Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Danka46 blog
Cesto citam njegove kolumne,pise covek onako kako je,bar ja tako mislim,ali i razmisljam...
Na sledecim izborima,hocu li,i za koga da glasam? Ako i dodju neki drugi,hoce li ovom narodu biti bolje?

Cena života pod dosistima

Kurs dolara pada, cena nafte na svetskim berzama sve niža, a benzin na pumpama u Srbiji poskupljuje! Ovdašnja privreda u strašnoj krizi, za godinu dana zatvoreno bezmalo 50.000 radnji i preduzeća, a državni porezi, nameti i takse svakog dana sve veći i veći!

Srpska prosečna plata nedovoljna i za preživljavanje, stotine hiljada ljudi ostalo bez posla, a cene ogreva ovih dana opet skaču... Kako je, dakle, sve to moguće?! Pa, tako što je država Srbija, pod decenijskom upravom samozvanih dosističkih eksperata, postala sultanistički provizorijum! Tako što je civilizacijski koncept koji kaže da je država tu da služi građanima za dosističkog vakta zamenjen najcrnjom staljinističkom postavkom prema kojoj je narod marva kojoj u svakoj prilici valja odrati kožu s leđa!

Prevedeno na srpski, svaki put kad u rezervoar sipate najskuplje, a pritom i najnekvalitetnije gorivo u regionu, svaki put kad vam naplate putarinu za autoput koji to nije, svaki put kad vam upadne inspekcija i na silu nađe razlog da razreže astronomsku kaznu, znajte da plaćate cenu života u državi skrojenoj tačno po meri korumpiranih skotova! Znajte da plaćate cenu stranačke politike koja je u Srbiji postala najisplativiji oblik organizovanog kriminala. Znajte da plaćate cenu činjenice da u ovoj zemlji danas nema nikakve dugoročne ekonomske ili političke strategije.

U državi u kojoj se preživljava od danas do sutra, u sistemu koji je sav podređen partijskim i ličnim interesima, u ekonomiji obogaljenoj glupavim pristajanjem na samoubistveni neoliberalizam, a u situaciji kada skoro da nemate nijedan slobodan, kritički medij, građani Srbije, potrošači pokorni, osuđeni su na sudbinu „sirotinje raje". Raje kojoj dahije svako malo razrezuju sve nove i nove harače. Raje koja nema više nikakvo pravo osim prava na goli život. Raje koje se vajni politikanti sete samo pred izbore, ne bi li je još jednom preveli žednu preko vode, ne bi li sebi tako obezbedili još tri-četiri godine zakonitog, „državotvornog" lopovluka.

Dobro, i šta ćemo sad? Šta ćemo sad, mi sinji kukavci?! Pa, ništa! Ništa, dok ćutimo, trpimo i pristajemo. Ništa dok savijamo glavu pred strašnom, svakodnevnom nepravdom. Ništa, dok sa najmanjim platama u regionu plaćamo „evropske cene". Ništa, dok ćutke gledamo kako nas najgori vode pravo u propast. Ništa, dok se pravimo slepi kod zdravih očiju.

Eto, samo toliko.

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (60)
...!!!
#1, 03.09.2011 - 09:02