Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Pisala sam o jakim ženama.Međutim ove večeri mi se jedna druga misao provlači kroz um.Mnogi su me optuživali da sam preterano samouverena.Oni koji me ne poznaju iskarikirali da sam umišljena,da mislim da sam najbolja,najlepša...

Čak su me i bivši optuživali da gledam samo sebe.U jednom trenutku i Junior koji je ipak mislim to nekako učinio u ublaženoj varijanti.Pa i Eho koji me dobro razume.Ne krivim ih..to često čak i moja mama čini.Jedina koja to nikada nije napomenula je moja sestra koja je opet veoma meni slična i čije savete prihvatam ali jedini koji ja njoj svakoga dana uporno ponavljam je da sebe uvek postavi na prvo mesto jer niko to neće uraditi umest nje.

Da vidimo ovako.Zadovoljna žena ne misli niti da je najbolja niti da je najlepša.Daleko od toga.Ali se zato trudi da svoje nedostatke pretvori nekako u vrline za sebe i okolinu i zavoli ih.

Ona veoma dobro zna da se lepota žene ogleda u negovanju i ženstvenosti.Nikada ne pada na priče tipa žena je najlepša kada je zaljubljena makar nemala ni trunke šminke na licu.Ne! Žena je lepa samo onda kada je negovana.I možda ona neće kupiti hleb i meso toga dana kada joj novac nedostaje ali će zato kupiti proizvode za negu tela koji joj nikada neće nedostajati.

Zadovoljna žena dobro zna šta hoće ali je u isto vreme svesna i onoga šta ne može da dobije.Pa ne poseže u očajanju nego se povlači i ne nevaljuje nego pokušava da pronađe drugo rešenje.Ukoliko smatra da to što želi može da dobije ne prestaje da se bori svim silama.

Zna ona dobro da u životu ne cvetaju ruže.I ona baš kao i svi zapada u nevolje,probleme,brige.Ali isto tako ona zna da joj drugi nisu krivi za sve što joj se dešava pa ne ide okolo ne pljuje,ne bljuje i ne napada.

Na napade se brani osmesima.Zna i da je sve prolazno ali isto tako ume da ne meša nezadovoljstvo trenutnim životom i nezadovoljstvo sobom.

Koliko je lome problemi i brige je jačaju.

Rokovodi se po sistemu čovek se uči dok je živ.

Ona nikada ne izlazi na ulicu nesređena.Zna ona da je ponekada dovoljna samo maskara da bi se osećala bolje.

Može da ima krive noge,velik nos,par kg manjka ili viška ali to ume da nosi bolje nego lepotica sa naslovne strane jer je pre svega sigurna u sebe.

Da.Ona je sama sebi na prvom mestu jer dobro zna da se čovek rodio sam i sam umire.Da svi odlaze svojim putevima pa i deca.I da ostajemo sami sa sobom.

To što je sama sebi na prvom mestu ne znači da gleda samo sebe.Na protiv! Ona se za svoju decu bori poput lavice ali isto tako zna da deci nije dovoljno da ih po čitav dan mazi i drži ih u krilu.

Ona se bori za veće stvari.Zbog toga je najčešće osuđivana od okoline.

Greh je u ovom društvu biti zadovoljan sobom.Zbog čega?

Društvo teži ka tome da diktira i nameće.Najpre ono treba da prihvati nas pa onda mi sami sebe.

Zadovoljna žena je svesna sebe i ne treba joj niko da bi to potvrdio.

Ona ume da plače javno.Ume i da se smeje.I veoma dobro zna da je jedini smisao života u ljubavi.Bez nje ne može.

Nikada ne priznaje razlike.Saslušaće vas uvek kada joj se obratite.Ona nikada nikada ne osuđuje.Jer zna da niko bezgrešan nije.

Ima i ona svoje žute minute.Kada se preispituje.Vaga.Pati.Ali nikada to ne dovodi u vezu sa nezadovoljstvom sobom.

Ona je zadovoljna jer zna da nije idelna.Zna i da ima lepših i boljih od nje.Ali isto tako zna da ništa na sebi ne bi menjala.Da je prihvatila sebe takvom kakvom jeste.

I pre će kupiti sebi haljinu nego platiti račune ako će je to u tom trenutku učiniti srećnom.Ali će isto tako u glavi iskalkulisati kako da sve dovede u red što je u njenoj moći.

Rekoh danas Junioru da je najbolje da napustim virtuelu.Pitao me je zbog čega.

Odgovorih da bi imala malo mira.On meni da mir treba da pronađem u sebi.

-Našla sam sopstveni mir.Tražila sam ga godinama.Ali jedno je sigurno kada pronađete to parče mira u sebi teško da će iko ili išta moći da Vam ga oduzme.

To ćete učiniti samo onda kada prihvatite sebe takvima kakvi jeste.

I još nešto...zadovoljna žena ume i te prizna da je pogrešila ali isto tako pohvali samu sebe.

To bi bila neka moja zapažnja ove večeri.A ja sam kao što sam bila sigurna da ima jakih žena među mojim čitateljkama isto tako sigurna da ima i zadovoljnih.Jer zadovoljna žena je jaka žena.Njena snaga leži u samosvesnoti i prihvatanju sebe.


Princeza nemira želi Vam laku noć i lepe snove!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

хвала
#5, 05.09.2011 - 00:38
05.09.2011 - 00:56
лепо...
желим ти бурну ноћ и немирне снове
#4, 05.09.2011 - 00:20
I ja tebi Silni
05.09.2011 - 00:35
vitezkoja (42)
na ovo ti mogu najbolje mogu odgovoriti samo zene jer samo vi znate šta vas cini zadovoljnim i ispunjenim zenama a ovo moje viđenje kada izgledate zadovoljno izvuceno iz tvog teksta
#3, 04.09.2011 - 23:18
Ne trebau mi odgovori
Napisala sam odgovore u tekstu...
04.09.2011 - 23:23
citer (49)
ma zadovoljnoj ženi ne treba šminka njen osmeh i sjaj u očima govore više od svega , laku noć kumo
#2, 04.09.2011 - 23:10
Ma kakav sjaj u očima kumo
Zamisli sebe sa masnom kosom i sjajem u očima

Ljubim te
Laku noć
04.09.2011 - 23:16
vitezkoja (42)
Ona nikada ne izlazi na ulicu nesređena.Zna ona da je ponekada dovoljna samo maskara da bi se osećala bolje.Može da ima krive noge,velik nos,par kg manjka ili viška ali to ume da nosi bolje nego lepotica sa naslovne strane jer je pre svega sigurna u sebe.Ima i ona svoje žute minute.Kada se preispituje.Vaga.Pati.Ali nikada to ne dovodi u vezu sa nezadovoljstvom sobom.Da je prihvatila sebe takvom kakvom jeste.Na napade se brani osmesima.Ona ume da plače javno.Ume i da se smeje.I veoma dobro zna da je jedini smisao života u ljubavi.Bez nje ne može.I pre će kupiti sebi haljinu nego platiti račune ako će je to u tom trenutku učiniti srećnom.
#1, 04.09.2011 - 23:09
Suština..
04.09.2011 - 23:15