Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
visky3 blog

Istina o demokratskoj stranci i njenom srozavanju

Kosta Čavoški:


На данашњи дан, требала је да се емитује на другом програму радио Београда 2 емисија "Атлантис", коју води и уређује госпођа Биљана Ђоровић. Међутим, после скорашњег напада Драгољуба Мићуновића на састанку програмског одбора РТС-а, ова најбоља емисија на радио Београду, уопште, је укинута! Мићуновић је један од најутицајнијих човека у ДС-у и осврнимо се мало на праву истину о ДС, о којој је говорио Коста Чавошки, управо у скорашњем Атлантису који је био посвећен преминулом академику Николи Милошевићу. Дајем исечак из емисије, да би се схватила суштина. Чавошки и Никола Милошевић били су оснивачи ДС-а.

Треба напоменути, у првом оснивачком одбору ДС-а, били су наши најумнију људи попут Александра Саше Петровића и Борислава Пекића, који је био први потпредседник главног одбора.
Почетак срозавања те странке дошо је већ на самим њеним почецима, после њеног оснивања, када се одлучивало да ли ће се ићи на децембарске изборе 1991-ве.
Коста Чавошки је био против тога, јер је тврдио да нити располажу новцем, нити могућношћу да своје идеје износе на телевизији и осталим водећим јавним гласилима. Међутим, све ове водеће људе, Драгољуб Мићуновић, тадашњи председник главног одбора, уверавао их је на састанку главног одбора да ће ДС добити сигурно најмање 50 посланика, а евентуално и 70, ако им се посрећи. Међутим, ДС је доживео катастрофу, добио је само 7 посланичких места.

Одмах затим, на првом састанку главног одбора, Чавошки је захтевао да они који су увели ДС у пораз, дају оставке, да морају сносите последице за погрешно предвиђање, то је била њихова морална обавеза, каже Чавошки. Али, Мићуновић и они који су га подржавали то нису учинили, јер су придобили мале ситне људе из провинције, остале чланове главног одбора, дакле имали су већину. Одмах после тога, Коста Чавошки, Никола Милошевић и Александар Саша Петровић напустили су сранку, јер се у њој не сноси никаква морална и политичка одговорност за погрешне потезе, за погрешно предвиђања, не поштује се часна реч, и наравно ови најумнији људи тек што су основали странку, напустили су је, јер им је главна водиља, морал, етика, одговорност.
По овом клишеу одигравало се даље још веће срозавање ДС-а и негативна селекција кадрова, што се најбоље одсликава да је после прве перјанице ДС-а, на место потпредседника главног одбора, временом дошао један такав стрмоглави пад, у виду Чедомира Јовановића, и после њега.

И сад, после толико времена, имамо шта? Имамо најгору диктаторску странку на власти ИКАДА У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ!!! Имамо ДС са Тадићем и Мићуновићем, имамо стртанку на власти која је ГЛАВНИ ГЕНЕРАТОР пропадања и уништавања Србије, и живота у њој!!!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

prijatelju,odlično si ovo napisao,svaka tebi čast! međutim,najžalosnije je to što ljudi neće da se probude i da svi zajedno protestujemo i da ih svrgnemo da vlasti.
#3, 30.09.2011 - 16:11
ja vishe o politici ne razmishljam
#2, 08.08.2011 - 16:39
mikves (56)
Neka si ovo napiisao,lepo i poučno.
#1, 08.08.2011 - 16:18