Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Budim se.Kao po običaju razmenjujem poruke se sestrom i Juniorom.Onaj osmeh zadovoljstva konačno titra na mojim usnama.A onda pričam sa Milicom koja je tek stupila u vezu.Slušam je.Vidim da je oprezna.

Znate ja sam uvek bila ta koja je sanjar a Milica ona koja je čvrsto stajala na zemlji.Ja sam zamišljala bajke ona je živela u stvarnosti.Ja sam skakala sa litice.Ona je povlačila odmerene poteze.

Pa opet...nekako se na posletku sve na isto svodilo.Od sudbine se ne može pobeći.

Pre možda samo nekoliko meseci rekla bih joj da ne može tako.Da kada je u pitanju ljubav treba da rizikuje.Da ljubav ne podrazumeva opreznost niti skeptičnost pa ni realnost čak! Rekla bih joj da zatvori oči,uživa i krene niz put ljubavi.

Tako je bilo ranije.Sada joj samo kažem da je realna i da treba takva da ostane.

Toliko sam pisala o treninzima emocija,o kontroli emocija,o robotima u koje se pretvaramo...kako god želite ali sam uvek sa uma smetnula jednu stvar.

Emocije možemo da imamo pod kontrolom samo na početku.Dok ne zapadnemo u ono stanje svesti koje se ne da kontrolisati a koje tako popularno nazivamo čarolija.

Dokle god se premišljamo,vagamo,ispitujemo,odmeravamo još uvek imamo moć.

Ali kada nas zgrabi zaljubljenost svojim oštrim pipcima kao da upadamo u provaliju bez dna.Tada više nemamo niti kontrolu niti moć upravljanja.Posebno ako se radi o strastima ali sada nećemo o tome.

Čitavog života ja želim nešto nemoguće.Neostvarljivo.Čitavu sam srednju školu provela u jurenju tog nekog tipa.Svi drugovi iz razreda su zapeli da budu samnom a ja sa njim.Pa sam sve nastavila sa onom nemogućom ljubavi sa Kipra pa onda sa nemogućim virtuelnim sve dok nisam stigla do nemogućeg Eha.

I sada se sećam tog prelomnog momenta kada mi je poslao mail kako sam volim virtuelnog a ja se razočarala.Došlo mi je da plačem.Ne ,zbog Eha.Nisam ja ništa nikada imala sa njim,to svi znamo .Nego zbog toga što ja uvek stvorim nekakvu priču i što je najgore biram nemoguće kombinacije.

I to je bilo to.Taj momenat odluke.Momenat koji je bio samo na korak od čarolije i kada sam još uvek bila u stanju da odlučujem.

Stari Grci su ljubav smatrali bolešću.Mislim da je to potpuno prikladno.

Koliko god mi da kao pustimo tu osobu i darujemo joj slobodu (jar kao je tako jedino ljubav moguća kao što sam kao ja pustila virtuelnog) ljubav ne pušta nas!

Zapadamo u to stanje bolesti i jednostavno joj predajemo i dušu i telo pristajući na sve.

Ovo naravno važi samo za one koji umeju da vole ili za velike ljubavi kako god želite.

Jedino što treba da uradimo jeste da na tom samom početku koji je najlepši pa iziskuje flertove,slatke reči,udvaranja i sve faze koje nas zablentave i vode ka čaroliji dobro promislimo sa kim smo se upetljali i ima li ta veza izgleda za opstnaka ili još bolje da promislimo da li je to ono što zaista mi želimo.Jer to i jeste najvažnije u čitavoj priči.

Samo korak nakon toga izbora više nemamo.Zaglavljeni smo u lavirintu.

Na žalost mi taj korak od čarolije uglavnom smatramo potpuno bezazlenom fazom.Čini nam se da je sve u našoj moći.Da smo gospodari odluka a ne shvatamo da nas samo metar deli od potpuno suprotnog.

Shvatam da sam po prvi put u životu Juniora odabrala potpuno svesno.I drago mi je zbog toga.

-Nisi ti skeptična.Samo si realna.A sada lepo sedi i dobro razmisli o svemu.Sada...dok je to još uvek moguće.

Kucam poruku Milici.A onda se okrećem svakodnevnim posovima još uvek sa osmehom na licu.


Princeza nemira Vam želi lep dan!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

Ti si shvatila šta je životna škola i puno naučila a sada si ti učitelj i predaješ svoje znanje i iskustva drugima-tvojim učenicima ! Hvala ti u njihovo i u moje ime takođe !
#3, 17.08.2011 - 16:24
Joj nisam...nemoj tako
Ja samo pišem kako mislim i osećam
Puno sam toga prošla al imam ja još puno da učim
Ja se tebi zahvaljujem što tako mmisliš i što me čitaš!
17.08.2011 - 16:31
333Jovan (61)
...iznenađujuće....pa i razočarajuće....
#2, 17.08.2011 - 11:45
Meni ne prija razočaranje nikada
17.08.2011 - 11:55
333Jovan (61)
...čarolija može i da prija...ali i...ono drugo....
#1, 17.08.2011 - 11:43
Koje drugo?
17.08.2011 - 11:44