Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ulazim u vrtić sa mojim Anđelom.Danas joj je prvi dan.Gledam u one malecne ormariće i sećam se kako sam u njih stavljala neke albume u kojima su bile slike Brene i Bajage.Kako sam sanjala da imam barbiku a u Srbiji se u to vreme nisu prodavale.Sećam se i kako sam prvog dana u vrtiću upoznala drugaricu sa kojom sam se družila do venčanja (do onda kada nije htela kuma da mi bude).

Koliko je od tada prošlo? Čitav jedan život?

Ni sama ne znam zbog čega ali na pamet mi padaju oni članci iz raznih časopisa.Šta sve uraditi do 30te.Sećam se kako sam ja stalno dopisivala.Meni je sve to bilo malo.

Kako sam pre nego što sam se udala grabila sve šanse i prilike.Mogla sam zbog ljubavi da se preselim i u drugu zemlju.Ili da se iz čistog mira spetljam sa potpuno nedostupnim čovekom.Sećam se i kako sam mislila da mogU sve.Da mogu uvek još i više.Pa kako sam išla sama u Mihen na jedan dan da bih obezbedila mužu posao.Kako za mene prepreke nisu postojale.

A onda...samo sam se jednoga jutra probudila i shvatila da se ništa od onog što sam želela nije ostvarilo.To ne bi bilo strašno toliko da jednostavno nisam prestala da se borim jer sam konačno priznala sebi da su šanse za dobitak nadrealne.

Sada posmatram ljude oko sebe.Svi su se uljuljkali su svakodnevnicu.Svi funkcionišemo samo na dnevne obaveze i potrebe.Niko ništa više ne pokušava.

Uradi nešto pa o tome prepričava ostatak života.

Do 30 te mislimo da je sve moguće.Ali nije stvar u tome.Do 30te pokušavamo,rizikujemo,ispitujemo,preduzimamo ...a onda se venčanjem,godinama ili čime već jednostavno nekako usporimo i stopiramo.

U glavi već imamo odrične odgovore pa i ne pokušavamo.

Poznajem ljude koji ni u prodavnicu neće otići ako smatraju da možda nije stigao hleb.Zašto bi promenili prodavnicu i pokušali u drugoj.Nikako.

O ljubavi neću ni da pričam.Uzimamo koliko se nudi.Dajemo koliko želimo.I to je to.Svi oni koji će sada reći da nisam u pravu neka se na sopstveni život osvrnu i sete se kada su nešto veliko ali veliko učinili zbog ljubavi.

Prevarili ženu možda?

To čine samo ispraksirani za koje prevara više ne predstavlja izazvov.

Ko bi još rizikovao život zbog ljubavi?

Sa druge strane...ako do 30te smatramo da možemo sve onda nakon 30te shvatamo da jedino onaj osećaj proizveden ljubavlju može da učinimo da se osećamo živima i da nas pokrene.

A onda veličamo i slavimo istu tu ljubav kroz priče,pesme i filmove .Držimo se za taj osećaj kao davljenik za slamku.Ne postojimo kada ga nema.Vegetiramo u besmislu.

A onda kada se pojavi obično se toliko uplašimo da pobegnemo i tako sve u krug.

Nakon 30te shvatamo da je taj osećaj najvredniji jer ništa drugo ne postoji i ne može da nas uzdigne na pjadestal sopstvenih osećanja.Ali nije dovoljno to samo shvatiti.Za taj se osećaj treba boriti.

Zamišljeno gledam u Anđela.Odmah se zaigrala.A onda počinje da plače:

-Mama,mama otimaju mi kocke!

-Šta? Da te nikada nisam čula više da plačeš zbog toga.Ako budeš plakala tek će da ti otimaju.Otimaj i ti njima!

Shvatam da sam detetu upravo dala prvu lekciju i da je vaspitavam potpuno suprotno od onoga što sam bila ja.

-Za danas je dosta!-viče vaspitačica .

Uzimam Anđela.Ona se smeši.Pregurasmo i taj prvi dan.


Princeza nemira Vam želi lep ostatak dana!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Tosa-sale (41)
Najmanje je bitno šta piše na papiru, nrgo kako se ti osećašššššš...
#3, 06.09.2011 - 23:26
Gde siiiiiiiiiiii prijatelju...........
Pa da tako nekako
07.09.2011 - 08:32
vitezkoja (42)
-Šta? Da te nikada nisam čula više da plačeš zbog toga.Ako budeš plakala tek će da ti otimaju.Otimaj i ti njima!
#2, 05.09.2011 - 20:21
citer (49)
kako će ti biti smešno ako ovo pročitaš u svoje četiri banke , shvatićeš da to nema veze sa životom , no sad saznadoh kako postah kuma
#1, 05.09.2011 - 17:10
Divno .Sada si se kumom udružila

Pa dobro da li si ti mislila u 20 oj da možeš isto koliko si mislila da možeš u 30 toj ?
Hajde kaži mi kumo ?
05.09.2011 - 17:20