Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
megi blog

Dragoceno iskustvo i godine su ga vredno učile, kalile i oblikovale . Davnih dana su mu održale lekciju rane, ubodi, ugrizi dragih i bliskih zubala, za ruku, za prste, za srce . Nije više imao snage ili nije hteo, da veruje, da želi, da voli. Zato bi uključivao razum, čak i na sasvim retku emotivnu provokaciju zvanu privlačnost . Na spomen ljubavi, njegovo lice poprimalo bi grimasu bola i palio se najglasniji alarm.. Zasvetli lampica, zaključa srce, zagalopira negde daleko što dalje , iz čistog straha od zavisnosti, da bi opstao takav, kakav jeste, priseban, hladne glave, nepovredjen, slobodan i ko zna šta još. Često je o tome razmišljao pitajući se da li je to prednost onih koji su u stanju da svoje emocije regulišu na uklj-isklj dugme ili mana, fabrička greška majke prirode. Emotivna inteligencija nam je usadjena ili nije. Rodjenjem ne dobijamo na poklon potrebu da emocije duboko proživimo , mada , ljudi smo, od krvi i mesa ljubavlju privilegovani . Osećanja su primerena nama, a ne tamo nekoj drugoj vrsti sa krljuštima ili rogovima.

Znao je, negde duboko u sebi, da treba da se pusti niz vetar i prepusti , toj čarobnoj ptici u slobodnom letu, bez stega , bez grča, bez kaveza ili prisile. Znao je sve , ali nije imao snage da poleti , da joj se preda . Lakše mu je bilo da odustane. Sve priče o ljubavi su mu bile poznate, svakim milimetrom svog umornog tela ju je osećao, kao najlepšu emociju koja postoji . Mada je znao koliko je retka, bogom dana, on je odustajao, odricao bi se svake tešnje veze iz prostog straha što bi mogla da uspe, da mu preplavi obale i oduzme horizont na kojem je stajao,zaludno pijan i sam.

Zuljala su ga krila , taj osećaj mirnoće u kojoj se ljubav podrazumeva ,ali u isto vreme sputava i guši samostalnost . Promene su bile ono čega se plašio, nemoćan i otupeo, naviknut na samocu i beskompromisnu slobodu. Osećao je svakom svojom ćelijom čarobni osećaj spajanja sa njenim mirisima, bez strahovanja od gubitka ili težnje ka prisvajanjem. To ga je posebno uplašilo! Znao je da ta vrsta predavanja i ljubavi vremenom evoluira, menja oblike, ali zadržava svoju suštinu. Znao je da nema kud, osim da joj se preda ili izgubi . Sve je znao u dve sekunde polakomljenog vremena i nije smeo da korakne , ne bi li izgubio ravnotežu.

- Opet sam pijan, pomislio je u sebi.

- Opet sam udavljen u alkoholu, duvanu i slobodi.

Ima li lepšeg osećanja ,pitao se teturajući se.

Za trenutak je izgubio tlo pod nogama, osetio je kako pada, kako mu ze zubi lome dok njegova vilica odzvanja po kaldrmi.

Slatkast ukus krvi , ispunio mu je usta i nozdrve, bol zaposeo vijuge , muk zaglusujuce parao njegove uši. Osetivši dodir koji mu podiže svaku dlaku i izaziva zmarce, one fine, tanane senzacije što proputuju kroz kičmu do mozga brzinom svetlosti, prenuo se iz slobodnog pada, iz ambisa čijem dnu se urušavao. Znao je da ti plišani dodiri dolaze sa najtoplijeg izvora, sa njenih prstiju i usana. Osetio je prvi put želju da umre u tom toplom uljuljkanom gnezdu koje ga seća na majčinu utrobu, da se udavi u njenom mirisu .Disanje mu se ubrzalo , uzavrela krv prožimala njegovo telo terajući ga na suze. Bio je srećan, oslobodjen strahova i svoj. Voleo je !

Želeo je da se skameni u tom osećanju, da doživi jutra bez zadaha samoće, da se stopi u svojoj prolazosti sa trajanjem. Osetio je na svojim usnama, na kapciina, jeziku, kapi čiste , bistre esencije života, univerzuma. Esencije koju valja ispijati i gustirati iz dana u dan ,iz godine u godinu i tako do kraja . Znao je da nema povratka , da je podelio poslednju stvar koju je ikada želeo sa nekim da podeli. Znao je da svaki beg vodi u nepoznato, baš kao i svaki voljni put. Znao je da u tom nepoznatom treba zverski uživati, da ga treba ispijati kao najbolje vino. Osvrnuo se oko sebe dok je žagor lagano tonuo u tišinu.

Stajala je pored njega, u zamalo belom . Bila je najlepša žena koju je ikada video . Njegova..

Oči su mu se zakrvavile od želje da je zgrabi za bokove, baci na pod i pokida njenu čednu venčanicu. Izgarao je od želje da ovlaži slatkim semenom njene butine grudi usne, da udene svoju snagu u njene oči ,da kaplje sa njenih obraza. Skidao ju je pogledom dok je meseć nad zemljom bivao sve rumeniji.

Želeo je, hteo i mogao.... sve. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

mesec2008 (50)
konačno, oslobođen...
#2, 26.10.2015 - 20:39
nobody (49)
ne znam da li si ti ovo pisala i nije mi baš najjasnije šta je pesnik hteo da kaže, ali stil pisanja je veoma interesantan.
#1, 31.08.2011 - 07:47