Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ferigra blog

“STVARI NISU UVIJEK ONAKVE KAKVIMA SE ČINE “

Dva anđela putnika zaustavila su se da prenoće u kući jedne vrlo moćne porodice. Porodica je bila netaktična i nije im odobrila da se smjeste u gostinjskoj sobi njihove vile. Umjesto toga dali su im mali prostor u hladnom podrumu kuće. Dok su raspremali ležajeve na podu, stariji anđeo ugledao je jednu pukotinu na zidu, i popravio ju je. Kada ga je mlađi anđeo upitao zašto je to napravio, stariji mu je odgovorio, “Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine”.

Slijedeću noć, anđeli su došli da prenoće u kuću jednog vrlo siromašnog para, ali muškarac i njegova žena bili su vrlo gostoljubivi. Nakon što su sa njima podijelili ono malo hrane što su imali, bračni par je dozvolio anđelima da spavaju u njihovom krevetu gdje će se moći dobro odmoriti. Kada su se slijedeći dan probudili, anđeli su pronašli gospodina i njegovu suprugu u suzama. Jedina krava koju su posjedovali, čije je mlijeko bilo njihov jedini izvor prihoda, ležala je mrtva na polju. Mlađi anđeo bio je bijesan i upita starijeg anđela, “Kako si mogao dozvoliti da se to desi? Prvi čovjek imao je sve, i ti si mu pomogao; druga porodica imala je malo toga, ali je bila spremna sve podijeliti, a ti si dozvolio da im ugine krava”.

“Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine” odgovori stariji anđeo. “Kada smo bili u podrumu one vile, primjetio sam da je u onoj pukotini na zidu sakriveno zlato. Obzirom da je vlasnik bio opsjednut novcem, zatvorio sam pukotinu tako da im onemogućim da pronađu to zlato.”

“Noćas, dok smo spavali u krevetu siromašne porodice, anđeo smrti došao je po ženu ovog seljaka, a ja sam mu dao kravu. Dakle, stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine”.

Pitam se koliko smo puta napravili greske ne misleci na to "Da stvari nisu uvijek onakvima kakvima se cine"? 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#3, 06.09.2011 - 00:13
Hvala
06.09.2011 - 20:23
Jos je veca greska misliti na stvari kakve su.
Niko te nece moci da prati, previse obzira, sporosti,ili brzine.
Stvari su mahom povrsne....izuzeci su sa nekim dubljim znacajem...

Ali tu nema na blic prelazaka izmedju ladovine i zestokog razmisljanja..
#2, 05.09.2011 - 23:55
Dobro pitanje!
Stvari def.Nisu onakvim kakvim se čine i često potpuno različite od onoga kako ih mi vidimo!
#1, 05.09.2011 - 23:21
Zato stoji i ona konstatacija, da je bolje sve sto prenoci.
08.09.2011 - 16:05