Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

PRIVIDNE SLIKE LJUBAVI STVORENE IDEALIZOVANJEM

Budim se veoma rano.Aritmija.Ponovo se prevrćem u krevetu u nadi da ću uhvatiti malo sna.Ne ide.

-Prokletstvo onih koji iskreno i svim srcem umeju da vole ogleda se u tome što su ne voljeni.

Proganja me ova rečenica već nekoliko dana.Nisam je ja smislila.Mislim da sam je čula od sestre.Dobro sam se zamislila nad njom.

Razmišljam.

Taj neko ko se trenutno muva samnom treba svašta nešto da istrpi.Sve se moje ljubavi nekako prepliću ,pa preklapaju.Pa onda uvek ima nekoliko njih sa kojima se petljam.Od tih nekoliko većina zbrišu pre nego što se išta dogodi.Iskreno mislim da bih i ja zbrisala da sam na njihovom mestu.

Opet...dogodi se onaj kvrc u mojoj glavi i konačno neko uspe da osvoji moje srce.

A onda radim ono što nikako ne treba.Uzdignem Tog nekog na pjadestal.Postoji za mene on i samo on.Vinem ga u nebesa.Baš kao što sam Vam nedavno pisala da umem da utripujem priču i da stvorim od nečega ono što nije isto tako umem da učinim i sa osobom.

Ok svi pomalo idealizujemo kada smo zaljubljeni.Posmatramo sve drugačije.Veličamo tu osobu ne zbog nje nego zbog nas.Pravimo u sopstvenim umovima lažne slike kako bi nama bilo lepo.Kako bi sebi stvorili oazu.Šteta samo što takve slike nemaju puno veze sa realnošću.

Kako u svemu preterujem ,čini se da ipak najviše preterujem u tome na koji način i koliko uzdignem tu osobu.Onoga trenutka kada ja počnem da je uzdižem ona počne da se udaljava od mene.Što je ja pre dignem u nebesa to veza brže puca.

Možda to nije nikakvo umeće ljubavi nego samo banalno idelizovanje.Ne znam.

Opet ona rečenica...reših da pitam sestru za savet.

-Mislim da je problem u tome što te osobe koje umeju da vole zaprvo daju puno pa očekuju previše.A nismo isti svi.Svako voli na drugačiji način.

Kao i uvek ima istine u njenom odgovoru.

Nismo svi isti.Retko kada se poklopi da se dvoje ljudi voli jednakim intenzitetom.To ja nazivam pravom ljubavlju i iskreno sam srećna što sam je osetila jednom u životu.

Iako sam dugo smatrala da sam od onih koji umeju da vole sada baš i nisam sigurna.

Istina je da sam u vreme kada sam bila zaljubljena uvek bila verna.Da bih u tim trenucima sve uradila za tu osobu (a ko i ne bi u trenucima čarolije?) .Ali ono što nisam imala na umu jeste da ta osoba treba da bude takva kakva jeste a ne onakva kakva je bila u mojim očima kada sam je uveličala.

I kako kaže moja sestra da svako od nas voli različito i na drugačiji način.Samo mi toga nismo svesni.Očekujemo jednako.Te se osobe uplaše jačine ili Vam slike koje smo o njima stvorili shvate da to nije to ,da je sve nekako preuveličano i odlaze.Ponekada samo i zbog bojazni da neće ispuniti naša očekivanja ili da ih ne ispunjavaju.

A onda patimo i svi su nam krivi.

Čini se da oni koji umeju da vole više vole samu ljubav i u nju su zaljubljeni ,nego tu osobu sa kojojm su.Ta osoba kao da to oseti i uglavnom ode.

Opet kada idealzijujemo to činimo najpre zbog sebe.To je čin sebičnosti.Uostalom kao i većina ljudskih dela.

A ljubav je takva kakva jeste.Ona ne trpi nikakve promene.Ključ svega je prihvatiti osobu takvom kakvom jeste.Onoga trenutka kada počneno da prigovaramo,tražimo mane ili želimo da menjamo treba da znamo da je ljubav otišla ili čak nikada nije ni postojala.

Idelizovanje samo vodi u krzanje ljubavi koja se zbog nje najčešće završi.

Što bi rekli ko preživi zaljubljenost...tek onda može da riča o ljubavi.

Gledam doterane žene obučene u prelepe letnje haljine koje nose fascikle i torbe u rukama i žure nekud.

Idem i ja da obučem svoji haljnicu.Čeka me naporan dan.

O ljubavi...misliću sutra.


Princeza nemira želi Vam lep dan ! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (61)
...o ljubavi se misli svakodnevno,sutra može biti zakasnela,jlubav...
#5, 09.08.2011 - 10:24
vitezkoja (42)
Taj neko ko se trenutno muva samnom treba svašta nešto da istrpi.Postoji za mene on i samo on dogodi se onaj kvrc u mojoj glavi i konačno neko uspe da osvoji moje srce Svako voli na drugačiji način.Ponekada samo i zbog bojazni da neće ispuniti naša očekivanja ili da ih ne ispunjavaju.Ključ svega je prihvatiti osobu takvom kakvom jeste.
#4, 08.08.2011 - 20:35
)) Treba baš da istrpi
Al ga onda uzdignem u nebesa
08.08.2011 - 21:30
Što bi rekli ko preživi zaljubljenost...tek onda može da riča o ljubavi.
odlicno receno
pozdrav od srcasjuga
#3, 08.08.2011 - 16:42
Pozdrav veliki i za Tebe
08.08.2011 - 18:23
citer (49)
e moj filozofe predji sa reči na dela , držim ti fige kad patosiraš redno petoricu posle ćeš druge teme za postove da imaš ljubim te
#2, 08.08.2011 - 14:01
Čekaj kariko omiljena,polako.Uostalom isto ću ja da pišem i kada na dela pređem.Živi bili pa videli
08.08.2011 - 16:04
andrija73 (44)
Mogu da kazem samo da imas dobru sestru koja ti pomaze u svemu,kako bi volio da i ja imam sestru a ne brata da,da bas takvu kao sto je imas ti pozzz i slusaj je pozz od druga tvog andrija73 PREDIVAN JE OVAJ BLOG ;)
#1, 08.08.2011 - 09:28
Hvala prijatelju !

Naravno moja je sestra najbolja

Nadam se da ću da je nagovorim da piše ovde.Dosadile joj hijene pa se povukla a piše dosta bolje od mene.

Hvala za blog...
08.08.2011 - 09:55