Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

U BRAK UZ POMOĆ LAŽIRANIH EMOCIJA

Ne znam u šta Eha da svrstam.Suviše poseban da bi bio prijatelj.Nikako nismo u vezi niti ćemo biti...Reći ću samo da je jedan od retkih čije mišljenje uvažavam.Ili da kažem,čije mišljenje uzimam u razmatranje.Budući da me komentariše na mailu odmah nakon objave ON JE OŽENJEN mi je poslao:

-Princezice opet Ti odvajaš ljude u grupe.Ne može to tako.Ne generalizuj.Zašto ne pišeš lepo o tome da ljudi mahom lažiraju emocije krijući se iza monitora.Proizvode lažne emocije samim tim i lažne ljubavi.Igraju se vešto sa onom drugom osobom.Zar je važno da li su oženjeni kada to čine?

Pisala sam ja o virtueli.O instant ljubavima.O lažiranim emocijama skrivenim iza monitora.O lažnim ljubavima na ovakvim sajtovima.O tome sam pisala...Ali ne mogu da ne primetim da je lažiranje emocija izgleda postao nekakav trend koji se vešto i istrenirano upražnjava.Valjda svi tu ljubav toliko želimo da je prizivamo proizvodeći veštačke emocije.Možda čak i sebe želimo da ubedimo da su prave.

Krećem od sebe.

Samo sam danas toliko puta ćerkici pomenula rečenicu udaja i živeli srećno do kraja da sam samo sebe iznervirala.Ali šta mogu.Tako se bajke završavaju.

Svaka devojka sanja o udaji.Tako sam činila i ja.Samo problem je u tome što ista ta devojka više mašta o venčanici,cipelama,bogatoj svadbi i lepom i uspešnom mladoženji v nego o samom braku.

I svako maštanje pa i knjiga ili film dosežu do venčanja.Eventualno po neka scena presrećnog para napr.u vreme nedeljnog doručka ili na letovanju.To je to.

Nas toliko uče o udaju i pominju je (sam čin naravno uz koji se obično dodaje dobra) da po devojkama udati se praktično znači rešiti sve probleme .I kada se udamo to je to.Sve će do kraja života biti lepo jer ćemo imati nekoga ko će biti uz nas i rešavati sa nama probleme i deliti radosti.

A niko nam nikada ne kaže šta je zaprvo brak.I koliko je potrebno ulagati u njega.

Da brakom nisu rešeni problemi nego se uni uglavnom utrostručuju.

Ljubav se jedva vidi od poverenja,poštovanja,trpljenja,prihvatanja,problema,planova...

Par se ustaljuje.Oboje znaju sve o onom drugom(koliko toliko ) bajke ostaju samo u slikovnicima,Jedino se možda umesto veštica pojavljuju zle tašte i svekrve.

Onda dođu i deca pa shvatite da niste centar svemira i vaš život se polako gubi.Tu je.Ali nekako umanjen.Iskrzan.Večito pod nekom tenzijom.

E sada vidite kada je to sve tako kako to da onda svi jure brak?

I oni koji nikada nisu stupili u njega.I oni koji su se razvodili.Ne retko i oni koji su u braku ali im partner ne odgovara po nečemu.

Do nedavno sam mislila da svi jure za onim osećajem a sada shvatam da svi jure za brakom.

Dobro neoženjen ili neudata praktično ja na po Balkanskim pravilila neprihvatljivo.

Ali čini mi se kao da vlada nekakva pomama.Kao da ćemo se razboleti ako se ne venčamo.

Eho je u pravu.A po meni lično veštačke smocije se proizvode samo iz 2 razloga

-Zbog sexa

-Ne bi li se stupilo u brak

Nije više ni srodna duša u pitanju.U pitanju je udomiti se i skrasiti pa nit je važno da li ta osoba voli nas niti da li mi volimo nju.

Čak ni da li imamo decu sa nekim koga volimo ili tek da ih imamo (po meni nečuveno!ali ko sam ja da sudim?)

Važan je brak.Rešenje svih problema.Po mogućstvu stambenih,ljubavnih.Roditeljskih.Novčanih.Šta ćete više?Ostaje još samo posao ali ako imamo sreće supružnik će nam ga pronaći.

Veštačke se emocije štancuju.Umnožavaju.Uveličavaju.Kopiraju.Proizvode svakoga dana u sve većem broju.

Ali osobe koje to čine lažiraju najpre sebe pa onda onog drugog koji će na posletku uvideti i lakše preboleti.

Pa i u virtueli.Prvo što se proveri je bračni status i slika.

I svi bi samo brak.Naročito ukoliko dosegnu neke godine zrele pa ih onda još i pogrdnim imenima nazivaju ako nisu u braku.

Vreme je da se bajke izmene a mi prihvatimo činjenicu da brak nije rešenje svega.I da nikada ne treba stupati u njega iz interesa (kakvog takvog) jer to brže propadne nego što se sklopilo.

Bilo bi lepo kada bi radili neki test i brak sklapali isključivo iz ljubavi.Kada bi odgovarali na pitanja pod detektorom laži(ili kako se zove već to da ne pogrešim...)

Ali tu smo gde smo.A gde smo gde jesmo zato što smo vekovima radili jedno te isto.Lažirali emocije i sklapali brakove iz interesa zaboravljajući pri tom da upravo ako smo mi takav brak sklopili to će nama najveću štetu donosi.Jer ona je možda osoba i ušla iz ljubavi.Ali mi ćemo biti ti koji su osuđeni.

Lažiranje emocija radi sexa ima kratkotrajno dejstvo ali lažiranje emocija zbog braka nosi na duši živote.

Što se mene tiče ponovo mi se svi čude što neću ni u vezu a posebno ne u brak.Gledaju me podrugljivo sa licima punim osude.

Kako je poznato da mi tuđa mišljenja nikada nisu bila važna...samo ću da se nasmešim i i ovaj put odigram po svome.


Princeza nimira želi Vam da lepo provedete veče bez lažiranih emocija!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
zavisi šta ko šoce iz braka moguce da se neko ili neka uda iz racuna zarad boljeg "zivota "pa je spremn/a da istrpi sve .pak neko/e olako shvate brak kao igru neku pa kad dođu deca problemi razni e onda nastaje haos jedno drugo optuzuju a nikako da se usresrede na probleme da ih reše e utu pricu se polako mešaju roditelji a vecinom su pristrasni svome detetu a mozda je njihovo dete krivo a ne ono drugo koga okrivljuju samo još više pogoršavaju stvari a ima onih koji se uzmu radi reda da se kaze da su u braku a ima koji se uzmi iz ljubavi i posle praktikuju ovo poverenja,poštovanja,trpljenja,prihvatanja,problema,planova...
#1, 08.09.2011 - 22:37
Takvi su retki...ima ali su retki
Većina se uzima iz nekog računa.Ne mora čak ni novca nego...ko zna čega sve...
08.09.2011 - 22:41