Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
milen965 blog

Muke pomoravskih gastarbajtera...

Došao Milorad jučer iz Amerike avionem. Morao ja da idem da mi ispriča i taj doživljaj, interesuje me bre kako je čoveku kad leti kao ptica. Sednemo pod ora, snajka donese neku američku rakiju i brazilsku kafu, kafa bre bolja nego naša a rakija nije ki moja komovica, nemože ni da priđe njoj al popismo mi ono flakče dok mi on pričao.
Kaže Milorad ovako: avion ti je moj brader dugačak ki dvajes garaža, a viši je od njegove kuće, a njegova kuća najveća u selo, pa vidi ti sad kolika je to grdosija. Kaže ideš uz stepenice i sedneš tačno na tvoje mesto, nije ki u autobusu kuj pre sedne nego se zna gde ko sedi. On hteo da sedi kod šofera al mu nisu kaže dali nego ga posadili kod jednog gospodina iz Beograda. Kaže pravi gospodin, bela lošulja ki sneg, pantalone na ivicu da se isečeš, kravata, cipele i kaže nosi neki televizor na sklapanje sa njim. Al sigurno mu se pokvario jer samo neka slova na njemu idu, nema kaže ni slika, ni muzika.
kaže Milorad đžabe je on gospodin kad je zadrt i nedokazan. E sad se ja malo iznenedi što on okrenu priču o tem gospodinu al slušam ga dalje . Moj brader u avionu ima i ručak i piće nose neke krakate devojke, sve jednako obučene, jes da nema pasulj i boranija al ima dobro da se pojede. Jedna lepuškasta donese nama posle ručka dve jabuke. Jedna crvena, velika sočna a druga mala nešto užutela malko kvrgava, ja uze onu veliku crvenu kad skoči onaj gospodin iz Beograda, Đžaba se voziš avionem kad si ostao seljek, sto put da obletiš svet ostaćeš seljak, nikad seljak ne može da bidne kulturan, pa sve tako. Izbečio se Milorad na njega i pitao ga šta mu je a ovaj će dalje njemu : Nije kulturno da odma uzmeš veliku jabuku, te kako možeš da budeš taki nepažljiv, te ovo, te ono... Onda Milorad pitao njega, dobro bre prijatelju a koju bi ti uzeo jabuku? A taj mu reko - uzeo bih normalno manju jabuku. E Milorad je tad skočio i reko mu, pa eto ti manja, jesem li ti ostavio manju je..la te ona.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline milen965 (52)
Srbija, Rasinski okrug, KruševacBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa