Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Wedranami blog

"Mi smo se suvise sretali..."


Mi smo se suvise sretali na raskrscima neznanimMada smo razlicitim putevima koracaliTinjalo nebo vecernje u siprazima zvezdanimI uvek oblaci zdralova sa prolecem se vracali.

Mi smo se suvise sretali a reci rekli nismoI u leta kovrdzava sa preplanulim licimaPod kapom zelenih dudova za casak zastali smoPa onda prosli, odlutali svako za svojim vidicima.

U novembru su oblaci kao buktinje rudeliI vetar kisama umio sivo popodne ogoleloA putevi se duzili i raskrsca su zudelaZa nesto kratko u susretu sto se toliko volelo.

U zime snezne, pobelele k'o tvoji isprani dlanoviDugo si, dugo cekala pod jablanom, na smetuI vrat mi goli uvila maramom svojom lanenomDa sivookom putniku ne bude zima u svetu.

Pa ipak, ti su susreti tek kratka radovanjaJer znam: na nekom raskrscu necu te videti visePruzices nekome dlanove, prestace putovanjaI pod krov neki svratices da se sklonis od kise.

Spusticu tvoju maramu usput kraj putokazaI sa vetrom - drugarom otici nabranih vedjaJer meni zivot prestaje ako sidjem sa staza
I pred necijim vratima skinem torbu sa ledja.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: