Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

IZA STAKLA (ILI RASPRODAJA LAŽNIH EMOCIJA)

Budim se ponovo sa temperaturom i kaošljom(inače mnogi su me na mailu pitali da li stvarno imam tep.ili zbog bloga a evo da ih obavestim da bih radije napisala da se brćkam u djakuziju da bih ulepšala nego da ležim raščupana u šorcu i prastaroj majci).

Šaljem sestri poruku.Samo je ona u stanju da istrpi moje destruktivne misli u pola noći i da svaki moj problemčić kuša na tacni zajedno samnom (i obrnuto naravno).Samo ona zna sve što pomislim.Nekada svaka samo gura svoju priču pa postaje pomalo komično ali činjenica je da smo iako nismo blizu svake sekunde jedna sa drugom.Eho me je pre neki dan pitao da li smo rođene sestre ili barem rođake jer na slikama ličimo.

Nismo.Ali upravo ona mi je najbliža.Upoznala sam je prošlog decembra na jednom drugom mestu.Žena koja ima toliko sličnosti samnom pa i čiji je život veoma sličan mom uprkos razlikama.Ponekada pomislim da sve što treba da mi se desi već znam jer se desilo njoj.Toliko se puta to dokazalo.

Međutim tema ovoga posta je da li prijateljima,ljubavima i okolini uvek priznati sve,onako ne uvijeno?Baš onako kako je?

Kada sam došla ovde bila zatrpana mailovima u kojima ste mi savetovali da ne otkrivam toliko o svom životu.Da ne pišem toliko iskreno jer će sve biti zloupotrebljeno.

Iste savete(razume se od dobronamernih ljudi) dobijala sam i na onom blogu.Pa i od prijatelja(sem sestre ona je ne zaboravite ista ja).

I bilo je toliko puta zloupotrebljeno,iskarikirano,ismejano ali znate i sami da za mišljena okoline nikada marila nisam.

Do ne tako davno želela sam da se bavim satirom.Ali jedna rečenica koju je naš poznati pisac izgovorio u književnom klubu naterala me je da se duboko zamislim.

-Kritičari su samo oni koji nisu uspeli kao pisci.

Istina jedino što sam ja kritikovala bila je vlast i ljudski rod u globalu.Ne usuđujem se da nikoga kritikujem jer smatram da niko savšen nije.Takođe smatram da je milion puta lepše da napišemo nešto svoje,nešto iz srca nego da uzimamo tuđe i prerađujemo.To otprilike dođe kao da živimo tuđe živote.

Međutim ne mogu da se ne osvrnem da to da nas od malena uče da nekako zabaškurimo istinu kako ne bi bili osuđivani.

Sećam se kako mi je mama uvek govorila kako ne moram baš sve da pričam.Od toga da ne treba da kažem njenoj koleginici koja nam je u posetu došla da sam dobila dvojku iz kontrolnog iz matematike(ja odlčan učenk!) pa sve do toga da ne pirčam okolo da sam se razvela dok se stvarno ne razvedem.

Setite se samo kako većina na sva zvona hvale decu.Nabolji učenici,studenti.Sve same petice i desetke.Sin ima uzornu devojku.A onda odjednom shvatite da ste se slučajno premestili u razred gde je isti taj sin od te i te i da ima jedva prelazne ocene ili je tresnuo godinu a na dobrom je putu da upadne u grupu delikvenata.

A onda u brakovima.Svima je super kada pitamo.Ma to je savršen muž,uzoran...sve dok jednoga dana ne saznamo kako je napustio porodicu i otišao da živi sa duplo mlađom.

Slično je i u ljubavima.Lažemo najpre sebe da je još uvek sve ok.Zaglavljujemo se u vezama iz straha da ukoliko raskinemo nećemo pronaći ni probližno istu osobu koja će nas trpeti.O brakovima i da ne govorimo.

Lažemo roditelje kako je sve u redu u našim vezama i brakovima kako ih ne bi dodatno opterećivali i stvarali im brige.

I tako sve u krug.Lažiramo jedni druge a najviše izgleda sebe.Jer kada izričemo te laži izričemo iz o sopstvenom životu u kom treba da živimo ne o tuđem.

Iskrenost se danas osuđuje.Čuči posramljena brišući suze u ćošku i pateći zbog izvrgavanja ruglu.

Pretvaranje je na ceni.Maske se jeftino prodaju.Cena iskrenosti je previsoka.Pa onda potežemo na rasprodaju tih masaka i kupujemo po jednu za svaku priliku.

Sve dok u onom najintimnijem momentu ,pre nego sklopimo oči i utonemo u san istina zasija ispod svih tih maski.I ma koliko želeli da je pod maske podvučemo shvatamo da je to ne moguće.

Na žalost ili sreću ovi momenti kratko traju pa se budimo.Kuvamo kafu i navlačimo novu masku.

Kako bi ispali bolji prema drugima.lepši.Jači.Hrabriji.Zaboravljamo pri tom da svi ti ljudi zbog kojih navlačimo maske isto to rade zbog nas.

Nismo to mi smislili .Tako se mora.To su pravila igre.To nam je nametnuto.Da živimo u opštoj maskaradi i pretvaramo se kako bi opstali.

Toliko smo se zamaskirali da onaj ko je iskren (gle ironije) ispada kao da ima najveću masku.Pa ga onda teramo,podsmevamo mu se,gonimo kao najvećeg osuđenika samo jer se ne uklapa.

Zato što nije kupio maske na rasprodaji lažnih osećanja.

Jedno međutim zaboravljamo.

Uvek je lepše kada zvezde posmatramo pod otvorenim nebom a ne iza stakla prozora.Jedino pod otvorenim nebom imamo šansu da ih dosegnemo.Makar pokušamo da to učinimo.

Šteta samo što se zadovoljavamo upornim treskanjem o to isto staklo i time što smo se iza njega skrili.

Ponekada treba da osetimo kišu,dopustimo zracima sunca da nas opeku...barem ćemo znali da smo osetili a ne da smo sve samo posmatrali iza stakla.

Čuvajte prijatelje.Verujte da su oni često važniji nego ljubavi (meni je barem dugo trebalo to da shvatim)

Što se mene tiče...muškarci će se smenjivati.Dolaziti u moj život i odlaziti iz njega.Sestra ostaje čitav život.Princeza (Skarlet) nemira želi Vam dobro jutro i lep dan pod vedrim nebom,bez lažnih emocija!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

vitezkoja (42)
Toliko smo se zamaskirali da onaj ko je iskren (gle ironije) ispada kao da ima najveću masku.Pa ga onda teramo,podsmevamo mu se,gonimo kao najvećeg osuđenika samo jer se ne uklapa.Zato što nije kupio maske na rasprodaji lažnih osećanja.Iskrenost se danas osuđuje.Čuči posramljena brišući suze u ćošku i pateći zbog izvrgavanja ruglu.I tako sve u krug.Lažiramo jedni druge a najviše izgleda sebe.Jer kada izričemo te laži izričemo iz o sopstvenom životu u kom treba da živimo ne o tuđem.
#4, 16.09.2011 - 15:55
Da,kako si Viteže?
16.09.2011 - 17:17
gamma (49)
zar je ovde potreban ikakav komentar?
#3, 16.09.2011 - 14:24
Nije naravno
Dovoljno je što si pročitao
16.09.2011 - 17:17
afrodita72 (45)
MLADJA, UH, STALNO MI KRADES MISLI...PISI MILA UVEK ISKRENO I SVE STO MISLIS TI I SAMO TI, DA TREBAS RECI...ISKRENOST UVEK JE BILA VRLINA I OSTACE, A OSUDICE JE BESKICMENJACI...KOJI MISLE JEDNO, PRICAJU DRUGO A RADE TRECE! POSTOJI JEDNA MOJA IZREKA...SVAKI COVEK, SLIKA SE SAM, KAD TAD! SA ISTINOM SAMO NAPRED...CEKAJ DA SE JA RAZBLOKIRAM...LJUBIM TE.
#2, 16.09.2011 - 12:39
Ja i jesam takva zato što sam mladja Ti
Samo se razblokiraj i istina
Moja izreka je da istina ma kakva bila sve lažnjake i prevarante uvek na kraju pobedi

Ljubim TE
16.09.2011 - 12:54
woman77 (40)
u pravu si draga moje ISKRENOST danas nažalost vise nije vrlina ,nego MANA sve mi se cini ali ja sam puna mana tako da jos jedna goe dolje nebitno je ,,dobro jutro ti zelim i daj vise ozdravi haha,,,ljubim cezicu malenu
#1, 16.09.2011 - 09:32
Pa da ako si iskrena onda si puna mana
Ali si naišla na jednu koja na to posmatra kao vrlinu

Što ja više hoću da ozdravim to nikako uh
Ljubim Te i želim ti lep dan
Hvala ti...hoću
16.09.2011 - 09:34