Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

KOLIKO NAŠE PREDHODNE VEZE UTIČU NA BUDUĆE?

Tropski dan.Ne volim vrućine nikako.Ne volim ni haljinice ni majce na bretele.Žudim za čizmama,čarapama,normalnim šorcevima ne ovim letnjim ,tankim.Žudim čak i za bundicom i beretkom,šalom...

Opet raduje me što se u mom životu nekako ponovo sve vraća na normalan tok.Prošli su godišnji odmori.Eho se konačno vratio.Sada opet možemo ono naše da pričamo o svemu i svačemu i smejemo se svaki dan.

A tu je i Junior koji def ima sve osobine kod muškarca kakve sam čitavog života želela da ima taj koji je samnom u vezi.Na žalost ja sam se uvek viđala sa nekima koji ne poseduju ćak ni delić toga.

Emotivno sakati.Možda je pregrubo ali tako je.Ili višak lepih reči a manjak emocija ili višak dobrih dela u krevetu a niti jedna lepa reč.Ili uspeh u poslu i životu a ništa od navedenog...

Pitam se koliko se mi menjamo u vezi ili još bolje koliko naše predhodne veze utiču na buduće?

Kada se završilo to što se završilo sa virtuelnim gotovo svaki muškarac mi je rekao da će svako ko bude u vezi samnom naredni da plaća za njegove postupke.

Nikada to tako nisam zamišljala.Ne volim da iz veza vučem ogorčenost ili razočarenja.Zaprvo ja to sve brišem i svako je priča za sebe.Možda zbog toga što od ljubavi i za ljubav živim.Ne znam.

Opet činjenica je da nas svaka veza pomalo promeni.Oduzme deliće naše duše ili ih barem nekako razmesti u ramu ljubavi.Nismo isti.

Kao što Hemingvej kaže nakon svake loše stvari čovek se umanjuje.Ja kažem da se čovek definitivno umanjuje nakon kraja svake ljubavi.Jedan deo njega umire.

Ako je ljubav bila dovoljno snažna može da se desi da se nakon nje rađamo kao potpuno nove osobe u istom ovom telu koje vuklimo kroz čitav život.

Nikada nisam bila jedna od onih koji vraćaju u narednoj vezi.Čak naprotiv,toliko sam imala fobiju od toga da čak često svesno nisam ni ulazila u veze ukoliko sam sumnjala da do toga može da dođe.

Idealno ne postoji.Pravila društva su nam na neki način nametnuta.Uvek nešto nedostaje ili ako pak ne nedostaje pronaćićemo ga u tom društvenom nepisanom pravilniku.

Opet sklop tih nekoliko osobina koje želimo da poseduje ta osoba koja je sa nama se nikada ne menja.On šeta od osobe do osobe sa kojima stupamo u vezu.Ukoliko samo i jedna osobina iz tog sklopa nedostaje uvek će nas nešto žuljati i smetati nam.Možda ćemo moći da prihvatimo osobu ali ta osobina(pri tom razumemo se ne mislim na boju kose ili broj cipela kao ni na hirovitost,smirenost...nego samo na ono za čim mi izrazito žudimo)će lebdeti nad nama kao oblačak sumnje koji svakoga trenutka može vezi da donese oluju.

Pitam se da li se sklop tih osobina menja vremenom ili se opet menjamo mi?

Da li se oblikujemo po predhodnim vezama?

I da li njihove deliće unosimo u buduće?

Shvatam da mi je drago što Junior ima te osobine.Da sam ih čitavog života tražila u muškarcima ali da sam kao po pravilu uvek dobijala suprotne.

Taj se dakle sklop ne menja.To je jednostavno usađeno u naše umove poput nekakvih čipova.

Ali shvatam da sam se promenila ja.

Iako ne radim ništa loše kao da su me sve te predhodne veze oblikovale i od mene stvorile novu osobu.

Ne mogu da se ne zapitam:

Koliko naše predhodne veze utiču na buduće a koliko na novi sastav našega uma?

Što je najgore ili najbolje ,kako želite,ja čak ne bih želela da se vratim na staru ja.Ovako mi sasvim odgovara.

Zamišljam Juniora.Na podu.Preko mene.U meni.

Zovem ga da mu čujem glas.


Princeza nemira želi Vam lep dan!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

333Jovan (61)
...koliko smo sposobni da zaboravimo i da se naviknemo...
#2, 20.08.2011 - 15:59
Pravi odgovor!
Ali opet...čak i da zaboravimo ako se naš um promeni...
20.08.2011 - 16:08
citer (49)
a da uradiš ti one testiće iz Blica , jučerašnji je bio emotivna inteligencija , današnji je o tome kakav ti šef odgovara , i narednih dana će izlaziti , posle imamo istestiranu princezu
#1, 20.08.2011 - 15:44
Hahahaha ne kupujem blic al ima da kupim
Ma uradiću današnji kakav mi šef odgovara

20.08.2011 - 15:58