Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Raskosan blog
Postanite svesni svoje nesreće i ona će iščeznuti -ustupice mesto sreći. Postanite svesni svog ponosa i on će ustupiti mesto samilosti. Postanite svesni svojih strahova i oni će se rasplinuti - javiće se ljubav. Postanite svesni svojih veza i one će nestati - javiće se sloboda.

Ljubav, sloboda i sreća nisu biljke koje možete uzgajati i obnavljati. Ne možete čak ni znati šta stvarno jesu. Jedino što možete učiniti je da analizirate njihove suprotnosti i tako uočite njihovo iščezavanje.
Treća osobina svetosti je da ne može biti priželjkivana. Priželjkujete li sreću? Automatski postajete napeti sve dok je ne dostignete, i neprestano ste u stanju neza-dovoljenosti. A nezadovoljenost i napetost ubijaju svaku sreću koja vam je obećana. Kada sebi poželite svetost, vi hranite lakomost i ambiciju koje vas čine egoističnim i praznim - sve drugo samo ne svecem.

Blizak neprijatelj ljubavi jeste vezanost. Vezanost se samo pretvara
da je ljubav. Ona kaze: "Volecu te, ako i ti mene volis." To je neka
vrsta trgovine ljubavlju. I onda rezonujemo; "Volecu ovu osobu sve dok
se ona ne promeni. Volecu ovu stvar ako je onakva kakva ja zelim da
bude." Ali to uopste nije ljubav -- to je vezivanje. Postoji velika
razlika izmedju ljubavi, koja dopusta, podstice i ceni, i vezanosti,
koja grabi, zahteva i nastoji da poseduje. Kada vezanost pocnemo da
brkamo sa ljubavlju, ona nas zapravo udaljava od te osobe. Osecamo kao
da nam je ta osoba potrebna da bismo bili srecni. Ovakva vezanost nas
takodje navodi da svoju ljubav nudimo samo odredjenoj vrsti ljudi,
iskljucujuci sve druge.
LJUBAV JE SLOBODA.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ljubav, sloboda i sreća nisu biljke koje možete uzgajati i obnavljati. Ne možete čak ni znati šta stvarno jesu. Jedino što možete učiniti je da analizirate njihove suprotnosti i tako uočite njihovo iščezavanje.
#1, 17.09.2011 - 18:02