Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Neka me je seta sustigla predhodne večeri.U takvim trenucima umem da pošaljem po koji mail ili poruku iako nije trebalo to da učinim.Ili je jednostavno dozvoLim sebi luksuz i prisetim se nekih stvari koje su davno otišle u zaborav.

Ponekad pomislim da je trebalo da se rodim u nekom prošlom vremenu.Da pišem pisma svojoj ljubavi koji ne stižu jednim klikom nego nekoliko dana kasnije ukoliko pronađemo osobu od poverenja koja će ih proslediti.Da mi je porodica ugovarala brak...A ponekad pomislim opet da je najbolje da se rodim u nekakvoj budućnosti koja i tako teži kao ljudima robotima bez emocija.

Uvek sam se prepirala (možda to nije prava reč) sa mamom pa sada i sa sestrom oko toga koliko ne marim niti malo za mišljenje okoline.Saslušam i sve odleti u vazduh.Takva sam bila od kada znam za sebe.I mnogi to karakterišu kao svojeglavost.

Ne i ja.

Daleko od toga da ja nisam spremna na kompromise.Umem ja da istrpim svašta nešto.Da pređem preko stvari i pokušam da pronađem rešenja za mnoge situacije ali nikome,nikome ne dozvoljavam da učestvuje u mojim odlukama koje se tiču mojih izbora i života lično.

Okolina pokušava da te oblikuje po sebi.Ako se ne stapaš u masu ne odgovaraš i ne prihvatljiv si.Lako će ona da daje savete za tobože tvoju dobrobit ali onoga trenutka kada nacrtaš osmeh na lice i pokažeš da si srećan učiniće sve da te istim dobronamernim savetima ubedi da nije tako.

To kao da je u krvi ljudi.Oni će to pravdati izrekama ko visoko leti nisko pada ,da sve čine za veše dobro kako se ne bi kasnije razočarali...sve sve ali nikada Vam neće reći da je dobro što letite i da tako treba da bude.

Kako smo poznati po tome da većina ovde nema sopstveni život nego potpuno svesno živi tuđ tako ja čvrsto ostajem pri stavu da nisam svojeglava nego samo svoja budući da nikada nisam i neću mariti za mišljenja okoline.

Shvatam da da onu moju idealnu kombinaciju u ljubavi koja ne podrazumeva ni vezu ni brak ni kres šemu malo ko razume.Pa i moja sestra.

Ali opet zašto bih radila po volji okoline ukoliko me to ne čini srećnom?

Ne mogu da budem u nekakvom sexu a da ništa prema toj osobi ne osećam.Mogu da razdvojim kasno to i nikada mi neće biti jasne žene(pa i muškarci ) koji od kres šeme vide vezu pa i moguć brak a ne shvataju da je to samo čist sex.Niti me brine šta okolina priča ali to jednostavno nisam ja.

O braku neću uopšte da pišem jer sam ga se odrekla.

A veza kao veza...zavisi šta se pod vezom podrazumeva.I sama ta reč deluje kao obavezujeće.A ljubav je sve samo ne obavezujeće.Ne želim da znam da moram sa nekim da se vidim samo da bih ispoštovala proceduru ili da smišljam izgovore tipa boli me glava ako mi nije do viđanja.

I uopšte ne mislim da je za ljubav potrebna veza kao forma.

Ako ste u ljubavi ta je osoba uvek sa Vama.Bila ona fizički sa Vama ili ne.Ona je sa Vama i u dobru i u zlu i Vi to veoma dobro znate.To Vas čini jakim.

Ipak,baš zbog te okoline koja sve izgleda uvek bolje zna od Vas ja sam rešila da tu idealnu kombinaciju nekako zaštitim.Još više od toga i sopstveno dete.Ne bih nikada dozvolila da sazna za čoveka kog volim barem dok ne odraste i ne shvati neke stvari.

Možda i jesam svojeglava.Ako to znači da živim sopstveni život po sopstvenim pravilima bez uticaja okoline onda priznajem da sam takva.Ali više volim naziv potpuno svoja.

-Sve si ti to lepo smislila.I šta ako Taj to neće tako?

Pita me sestra.

-Onda i ne mora.

Odgovaram a onda premećem po mislima(rekoh Vam iz nekog razloga glavnom se samo nakon njenih reči zamislim) i kažem sebi...

O tome ću misliti sutra.


Princeza nemira želi Vam da lepo provedete ostatak dana!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 34  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

razmak uvek posle završene rečenice (tačke), zapete (zareza) ili tri tačke.
:)
#6, 09.09.2011 - 13:48
Da li si samo to zapazio u postu?
Iskreno baš me briga
09.09.2011 - 14:35
cica52 (66)
samo jake licnosti istraju u svojim zamislima, drago mi je kada neko tako mlad kao ti je ipak pun optimizma, samo naped!
#5, 07.09.2011 - 17:19
Hvala Cico...
Ne odustajem ja lako
07.09.2011 - 17:50
ferigra (58)
Drago mi je da ne shvatate nista zlonamerno.Po odgovoru prije ste Devica.Za Blog vec je napisan. Zove se Dva vuka.Lep pozdrav.
#4, 07.09.2011 - 16:44
Naravno...
I zaboravih...jedno ste pogodili potpuno
Dve su u meni definitivno

Čitam
07.09.2011 - 16:57
ferigra (58)
Uvazena Damo. Ovo nemojte smatrati nista sto bi bilo upereno protiv Vas.Ocito je iz Vasih Blogova da Vam nije dobro. Prvo da Vam kazem: "Ako ste Vaga kao sto stoji?" Vama treba dosta vrmena da donesete odluku. Nikad je ne donosite sami i treba Vam pomoc. U Vama je borba dvije osobe o tome cu napisati sledeci Blog prepoznacete to.I to sto kazete da necete reci detetu koga volite, volecete Vi jos dosta puta a dete ce to samo i osjetiti.
#3, 07.09.2011 - 15:16
Uvaženi gospodine,

Ovako...najpre u horoskupu sam na samom prelazu ali ipak devica

Sad nije tačno dosta toga.Prvo brzopleta sam pa odluke donosim inpulsivno.Drgo pitam za savt drage osobe ali nikada nikada mi nije potrebna pomoć.Mislim da sam asno i napisala u tekstu.Oni koji me poznaju znaju da je tako...

Naravno da ću voleti još puno i dosta.Ljubavi se ne odričem!

Ovo što ste napisali da mi nije dobro...shvatiću da ste se šalili.Jer svako ima svoje minute ali ih ja brzo zaboravim i koračam sa osmehom na licu!I onda nikome od nas nije dobro

Za dete se ne šalim

A Vaš blog ću rado pročitati!

Veliki pozdrav!
07.09.2011 - 16:18
vitezkoja (42)
Saslušam i sve odleti u vazduh.Takva sam bila od kada znam za sebe.Umem ja da istrpim svašta nešto.Da pređem preko stvari i pokušam da pronađem rešenja za mnoge situacije ali nikome,nikome ne dozvoljavam da učestvuje u mojim odlukama koje se tiču mojih izbora i života lično.ja čvrsto ostajem pri stavu da nisam svojeglava nego samo svoja budući da nikada nisam i neću mariti za mišljenja okoline.Shvatam da da onu moju idealnu kombinaciju u ljubavi koja ne podrazumeva ni vezu ni brak ni kres šemu malo ko razumeA veza kao veza...zavisi šta se pod vezom podrazumeva.I sama ta reč deluje kao obavezujeće.A ljubav je sve samo ne obavezujeće.
Ako ste u ljubavi ta je osoba uvek sa Vama.Bila ona fizički sa Vama ili ne.Ona je sa Vama i u dobru i u zlu i Vi to veoma dobro znate.To Vas čini jakim..Ali više volim naziv potpuno svoja.u suštini da ovako ti prestavljaš sebe posebnu a ustvari nisi samo znaš sta hoceš i mozeš da ostvariš i trebaš da budeš svoja da ne podlezeš uticaju sredine da guraš svoj stav kroz zivot pa kome se sviđa on ce te takvu i voleti tako posebnu svojeglavu onu koja zna šta hoce i kad hoce
#2, 07.09.2011 - 15:08
Ako ne ume da me prihvati takvu kakva jesam i naravno ja njega takvog kakav jeste onda mi i ne treba ...
07.09.2011 - 16:14
afrodita72 (45)
SLAZEM SE SA TOBOM, SAMO JAKE LICNOSTI IZBORE SE ZA SVOJE , JA U DRUSTVU. SVAKOG TREBA SASLUSATI, ALI NE I POSLUSATI..SVAKA ODLUKA JE NASA, LICNA..PA KAKO BUDE. CAK I U LJUBAVI, RAZLIKE POSTOJE..NIKO NIJE ISTI, NIKO NIJE SAVRSEN..ALI UVEK TREBA OSTATI SVOJ. POZDRAV, PRIJATELJICE.
#1, 07.09.2011 - 15:02
Upravo tako...potpisujem komentar!

Pozdrav starija ja!

07.09.2011 - 15:19