Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Raskosan blog
- Jedna od životnih oblasti u kojoj se manifestuju mnogi aspekti muško-ženskih odnosa je poslovno okruženje. Na posao idemo da bismo se njime bavili i zaradili za život. To čine i naši saradnici, nama pretpostavljeni i oni kojima smo mi pretpostavljeni. Prilikom ovoga se uspostavljaju poslovni odnosi, ali i privatni. Svi smo mi najpre ljudi, pa onda radnici - kaže za „Alo!“ psihoterapeut Danijela Stojanović.

Ljubav među ljudima koji su istovremeno i kolege ima svoje prednosti i nedostatke.

Prednosti:

- Prednost je to što se posao onda odvija mnogo bolje, brže, efikasnije. Ljudi koji se vole se bolje razumeju, imaju zajedničke ciljeve. Istovremeno, provode mnogo više vremena zajedno, nego što bi provodili da ne rade zajedno. Tako stiču priliku da izgrađuju i unapređuju svoju vezu - napominje Danijela.
Uz to, možete jedno drugom da pomognete ako nastupe problemi na poslu. Uvek je lakše doći do rešenja uz nečiju nesebičnu pomoć.

Nedostaci:

- Nedostaci su takvi da o njima vredi razmisliti. Kada se spoje privatni i poslovni život, može doći do prezasićenja. Svi mi imamo potrebu da imamo nešto samo svoje u čemu ne učestvuje i naš partner. Kada smo kolege, mogućnost za tako nešto se smanjuje - kaže naša sagovornica.
Postavlja se i pitanje šta kada/ako se ljubavna veza prekine. Unapred računajte da može biti veoma neprijatno ponovo uspostaviti samo kolegijalne odnose. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ma nadje se gde nema rodbine :))))
#2, 18.09.2011 - 12:08
ravgor (55)
#1, 18.09.2011 - 12:08