Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Reših da spustim glavu na jastuk pokraj Anđela.Nek malo predahnem pa ne moram ni da zaspem.Sklopila sam oči.Misli me vode u daleke predele pokraj mora.Opuštena sam.Odjednom čujem glasno BEEEEEEEEEEE
Anđeo iskopao bateriju iz Timi lutkice i prislonila mi na uvo.Tržem se.

Nakon pola sata ona je zaspala.Stiže mi poziv iz firme.Moj bivši (još uvek sadašnji tehnički samo)muž nije nešto prijavio a ja sam na bolovanju i sada neću dobiti platu za čitav mesec.Zovem ga.Kaže da mu ne pada da reaguje jer ga ne interesuje.

Razmišljam da li da dreknem kako to obično umem.Da odem i kod njega i u njegovu firmu ili da ovoga puta jednostavno oćutim.

A onda mi stiže poruka od sestre.Kaže da je juče sebi dozvolila izliv emocija a to nikako nije trebalo.

Razmišljam.

U šta smo se svi mi pretvorili ?

Kad god sam dozvolila sebi da iskažem emocije zeznula sam se.Ali kad god.Bilo da se radi o ljubavi,o svakodnenim životnim situacijama,o blogu.Kako god.

Čovek koji iskazuje emocije i pravo stanje stvari je patetičan jadnik.Slabić sa nekoliko nula.Paćenik.Njega žale.A kako pobogu sebi da dozvolimo taj luksuz a iskažemo onako kako jeste? To nikako.

Samo treba da se pravimo jaki i ograđeni mermernim zidovima.Nedodirljivi.I što manje o nama znaju to bolje.

Na čoveka koji iskazuje smocije (pravo stanje stvari) gleda se kao na nekakvu nezaštićenu osobu koja stoji na vetrometu.

Koliko sam samo puta čula rečenicu.Ne pričaj toliko iskreno,žaliće te.To ti ne treba.

Iako ljudi patnju vole.Solidarišu se oni sa tobom kada patiš.Njih nervira kada se nasmeješ.

Ljubav je posebna priča.Čim pokažemo toj drugoj osobi da nam se uvukla u srce ona se izgubi.

Ako je i uporna ostaće tu još neko vreme.I što mi više ljubav budemo iskazivali ona će se udalajavati sve dok se potpuno ne odalji.

Dobro emocije možemo iskontrolisati u smislu našeg ponašanja.Pa onda oćutati ili napraviti budalu od nas tako što ćemo istinu reći ali da li možemo da ih kontrolišemo u začecima njihovog stvaranja?

Da napr ne dozvolimo sebi da se zaljubimo ili da jednostavno postavimo oko sebe ograde ne dozvoljavajući da nas išta dotakne?

U ovom društvu je sve obrnuto,izvrnuto i iskarikirano.

Skrivajući i kontrolišući emocije zavaravamo se da kontrolišemo situaciju,sebe i živote a zaprvo samo vodimo sebe u još veću provaliju zvanu mehanizam.

Pretvaramo se u robote koji se na dugmiće podešavaju pa se zavaravamo da mi dugmićima upravljamo.

Lupamo sebi dozvole i zabrane za emocije srameći se da pred društvom ispadnemo nejaki.

Mislimo da smo veliki ako smo se sakrili od ljubavi ili je nismo iskazali.

Ako smo gordi,nadmeni i ako napadamo prvi.

Zaprvo po meni napade prvi uvek vrše oni koji su ugroženi,Iz nekakvog straha.Onaj ko nije ugrožen nikada neće da napadne i tako sve u krug.

Ugroženi napadači ispadaju snažni,hrabri i jaki .Ovi drugi koji iskazuju emocije miševi.

Ako mislimo da mi kontrolšemo emocije varamo se.Mi samo postajemo mašine.Emocije su te koje kontrolišu nas i koje će nas sačekati na narednom ćošku u drugom obliku možda i odužiti nam se za svu kontrolu koju smo nad njima sproveli.

Te iskontrolisane emocije će se ispoljiti na raznorazne načine.

Opet...Svi težimo toj kontroli.Svi se utrkujemo da budemo što veštiji u srovođenju iste.Tako društvo nameće.Tako se jednostavno mora ne bi li se preživelo.

Samo...uvek smaknemo sa uma da nemam mi emocije u vlasti nego one nas.

Kažem ja Vama lepo polako se pretvaramo u robote.

-Nikada ovo nisam rekla ali sada kažem.Drago mi je što se od Tebe razvodim.Svaki dan kada otvorim oči treba da zahvalim Bogu na tome.Pišem poruku.

Mogla bih ja sada njemu još po koju...

A mogla bih i virtuenom da ispišem jednu zahvalnicu što nismo više zajedno i što sam ga se rešila.

Mogla bih ali neću.Kontrola je kontrola.Uostalom zahvaliću se Bogu.


Princeza nemira želi Vam lep dan !
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 23  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

ponocnik57 (59)
Neki ce prepuci od muke ...odkuda ti toliko inspiracije ,volje i energije ...o nepresusnim emocijama drugom zgodommmm...Cisto da se ne uobrazis ;-)))Naklon i rukoljub ..cestitke i cenjenoj gdja mami!
#6, 11.08.2011 - 16:01
Prepukli su ))
Kao i uvek ja Ti se iskreno zahvaljujem.
Inspiracija-neresušna istina ))))))
Veliki poljubac mom poštovaocu!
11.08.2011 - 19:35
Nekada neko, sasvim neočekivano kaže nešto, što u nama pokrene odredjene emocije..to ne može da se kontroliše. srećom beše mrak pa se moja trenutna tzv slabost nije videla..i ne bi bilo strašno ni da je bio dan..dokle god imamo emocija znači da smo ljudi.
#5, 10.08.2011 - 15:47
Tako je sestrice!
Kad prestanemo da ih imamo pretvaramo se u robote!
A ja sam tu negde
10.08.2011 - 18:43
vitezkoja (41)
Čovek koji iskazuje emocije i pravo stanje stvari je patetičan jadnik.Slabić sa nekoliko nula.Paćenik ovde sam se pronasao da pripadam ovoj vrsti ja ne umem da glumim i da kontrolisem emocije . I što mi više ljubav budemo iskazivali ona će se udalajavati sve dok se potpuno ne odalji i pobegne misleci da ne treba voleti. mozda je ne umem iskszati emocije kako valja da bi se shvatila kao ozbiljna stvarna
#4, 10.08.2011 - 15:36
Znam...prokletvo onih koji umeju da vole ogleda se u tome da su uglavnom ne voljeni...
10.08.2011 - 18:45
vitezkoja (41)
Čovek koji iskazuje emocije i pravo stanje stvari je patetičan jadnik.Slabić sa nekoliko nula.Paćenik.Njega žale U ovom društvu je sve obrnuto,izvrnuto i iskarikirano.Čim pokažemo toj drugoj osobi da nam se uvukla u srce ona se izgubi.Ako je i uporna ostaće tu još neko vreme.I što mi više ljubav budemo iskazivali ona će se udalajavati sve dok se potpuno ne odalji.Mislimo da smo veliki ako smo se sakrili od ljubavi ili je nismo iskazali.Ovi drugi koji iskazuju emocije miševi.
#3, 10.08.2011 - 15:10
Tako ja mislim
A kako misliš Ti viteže?
10.08.2011 - 15:17
citer (47)
uf al je ovo za zadrte , dusu dalo pogotovu kad ih neko takne tamo gde ne treba
#2, 10.08.2011 - 14:42

Ljubim te omiljena kariko !
10.08.2011 - 15:09
333Jovan (59)
...preispitaj se koliko kontrolišeš emocije,dal ih uopšte kontrolišeš...
#1, 10.08.2011 - 14:25
Ja nisam rekla da ih kontrolišem
Uh opet si strog prema meni
10.08.2011 - 14:28