Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

KO SE VIŠE PLAŠI STAROSTI?

Šetam krajem sa mojim Anđelom.Šeteti nije prava reč.Zastajemo na svakom koraku usled ispitivanja zemljišta,klupica,drveta...ukratko sve na šta naiđemo.Prelepa žena kasnih 40tih me pita za neku ulicu.Kao i uvek pojma nemam.Istina tek skoro sam se ovde doselila ali nisam ni na bulvearu znala gotovo nijednu sporednu ulicu iako sam tamo živela oko 12 god.

Gledam u nju zadivljeno sa pomišlju Tako bih i ja jednom volela da izgledam.

Iz nekog razloga pre bih se okrenula na ulici za dobro sređenom ženom i nadasve negovanom nego za nekim muškarcem.Verovatno bi pokraj mene jednom mogao da prođe i Bred Pit a ja ga ne bih ni primetila.

Razmišljam kako se nikada ne bih vratila u prošlost.Kada sam bila mlađa lagala sam za godine ne bi li me primili u društvo starijih.Onda i to večito petljanje sa starijim muškarcima.

Nema šanse ni za kakve pare da bih se ja sada vratila u srednju ili osnovnu.Kao da sam svesno želela uvek da idem napred.Da znam šta će biti u budućnosti.

Mnogi kažu da su 30te najbolje godine.Možda sada tako razmišljam.Opet ne mogu da se ne zapitam...
DA LI SE MI PLAŠIMO STAROSTI i ko je se plaši više muškarci ili žene?

Po meni prava žena je žena tek nakon 30te.Ne kažem da je lepša tada ali je svakako samouverenija.Zna šta želi.Kako da se neguje.Šta joj najbolje stoji.Dobija sitne borice oko očiju...

Sada kada sam videla ovu ženu sasvim mi je jasno da žena moža isto tako da izgleda i krajem 40tih samo da nas bespotrebno plaše time da su 30te najbolje.

Kada sam pre par meseci pisala post mladja žena-stariji muškarac moja sestra je odgovorila u komentaru kako stariji muškarac samo hrani sopstvenu sujetu kada se muva sa mlađom ženom.Ova opet umilšlja da mu je posebna i sve u krug.Htedoh da je upitam šta to ona priča kada je i sama sa starijim muškarcem ali to je vidite ona.Reći će Vam uvek kako jeste taman i da koplja padaju.

Ja opet imam neki utisak da to ima veze sa njihovim strahom od starosti.

I tu ide onda ono Ehovo da dokažu .Da dokažu sebi da mogu.Više to nego zato što zaista žele.

Iako su žene te koje se već u 30im nazivaju tetama.Iako su te koje prve dobijaju bore.Iako su te na kojima su se obogatili i stvorili čitavu industriju proizvoda za podmlađivanje(pa mogu da nas ubede i običnu vodu iz česme da kupimo samo ako je upakuju u lepu kutijcu i napišu da ona podmlađuje)...Ja nekako stičem utisak da se muškarci više plaše starosti nego žene.

Možda grešim samo.Ne znam.

Imamo mi tu i primer starijih žena i mlađih muškaraca koji naravno neću zaobići.Samo iskreno nisam baš sigurna da se žene sa mlađim muškarcima petljaju da bi dokazali sebi.Samouverena žena je već dokazala sebi svoje kvalitete i ne mora drugima da dokazuje ništa.Ona jednostavno želi da uživa i udovolji sebi.A kud će te većeg ugađanja sebi od petljanja sa mlađim muškarcem koji opet često idealizuje stariju ženu što je isto greška.

U manijakalnoj opsednosti za sprečevanjem starenja i produženja života ljudi jednostavno propuštaju da uživaju u sadašnjosti.U trenutnim godinama.Jer svake su godine najbolje ako ih takvim mi načinimo.Sve one nose nešto za sobom.

Šta mislite ko se više plaši starosti ?Žene ili muškarci ?

Žene su opsednute sopstvenim izgledom.Muškarci sopstvenim funkcijama i tako sve u krug.

Nemam ništa protiv plastičnih operacija.Zaista.Ako će se nakon nje osoba osećati zadovoljnije i samouverenije.

Ali da li je zaista u tome ključ?

U tome što ćemo promeniti nešto na sebi ili u tome što ćemo od onog što već imamo napraviti ono pravo i najbolje?

Svi bi da se podmlade.Moja je sestra u pravu kao i uvek.

Sve to ima veze samo sa našom sujetom koja podsticanjem od strane društva na sve moguće načine vremenom postaje samo širih dimenzija.

Lično se ne plašim starosti.Ali to pričam sada,videćemo kako će biti kada ne budem viša mogla da nosim mini suknju.

Hvatam sebe kako još uvek zurim u onu ženu.Razmišljam da li se njena lepota ogleda u njenom stavu i samouverenosti .Ma koga ja to lažem? Žena je prelepa!


Princeza nemira želi Vam da lepo provedete dan !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

sve tacno...svi se plase....yene ybog mini suknje i bore, muskarci ybog funkcija raynih
ko kaye da se starosti ne plasi.... taj laye
#7, 10.08.2011 - 14:45
Slažem se
Veliki pozdrav i hvala Ti što me čitaš!
10.08.2011 - 14:54
Jos uvek se ne plašim starosti....već bolesti
#6, 09.08.2011 - 17:45
Da...u pravu si...
09.08.2011 - 18:45
citer (49)
meni su najbolje godine one u kojima sam od narodnjaka ti preporučujem Hanku Paldum i pesmu : Ja te pesmom zovem ... nema veze sa godinama , al je pesma fenomenalna
#5, 09.08.2011 - 16:09
Od Tebe drugačiji odgovor ne bih ni prihvatila !
Sad što se tiče narodnjaka to ne mogu nikako...ni da se napijem.Ne ide.
09.08.2011 - 18:55
Ja sam jos piletina tako da ne mogu reci nista na ovu temu hehehe :)
#4, 09.08.2011 - 15:59
Živela piletina !
09.08.2011 - 18:58
vitezkoja (42)
ima dve narodnjacke pesme o godinama od novice negovanovica -
KO GODINE BROJI, STAROSTI SE BOJI -http://youtu.be/5BTWq4a9a78
PRODJE LETO TRIDESETO -http://youtu.be/XfHKOB-MQGM
znam da narodnjake slabo volis ali govore o godinama lepim o tridesetim
#3, 09.08.2011 - 15:18
E to !
Upravo to !
Hvala za pesme viteže
09.08.2011 - 15:26
vitezkoja (42)
mislim da se plasimo pojednako jer uvek ima nekih strahova na obe strane mada ima i ko se ne plasi mislim na obe strane pomirili su se sa reciju zivot nosi izazove razne pa resavacemo ih onda kada stignu na red pa cemo videti kako dalje Po meni prava žena je žena tek nakon 30te.Ne kažem da je lepša tada ali je svakako samouverenija.Zna šta želi.Kako da se neguje.Šta joj najbolje stoji.Dobija sitne borice oko očiju...neko bi te demantovao da su zene lepse nakon tridesete ima koji vole piletinu mladu ida ih vodaju kao trofeje pored sebe .ma ko sto rece jovan tebe plasi mini suknja i sorcici
#2, 09.08.2011 - 15:03
Hahahaha pa nosim ih još uvek
Ne znaš ti mene,Ja ima da napravim i u preko 50te da su moje godine najbolje
09.08.2011 - 15:08
333Jovan (61)
...možda žene se više plaše...zbog te mini suknje....
#1, 09.08.2011 - 14:04

A ja mislim obrnuto
09.08.2011 - 14:16