi ovaj je totalon lud je cini neverovatne stvari koje nebi cinio da nije zaljubljen .lubav ti je dala slobodu da mozes da biras hoceš li da volis ili ne tu osobu a ljubav pruza slobodi da tu moze odrediti koliko ce neko zauzeti mesto u toj slobodi zivljenja da ne namece svoju volju toj osobi vec da svako svoju slobodu uklopi u jednu zajednicku celinu. sprema se stan pregleda ormar spisak za kupovinu planiranje vikenda hm nesto se događa cudno samo sta
#1, 27.07.2011 - 22:09
Pa rekoh nešto se događa čudno...sloboda !

Varaš se viteže,ljubav nije sloboda i nikada ne može biti ma koliko da možemo stvari da uradimo zbog ljubavi!

Sada razmišljam...jasam večito bila u nekim nemogućim ljubavima.Ako je moguća...možda...ali ne ne ne.Ljubav i sloboda lice i naličje!
27.07.2011 - 22:15