Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Rano popodne.Čekam od ranog jutra u lekarskoj ordinaciji.Svi se menjaju.Lekari odlaze na kafe.Ja čekam.Konačno dolazim na red.Doktor me proziva.Žena 50tih godina iskače pred mene i napada me.

-A gde ćete Vi? Šta mislite da možete preko reda? Ja imam zakazano baš sada?

Htedoh da joj kažem da čekam od ranog jutra i da lekar uveliko zna da treba da dođem ali sve što izgovaram je...

-Prozvana sam.

-Pa šta ako ste prozvani? Ne znači da treba da idete preko reda.

Ćutim a ona nastavlja.Čitav hol zuri u nas.Kriva sam joj za sve.Verovatno i za privatne probleme pa i za nemaštinu u zemlji a onda joj je kriva na posletku i moja kratka haljinica.

Razmišljam da li je bolje u takvim situacijama jednostavno ćutati ili rukovoditi se onim napad je najbolja odbrana.Ako mene pitate ga glasam za osmeh.Osim ako mi baš ne prekipi.

Lekar ponovo proziva.Kažem toj gospođi da uđe pre mene ako joj se toliko žuri iako dete treba da mi stigne sa Zlatibora.

Ona kreće ali lekar je udaljava.Kaže joj da čeka da je prozove.

Razmišljam.

Da li verovati ljudima?

Čim sa došla na karike dobila sam nekoliko Vaših mailova u kojima je jasno stajalo.

-Ti si nova ovde.Jednostavno ne veruj nikome.

Iskustvo o ne poverenju vučem sa onog bloga a i naravno iz sopstvenog života.Najgore je međutim što ga vučem iz predhodnih veza.

Pitanje koje je moj najbolji prijatelj Marssovac postavio u jednom svom postu(koji ni na sve nagovore moje neće ovde da objavi ) provlači mi se kroz glavu od kako sam ga pročitala.

Kako to da ponovo verujemo ljudima iako nas toliko puta iznevere?

Gađamo se svakodnevno strelama sujete,zlobe,zavisti,ljubomore.Ginemo od istih strela pa se naše duše rađaju ponovo u drugim oblicima.

Kao da smo svi zaglavljeni u nekakvoj košnici.

Ne poverenje se ne štedi.Prevare troše nemilce.Izvrgavanje ruglu i ismejavanje smatraju za normalne osobine.Šepurimo se njima kao paun sopstvenim perjem.

Foliranje je postalno šablon.Laž jutarnja kafa i poljubac pred spavanje.Izigravanje kec u rukavu.Lažno predstavljanje obaveza.I tako u krug.

Niko nikome ne veruje a svi su dobri sa svima.

Tapšanje i poljubci u vazduh nam dođu kao overa odnosa sa nekim tek radi reda.A takvih je odnosa sve više.

Nije to sada samo tako.Od spletki koje su se vodile na dvorovima ili među vojskovođama nismo niti malo napredovali.Lažemo sebe da jesmo samo zato što smo unapredili šačicu materijalnog koja samo vodi društvo u propast.

Kao da je normalno potpuno da nekoga zeznemo.

Na iskrenost se gleda kao na nešto nenormalno.

Opet....opet mi je u glavi pitanje mog najboljeg prijatelja.

Kako iznova ljudima verujemo?

Ubeđena sam da svaka osoba dođe u naš život iz nekog razloga i da je baš trebala da se pojavi u to vreme.

Ne ostaju svi večito.Neki odlaze kada im se uloga završi.A onda ih tako često mi krivimo.

E vidite to su one osobe koje učine da ponovo poverujete u ljude čak i kada ste veru izgubili a nadu poslali na put.

To su osobe koje vam taman put osvetle baterijskom lampom.Pruže Vam ruku i krenu sa Vama.

Na žalost često zajedno putujemo do određene staze gde se razdvajamo.Ali desi se i da nije tako.Da ostanu do kraja.Samo se ponekada menjate tih baterijskih lampi.

One su poslate u naš život upravo sa tim razlogom.Da nas podsete da smo svi mi ipak iste ljudske vrste ma koliko različiti bili.Da nam prećutno šapnu...VERUJ MI...

Ako svako od nas malo zavrti život u natrag shvatiće da se takve osobe kao po pravili pojavljuju kada nam je najteže.

Po mom skromnom mišljenju...pravi se prijatelji u sreći poznaju.Samnom su uvek svi blili kada sam plakala.Ali čim bi se nasmejala svi bi se razjurili kao da sam bacila atomsku bombu.

Žurim ka kući ne bi li dočekala svog Anđela.Pitam se kako je moj muž izdržao sam sa njom puna 3 dana.To se nikada nije do sada dogodilo.

Pitam ga kako je bilo.

-Super ja i ona sama.Ne treba nam niko !

-I baba i deda.I oni su bili....viče Anđeo glasno.

Znala sam da postoji neka zvrčka...


Ovaj post posvećujem mom prijatelju Marssovcu.Rekoh juče da nisam uverena da muško ženska prijateljstva postoje.Pobijam sopstvene sumnje.

Ja sam ga čak i modernim pricem proglasila !

Eto vidite,šteta samo što sam moderne pričeve viđala samo u prijateljima i poznanicima.Princeza nemira želi Vam lepe snove !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Tosa-sale (41)
Sad bi ti rekao nešto ali neznam dali ćeš mi verovatiiii...
Kisssss za laku noććććć
#4, 09.08.2011 - 22:18
Verujem Tebi uvek
09.08.2011 - 22:43
333Jovan (61)
..bar si ih videla...
#3, 09.08.2011 - 10:22
Koga?
09.08.2011 - 13:55
vitezkoja (42)
moje misljenje se poklopilo sa ovim recima iz tvog tekstau tako da sam samo prekopirao da se ne mucim da pisem a tako i mislim verovati nekom u danasnje vreme je delikatna operacija koja iziskuje iskrenost sa obe strane i veliko poverenje prema toj osobi da je tako kako je rekla
#2, 08.08.2011 - 23:35
delikatna operacija
08.08.2011 - 23:48
vitezkoja (42)
Ubeđena sam da svaka osoba dođe u naš život iz nekog razloga i da je baš trebala da se pojavi u to vremeTo su osobe koje vam taman put osvetle baterijskom lampom.Pruže Vam ruku i krenu sa Vama.

Na žalost često zajedno putujemo do određene staze gde se razdvajamo.Ali desi se i da nije tako.Da ostanu do kraja.Samo se ponekada menjate tih baterijskih lampi.Ne poverenje se ne štedi.Prevare troše nemilce.Izvrgavanje ruglu i ismejavanje smatraju za normalne osobine.Šepurimo se njima kao paun sopstvenim perjem.

Foliranje je postalno šablon.Laž jutarnja kafa i poljubac pred spavanje.Izigravanje kec u rukavu.Lažno predstavljanje obaveza.I tako u krug.

One su poslate u naš život upravo sa tim razlogom.Da nas podsete da smo svi mi ipak iste ljudske vrste ma koliko različiti bili.Da nam prećutno šapnu...VERUJ MI...

Ako svako od nas malo zavrti život u natrag shvatiće da se takve osobe kao po pravili pojavljuju kada nam je najteže.Na iskrenost se gleda kao na nešto nenormalno.
#1, 08.08.2011 - 23:17
Uh viteže...a Tvoje mišlenje?
Znaš da ga cenim i da vredi više nego moji postovi
08.08.2011 - 23:26