Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Zašto je kiša morala da padne baš kada treba da idem na raugovor za posao ?Preskačem barice u nadi da neću isprljati nove sandale.Dolazim do željene adrese zgrade vlade.

-Izvinite treba mi Taj i Taj.Zamenik Tog i Tog.Kažem službeniku na ulazu.

-Ja ovde radim znate 20 god i ne poznajem Tog i Tog.

A onda pravim krug od 100 km oko zgrade.I baš se potrefilo da imam zakazano u poslednjem od 4 ulaza.

Pa mi treba još toliko da pronađem kabinet Tog i Tog.Shvatam da ima više ministara,zamanika,podpredsenika...nego običnih ljudi.Razgledam po zgradi koja mi liči na dvorac.Pogled mi skreće ka savršeno uređenim toaletima koji su sigurno poprište nekih sexualnih radnji ponekada.Ponovo se gubim.Pa u krug.Konačno stižem do kabineta.

On je lep i mlad.Nisam iskreno tako nekog očekivala.Više sam mislila da ću naići da nekakvog namazanog,prevejanog čikicu.Mislim da bi se tada nekako bolje snašla.

-Znate i sami kakva je situacija u zemlji,kaže spuštajući pogled na moje butine.

-Opet budući da ste aktivam član te i te stranke...

Premotavam film u glavi.Ja aktivan član.Možda sam se nekada pomalo bavila politikom.Možda...ama baš nikada.Znam.Moja mama.Ona mora da je rekla.

Uvek sam se divila njenoj sposobnosti da stvori veze i tamo gde ih nema.Da sve iskopa .Pronađe.za nju ne postoji ne moguće.

Nasuprot njoj ja to nikada nisam umela.Kako sam birala pogrešne muškarce tako sam i napr upisala pravni koji veze nema samnom.Ja balerina,pisac,glumica ma šta god želite ali pravnik nikako !

Klimam glavom u znak odobravanja.Sad ako me pita nešto bliže ima da se poklopim fasciklom i umrem od blama.

Ali ne,takvi nikada ništa ne pitaju.Toliko imaju razgovora i veza da ih sve spetljaju pa više ne znaju ni koga su primili ni da li su.Ni dal im je rođaka ni dal ljubavnica.

-Znate da ću Vas pozvati ukoliko nešto iskrsne.Za početak sam želeo da Vas vidim i sa Vama porazgovaram uživo.

Samo ne znam kakve veze ima to ali nema veze.Razmenjujemo mailove,reči,brojeve telefona.Shvatam ja da me je on samo na finjaka otpratio na dalek put i da teško da će se Taj ikada javiti ali dobro.Nek sam pokušala.

A onda shvatam.Politika!

To je ono čime bih ja trebala da se bavim.

I tako nikada ništa ne umem da završim.Mogu da 3 dana objašnjavam nešto a da ništa ne objasnim.Mogu da stvorim sliku lepog i kada je sve nikakvo.

Mogu da filozofiram do zore uz ubeđenje da će biti bolje.

Da prekrijem jednu stranu života potpuno otkrivajući drugu.

Mogu i da se doteram ,našminkam,obučem visoke potpetice i nateram sve da se zaljube u mene a ovamo da imam pomalo krive noge i da nisam lepa uopšte.

Mogu...ma mogu i od uzmem jednu najobičniju torbu i od nje stvorim misterioznu priču potkrepljejnu filozofskim stavovima.

Izgleda da i jeste pravo zanimanje za mene POLITIČARKA.

Kakav pisac.Istina pisac i jeste od svega po malo.I filozof i psiholog i političar...

Ali vidite POLITIČARKA to je ono pravo.

Ponovo se petljam po zgradi i izlazim na potpuno pogrešni izlaz.Razmišljam kako u ovoj zemlji ima više onih što su političari i na položaju nego onih ššto nemaju posao ( a to je znate i sami teško veoma )

Zato mi nema druge nego da postanem i ja POLITIČARKA.

Ponovo zaobilazim barice shvatajući da nisam ni trebala da sednem u bus.Ta zgrada je na samo 5 minuta od moga stana.Ali šta ćete kada moram da uvek filozofiram.

Sve da analiziram ,premeravam i na kraju odaberem pogrešno.

Baš kao i muškarce sa kojima sam bila.Nisu oni bili loši.Samo nisu bili za mene.


Princeza nemira Vam želi lep ostatak dana !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

citer (49)
za mesto lidera - čovek treba da bude diplomata , a ti znaš da ja to nisam , propašće ti stranka
#5, 29.07.2011 - 23:32
E nema veze nek propadne al ja Tebe za liderku biram ;)
29.07.2011 - 23:39
citer (49)
ja mislim da je red da se napravi nova stranka , a ti da budeš lider , sa takvom pozicijom imaćeš veće šanse za bolje radno mesto od tih sitnih koji ti nude
#4, 29.07.2011 - 23:19
I ja mislim da je red da se napravi nova stranka ali Ti da budeš lider a ja zamenik :)
29.07.2011 - 23:26
andrija73 (44)
prelepo ;)
#3, 29.07.2011 - 18:48
Hvala Andrija od srca !
29.07.2011 - 18:50
vitezkoja (42)
pozdrav novo pecenoj politicarki treba te primiti da se masama obracas jer ti lezi taj vid komunikacije Mogu da 3 dana objašnjavam nešto a da ništa ne objasnim.Mogu da stvorim sliku lepog i kada je sve nikakvo.Mogu...ma mogu i od uzmem jednu najobičniju torbu i od nje stvorim misterioznu priču potkrepljejnu filozofskim stavovima.Istina pisac i jeste od svega po malo.I filozof i psiholog i političar....Izgleda da i jeste pravo zanimanje za mene POLITIČARKA.umes da sludis mase i pojedince da im pomutis misli i da ih zaludiš nacisto
#2, 29.07.2011 - 18:13
To se viteže zove zavodnica a ne političarka :)))
Ali na neki način i političari lažu i zavode :))
Izzdvojio si suštinu :)
29.07.2011 - 18:20
333Jovan (61)
Pozdravljam POLITIČARKU....
#1, 29.07.2011 - 17:54
I ja tebe Jovane pozdravljam i šaljem Ti poljubac :)
29.07.2011 - 17:55