Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Budim se.Gledam u bulevare.Upijam miris tek skuvane kafe.Porukam se sa sestrom.Na svaku moju negativnu konstataciju ona daje pozitivan odgovor.Srećna sam što sam okružena takvim ljudima.A verujte mi dugo je trebalo vremena da se tako nešto dogodi.Družila sam se ja sa onima koji su uvek i u svakom dobru pronalazili loše.I sa onima koji bi izvlačili sve negativne osobine iz sebe(pa i iz mene).Sada shvatam da je zaista u današnjem svetu umetnost imati oko sebe prave ljude.Danas kada su prijatelji toliko retki da ih je teže pronaći nego ljubav.

Shvatam da sam konačno pronašla čoveka koji mi u potpunosti odgovara i koji me zaslužuje.Iako je meni ponekada potrebno zaista dugo vremena da shvatim ko zavređuje moju pažnju.Pa onda nakon tog dugog vremena kao po pravilu odaberem onog ko je uopšte ne zavređuje.

Već sam pomislila da se nešto čudno dešava u mom životu jer gle čuda sve protiče nekako lepo i glatko bez preteranih nerviranja kad ono...Eho.

-Princezice stigao sam sa mora.Pričaj šta ima novo i sa kim si bila dok me nije bilo?

Na sve što mu odgovaram on mi ne veruje.Pa se pitam da li zaista istina kada se iskaže zvuči kao laž?

Odmah sam se setila Vas.Toliko sam dobila Vaših mailova o tome da više ne pišete blogove jer ste od strane društva izvrgnuti ruglu.Kako ste bili ismejani kad god ste nešto iskreno napisali.

I sama sam imala takav slučaj iako vidite mene baš nešto mišljenja ne zanimaju pa teram svoje dok mi ne dosadi.

Ali opet,da li je zaista moguće da u ovom svetu laži,dvoličnosti,zlobe,pohlepe, licimerja,obmana,trikova,varki istina zvuči kao laž?

Moram Vam reći da nikada nisam volela ljude koji su svoju iskrenost bezrazložno potencirali.Nametali svoje mišljenje kao jedino i udaljivali savete.Toliko potencirana iskrenost postaje izveštačena i kao takva okrnjena.

Koliko danas košta iskrenost?

Da li uopšte vredi biti iskren u moru laži?

Društvo nam želeći to ili ne nameće maske i oklope od koji ni sami sebe ponekada ne možemo da prepoznamo.

Okruženi smo lažima ili veštim izbegavanjem istine usmeravajući je na potpuno drugu stranu.

Foliranje je što bi moja sestra rekla postalo glavni obrazac ponašanja.

Na iskrenost se upire prstom.Gleda kao na prognanika u rite odevenog!

Bežimo od nje kao da ćemo se raspasti ukoliko nas dotakne.

Lažiramo jedni druge poljubcima u vazduh,slatkim rečima,tobože pristojnim ponašanjem dok izgovaramo psovke u sebi,lažnim osmesima iz pristojnosti.

Ponekada mi se čini da nas svo to zavaravanje samo vodi u provaliju zvanu ludilo.

Iz potrebe da sami sebi( rekoh ja da je čovek najsebičnije biće i pridržavam se toga) ispadnemo veliki smišljamo,preuveličavamo,maštamo glasno,tražimo sebi slične pa se zavaravamo zajedno sa njima...

Niko nikome više ništa ne veruje.

I niko ne veruje ni u šta.

Svi smo postali robovi navika.Kćeri i sinovi rutine.Idemo po zacrtanim stazama pravo,ne osvrćući se na sve što protiče oko nas.

I...lažući druge zaprvo lažiramo sami sebe.

Da li se u današnjem svetu uopšte isplati da budemo iskreni?

Ili će nas ta iskrenost samo dovesti do stuba srama i podsmeha društva?

-Ne lažem.Objašnjavam Ehu.

A onda shvatam da ne objašnjavam njemu nego sama sebi.

Junior me pita gde sam do sada.Kažem mu da mi sa kompom nešto nije u redu.Pa sve kucam trostruko sporije.

Živa istina ,verujte ali kada to izgovaram čak i meni samoj počinje da zvuči kao izgovor i opravdanje.

Toliko smo zagazili u laž da čak i istina počinje lažno da nam zvuči.

Nije važno da li će nam drugi poverovati niti da li smo slagali druge.Važno je samo da li lažemo sami sebe.A nekako mi se čini da to prečesto činimo.

Pitam sestru koliko danas iskrenost košta.

Kaže mi da košta mnogo ali da je jeftino prodajemo.

A ja shvatam da objašnjenja nikuda ne vude.Što se mene tiče na izgovorenu istinu ću od sada samo da se smešim.Pa ko poveruje poveruje.

Princeza nemira želi Vam lep dan!

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
iskrenost nema cenu samo je podcenjena od lazi jer laz više odgovara ljudima jer u njoj lepše se osecaju jer onaj ko govori istinu taj je izopsten iz drustva jer malo postoje ono koji je govore ili su se ucutali icekaju kada ce laz završiti svoju vladavinu jer ona ne opstaje dugacko jer u lazi su kratke noge ..Što se mene tiče na izgovorenu istinu ću od sada samo da se smešim.Pa ko poveruje poveruje.a kako ti reagujes na izgovorenu istinu dali verujes tom da ti govori istinu Shvatam da sam konačno pronašla čoveka koji mi u potpunosti odgovara i koji me zaslužuje.Iako je meni ponekada potrebno zaista dugo vremena da shvatim ko zavređuje moju pažnju.Pa onda nakon tog dugog vremena kao po pravilu odaberem onog ko je uopšte ne zavređuje.

#3, 19.08.2011 - 13:13
Pa umem da spetljam ali bare Ti znaš šta sam mislila

Samo ću da se smešim tako je!

Ostalo se slažem kao i uvek sa Tobom

19.08.2011 - 13:16
Danka46 (69)
Draga devojcice,na mom dugom zivotnom putu sam mnogo toga naucila,ali ucim i dalje.Iskrenost ponekad moze biti vrlina,a i mana.Mislim da se takav radjas,da je to deo tebe,znam po sebi.Koliko sam puta mozda pokusala da budem dvolicna,licemer,jer takvi u ovom i ovakvom svetunajbolje prosperiraju.Nije mi uspevalo,nisam mogla protiv sebe.Kada se sada iz ove perspektive osvrnem na sve prozivljeno.....ponosna sam sto sam rodjena bas ovakva...iskrena!
#2, 19.08.2011 - 12:48
I treba da budeš ponosna na sebe !
U pravu si...Ne može biti mana samo je ljudi tako mogu protumačiti...
19.08.2011 - 12:50
333Jovan (61)
...iskrenost je uvek vredna...
#1, 19.08.2011 - 12:17
Kako kome...
19.08.2011 - 12:28