Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

DA LI SU BIVŠI NAŠA OGLEDALA?

Ponekad se pitam kako uspevam da sa svojih 50kg( dobro da se ne lažemo ima bar 52kg ali srediću ja to)uspevam da u jednoj ruci držim dete a u drugoj bicikl i pune kese namermica.I tako svakoga dana kao da je najnormalnije.Potpuno opušteno.

Izgleda da prilagođavanje vrtiću nije prošlo baš tako bezbolno kao prvog dana.Vraćam se kući nekako tužna.Tuširam.Oblačim.Proveravam mail.

-Princezice u ljubavi se odmah na početku vidi ko je za koga.Samo se sličnosti privlače.Razlike ne opstaju.Taj tvoj virtuelni je isti ti.Kad smo već kod toga i Junior je definitivno stvoren za tebe.

Kažem mu kako to nije tačno.Kako u ljubavi nema pravila.Kako bi da je to toliko dobro i lepo kao što priča ja još uvek bila bivšim.

On meni kako črvsto stoji iza ubeđenja da su bivši naša ogledala ( i sadašnji kako god).

A onda čeprkam po prošlosti i shvatam da su svi ti sa kojima sam bila bilo međusobno toliko različiti da ne bih smela baš da se uhvatim za tu teoriju.Ili sam jednostavno ja takva kakva jesam.Nestalna.Promenjiva.Kontradiktorna.Uvek želim bolje,više,drugačije pa su me tako i privlačili potpuno različlti muškarci koje sam birala.

Svojevremeno sam pisala da se sličnosti privlače.Da u njima pronalazimo nas same i da su najveće ljubavi uglavnom zasnovane na tome.

I sada ne mogu da se ne zapitam da li je Eho zaista u pravu?

Da li su naši bivši ogledalo nas samih?

Sada ćemo se orijantisati samo na prave ljubavi nikako na vezice proizvedene prividnim emocijama u koje smo svi upadali svojevremeno pod velom trenutne čarolije želeli to ili ne.

Ti naši bivši(sadašnji) bili su ono što smo želeli,slavili,često smo se na njih na neki način tokom perioda zaljubljenosti i ugledali (žene barem koje se prilagođavaju muškarcu ako su zaista zaljubljene uvek).

Kada smo raskinuli više nam se ne dopadaju.Često koristimo i pogrdne reči(ne spadam u takve ali razumem).Ili nikada ne čujemo više ništa o njima ili su nam opet nekako tu u okolini,vidimo šta rade i čudimo se kako smo sa takvima mogli da budemo.I kako smo padali na sve to.

Opet...bili smo.I padali smo.I odobravali na neki način sve to barem jedno određeno vreme.

Da li su bivši naša ogledala?

Ako jesu onda ja imam koliko biših toliko ličnosti u sebi što opet donekle pobija Ehovu teoriju.

Istina,Junior je isti ja.I priznajem da me je to privuklo donekle ali opet...

Pa sam se onda setile Ehove najveće prve i najveće ljubavi koja se udala za fudbalera.

-Vidiš Ti si mislio ona je baš kao stvorena za Tebe.A ona se opet udala za fudbalera.Ako ona ima sličnosti sa tim fudbalerom da li to znači da imaš i Ti?

Ne moraš ni da odgovoriš jer znam da nije tako.

Niko ne može da zna ko je za koga na samom početku.Pa ne može ni kasnije.To osećanje koje mi nazivamo ljubav zaprvo ne priznaje nikakve sličnosti ili razlike.Sve je to potpuno nevažno.Važno je jedino da ti je sa tom osobom lepo.Da uživate.Onog trenutka kada postaje napeto ili razmišljaš o tome da nešto,ma šta treba, da se menja ljubav polako širi krila i odleće sa naših prozora.

Ne priznajem nikakve granice,sličnosti i razlike ljubavi jer je jedino i samo u ljubavi za mene sve moguće!

Kucam i sklapam lap top.Znam i šta će da mi odgovori.Da živim ili u grčkim tragedijama ili u filmovima sa hapy end završetkom.

I nek živim dokle god u ljubav verujem!


Princeza nemira želi Vam dobro jutro i lep predstojeći dan!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
moguce da je to razlog a mozda si ih birala zato što su drugaciji od ostalih nisu upali u kalup ovog društva da se razlikuju da su posebni po necemu mozda su imali neke vrline i mane koje su tebi odgovarale
#3, 08.09.2011 - 18:46
Ma ne...različiti jedan od drugog

Tako da ova teorija otpada otpuno iako se dvoumim još malo
Ali mislim da sličnost def nema veze ...
08.09.2011 - 18:52
vitezkoja (42)
i jesu i nisi naša ogledala u njima trazimo slicnosti i razlicitost od svoje licnosti da vidimo dali mozemo te svoje razlike ili slicnosti da nekako uklopimo da svoje greške sa njima ne ponovimo sa novim upoznavanjem nekog da bivš/e bidu protiv teg na vagi kad odmeravamo novu osobu koju upoznajemo
#2, 08.09.2011 - 17:55
Da li sam onda zbog toga birala totalno razičite ?
08.09.2011 - 18:35
afrodita72 (45)
OVO JE DISKUTABILNA TEMA. NASLOV JE INTERESANTAN, ZA OBRADU...ANALIZU...STA JE COVEK, BEZ SRODNE DUSE I LJUBAVI? HOD PO MAGLI...LUTALICA U TRAGANJU ZA LJUBAVLJU...KOLKO SMO ONDA PUTA POVREDJENI ILI NEKOG NESVESNO POVREDILI? SVE SE DOKAZUJE, SVE IZLAZI NA POVRSINU...JER LJUBAV JE SAMO REC...A ZNATI VOLETI, PUT DO ZVEZDA...LJUBIM TE.
#1, 08.09.2011 - 11:01
Tako je starija ja!
Upravo tako...
08.09.2011 - 16:55