Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
bunny92 blog
Nekada davno, u nekoj dalekoj zemlji, živeo je jedan dečak koji je bio strašno loš, oštar na jeziku. Voleo je da vređa druge i da ih ponižava. Njegova oholost i bezobzirnost koja je prerastala u bezobrazluk, izluđivala je sve oko njega. Vređao je druge nanoseći im bol, ne obazirući se. Niko nije mogao da izađe na kraj sa njim.

A onda se, jednoga dana, njegov otac, koji je bio veoma mudar čovek, dosetio rešenja. Odlučio je da pomogne svome sinu i izleči ga. Dao mu je jednu kesu punu eksera i rekao mu: “ Slušaj sine, kada god budeš nekoga povredio, uvredio ili ga ponizio, kada god ti se javi takva želja, ti uzmi jedan ekser i zakucaj u onu tarabu”. Dečak se našao u čudu, ali je ipak rešio da bar jednom posluša oca.

Tako i beše. Prvog dana je zakucao 50, drugog 40, treceg 35 eksera, i tako iz dana u dan primećivao da je eksera sve manje, pa je počeo da štedi. Posle izvesnog vremena potrošio je i poslednji ekser. Otišao je kod oca i pitao ga šta da radi. Otac mu je odgovorio da od sada izvadi po jedan ekser iz one iste tarabe svaki put kada bude uspeo da se obuzda da nikoga ne povredi. Išlo mu je tesko, ali nekako je ipak uspevao.

I najzad, došao je dan kada je izvukao i poslednji ekser i otisao kod oca da ga pita šta sad.

On mu je kazao: ” Eto vidiš sine, kada god nekoga povrediš ti u njegovo srce zakucaš po jedan ekser. Uz odredjeni napor taj ekser se može izvaditi, ali uvek ostaje rupa, trag koji nikada ne nestaje. Zato pazi kome sta govoriš i trudi se da napraviš sto manje rupa u životu!!!”

Dečak se postide po prvi put i blago se nasmeja...


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline bunny92
Srbija, Srednjebanatski okrug, ZrenjaninBlogovi: tagovi